MARABULAR ARTIK DARICA’DA

Darıca 18.03.2016 - 11:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

MARABULAR ARTIK DARICA’DA

Darıca Hayvanat Bahçesi’nin son misafiri sayıları azalan marabular. Ne yazık ki bilinçsiz avlanma ve doğal yaşam alanlarının yok edilmesi nedeniyle pek çok hayvan nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu yüzden   bazı canlılar koruma altına alınıyor. Bu canlılardan birisi de Afrika leyleği olarak bilinen marabular… Marabu artık Darıca Hayvanat Bahçesi’nde… Darıca Hayvanat Bahçesi yetkilisi Arif Güler yeni gelen  marabularla ilgili şu bilgiyi verdi:  “Şu anda parkımızın yeni  misafirlerinden birisi olan marabuların önündeyiz.  Parkımıza Portekiz’den geldi.  Lagos hayvanat bahçesinden yeni katıldı. Mart 2015 doğumlu bir hayvan. Ne yazık ki marabular bilinçsiz avlanma ve doğal yaşam alanlarının yok edilmesinden ötürü gittikçe sayıları azalıyor. Darıca  Hayvanat Bahçesi’nde bulunan Türkiye’nin ilk marabusunun oldukça çekingen hareketler davrandığı görülüyor.  Afrika leyleği olarak adlandırılan marabuyu gagasının derinliği bakımından pelikana benzetenler de oluyor… ORTAMA ALIŞMAYA  ÇALIŞIYOR Etrafını sürekli meraklı bakışlarla incelediği gözlenen marabu kızıl pandalar ve leyleklerle komşu…Ancak, bakıcıları yeni gelen marabuyu yeni evine alışması için çaba sarf ediyor.   Darıca Hayvanat Bahçesi yetkilisi Arif Güler  marabuların koruma altına alınmasıyla ilgili şu bilgiyi veriyor: “Türkiye’de sadece bizde olan bir tür marabu. Doğal yaşamdaki sayıları gittikçe azalmaya başlamış özellikle avlanmadan dolayı önemli türlerden birisi.  Yakın zamanda  yanına eşi gelecek.  Ve bununla birlikte eşi gelecek. Ve parkımızda koruma altına alıp çoğaltmaya yönelik çalışmalar başlatacağız” TIPKI DOĞAL ORTAMI Darıca Hayvanat Bahçesi’nde tıpkı doğal ortamındaki gibi bir beslenme ortamının oluşturulduğu görülüyor. Güler konuyla ilgili şunları söyledi: “Marabunun özelliklerinden bahsedecek olursak  kendisi Afrika bölgesinde yaşayan bir  tür.  Ortalama boyları bir buçuk metreye kadar çıkabilen  kanat açıklığı üç metre olan  genelde leşlerle böceklerle  beslenen bir tür. Doğal yaşamda bunlarla besleniyor. Bunun yanında balık filan yiyor.  Parkımızda sabah saatlerinde balık veriyoruz.  Öğleden sonra akşamüzeri tavuk boynu gibi  besinler veriyoruz. Hafta içerisinde  birkaç kere de  zenginleştirme olarak  fare verdiğimiz oluyor.  Değişiklik olsun amaçlı.” ÇİZGİLİ SIRTLAN GELECEK Şu anda ismi konulmayan bir buçuk yaşındaki marabuya ilerleyen zamanlarda neslinin devamı içi bir arkadaş getirilecek.  Ayrıca Darıca Hayvanat Bahçesi’ne önümüzdeki günlerde Türkiye’de hiç bulunmayan çizgili sırtlan türünün getirileceği açıklandı. Yetkililerin bunun için çizgili sırtlana uygun kafes hazırlıklarına başlandığı görüldü.

Darıca Hayvanat Bahçesi’nin son misafiri sayıları azalan marabular. Ne yazık ki bilinçsiz avlanma ve doğal yaşam alanlarının yok edilmesi nedeniyle pek çok hayvan nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu yüzden   bazı canlılar koruma altına alınıyor. Bu canlılardan birisi de Afrika leyleği olarak bilinen marabular… Marabu artık Darıca Hayvanat Bahçesi’nde…

Darıca Hayvanat Bahçesi yetkilisi Arif Güler yeni gelen  marabularla ilgili şu bilgiyi verdi:  “Şu anda parkımızın yeni  misafirlerinden birisi olan marabuların önündeyiz.  Parkımıza Portekiz’den geldi.  Lagos hayvanat bahçesinden yeni katıldı. Mart 2015 doğumlu bir hayvan. Ne yazık ki marabular bilinçsiz avlanma ve doğal yaşam alanlarının yok edilmesinden ötürü gittikçe sayıları azalıyor. Darıca  Hayvanat Bahçesi’nde bulunan Türkiye’nin ilk marabusunun oldukça çekingen hareketler davrandığı görülüyor.  Afrika leyleği olarak adlandırılan marabuyu gagasının derinliği bakımından pelikana benzetenler de oluyor…

ORTAMA ALIŞMAYA  ÇALIŞIYOR

Etrafını sürekli meraklı bakışlarla incelediği gözlenen marabu kızıl pandalar ve leyleklerle komşu…Ancak, bakıcıları yeni gelen marabuyu yeni evine alışması için çaba sarf ediyor.   Darıca Hayvanat Bahçesi yetkilisi Arif Güler  marabuların koruma altına alınmasıyla ilgili şu bilgiyi veriyor: “Türkiye’de sadece bizde olan bir tür marabu. Doğal yaşamdaki sayıları gittikçe azalmaya başlamış özellikle avlanmadan dolayı önemli türlerden birisi.  Yakın zamanda  yanına eşi gelecek.  Ve bununla birlikte eşi gelecek. Ve parkımızda koruma altına alıp çoğaltmaya yönelik çalışmalar başlatacağız”

TIPKI DOĞAL ORTAMI

Darıca Hayvanat Bahçesi’nde tıpkı doğal ortamındaki gibi bir beslenme ortamının oluşturulduğu görülüyor. Güler konuyla ilgili şunları söyledi: “Marabunun özelliklerinden bahsedecek olursak  kendisi Afrika bölgesinde yaşayan bir  tür.  Ortalama boyları bir buçuk metreye kadar çıkabilen  kanat açıklığı üç metre olan  genelde leşlerle böceklerle  beslenen bir tür. Doğal yaşamda bunlarla besleniyor. Bunun yanında balık filan yiyor.  Parkımızda sabah saatlerinde balık veriyoruz.  Öğleden sonra akşamüzeri tavuk boynu gibi  besinler veriyoruz. Hafta içerisinde  birkaç kere de  zenginleştirme olarak  fare verdiğimiz oluyor.  Değişiklik olsun amaçlı.”

ÇİZGİLİ SIRTLAN GELECEK

Şu anda ismi konulmayan bir buçuk yaşındaki marabuya ilerleyen zamanlarda neslinin devamı içi bir arkadaş getirilecek.  Ayrıca Darıca Hayvanat Bahçesi’ne önümüzdeki günlerde Türkiye’de hiç bulunmayan çizgili sırtlan türünün getirileceği açıklandı. Yetkililerin bunun için çizgili sırtlana uygun kafes hazırlıklarına başlandığı görüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.