Kursiyerlerin Bir Yılı Sergilendi

Çayırova 09.05.2018 - 17:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kursiyerlerin Bir Yılı Sergilendi

Çayırova Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin sene boyunca hazırladığı ürünler düzenlenen sergi ile görücüye çıktı.

Çayırova Spor Salonu’nda dün gerçekleşen yıl sonu sergisine Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Fikriye Çelik, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, muhtarlar, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen yıl sonu sergisinde Çayırova Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Kadir Dikmen bir konuşma yaptı. Dikmen, “Hayat boyu öğrenme ilkelerimiz çerçevesinde 7’den 70’e her vatandaşımızın başvuracağı yer Halk Eğitim Merkezleri’dir. 2017- 2018 eğitim-öğretim yılında merkezimizde 371 kurs açtık. Okuryazarlık seferberliğimiz devam etmektedir. 10 bin 384 öğrenci, öğretmen ve veliden oluşan gruba bağımlılıkla mücadele eğitimleri veriyoruz. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Kaymakamımıza, belediye başkanımıza, milli eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum.” dedi.     KAYMAKAM GÖZEN, “BOYNUMUZUN BORCU” Çayırova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Dikmen’in ardından Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen bir konuşma yaptı. Kaymakam Gözen, “Artık birbirlerini seven, birbirini ötekileştirmeyen bir millet olduk. Bütün maddi ve manevi imkânları seferber ederek bu dünyadaki yolculuğumuzu tamamlayacağız. Eğitim, topyekûn yürütülmesi gereken bir faaliyettir. Eğitime önem vermemiz gerekiyor. İlim ve irfan bizim için vazgeçilmez değerlerdir. Okuma-yazma bize sadece yol gösteren bir irfan değildir. Önümüzü aydınlatan bir ışıktır. Her şeyin en iyisini yapmanın gayreti içerisinde olacağız. İlçemizde okuma-yazma bilmeyen kişi sayısı çok az. Okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımıza ulaşmak bizim boynumuzun borcu. İlçemizde başlatılan projelerimize destek olan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.     78 YAŞINDA OKURYAZAR OLDU Yapılan konuşmaların ardından okuryazarlık kurslarına katılanlara belgeleri takdim edildi. Çayırova’nın en yaşlı okuryazarlık kursiyeri 78 yaşındaki Münire Yıldırımtepe olurken, kursların kendilerine yeni bir sayfa açtığını belirtti. Ayrıca Yıldırımtepe, “Bize bu imkânı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a teşekkür ederim. Okuryazarlık kursunda öğreticim Oya Polat’a bu yaşımda benimle ilgilenerek, beni okuryazar yaptığı için minnettarım.” diye belirtti. Belge takdiminin ardından protokol sergiyi gezdi.            
Çayırova Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin sene boyunca hazırladığı ürünler düzenlenen sergi ile görücüye çıktı.

Çayırova Spor Salonu’nda dün gerçekleşen yıl sonu sergisine Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Fikriye Çelik, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, muhtarlar, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen yıl sonu sergisinde Çayırova Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Kadir Dikmen bir konuşma yaptı. Dikmen, “Hayat boyu öğrenme ilkelerimiz çerçevesinde 7’den 70’e her vatandaşımızın başvuracağı yer Halk Eğitim Merkezleri’dir. 2017- 2018 eğitim-öğretim yılında merkezimizde 371 kurs açtık. Okuryazarlık seferberliğimiz devam etmektedir. 10 bin 384 öğrenci, öğretmen ve veliden oluşan gruba bağımlılıkla mücadele eğitimleri veriyoruz. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Kaymakamımıza, belediye başkanımıza, milli eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

KAYMAKAM GÖZEN, “BOYNUMUZUN BORCU”

Çayırova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Dikmen’in ardından Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen bir konuşma yaptı. Kaymakam Gözen, “Artık birbirlerini seven, birbirini ötekileştirmeyen bir millet olduk. Bütün maddi ve manevi imkânları seferber ederek bu dünyadaki yolculuğumuzu tamamlayacağız. Eğitim, topyekûn yürütülmesi gereken bir faaliyettir. Eğitime önem vermemiz gerekiyor. İlim ve irfan bizim için vazgeçilmez değerlerdir. Okuma-yazma bize sadece yol gösteren bir irfan değildir. Önümüzü aydınlatan bir ışıktır. Her şeyin en iyisini yapmanın gayreti içerisinde olacağız. İlçemizde okuma-yazma bilmeyen kişi sayısı çok az. Okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımıza ulaşmak bizim boynumuzun borcu. İlçemizde başlatılan projelerimize destek olan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

 

78 YAŞINDA OKURYAZAR OLDU

Yapılan konuşmaların ardından okuryazarlık kurslarına katılanlara belgeleri takdim edildi. Çayırova’nın en yaşlı okuryazarlık kursiyeri 78 yaşındaki Münire Yıldırımtepe olurken, kursların kendilerine yeni bir sayfa açtığını belirtti. Ayrıca Yıldırımtepe, “Bize bu imkânı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a teşekkür ederim. Okuryazarlık kursunda öğreticim Oya Polat’a bu yaşımda benimle ilgilenerek, beni okuryazar yaptığı için minnettarım.” diye belirtti. Belge takdiminin ardından protokol sergiyi gezdi.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.