Mermerciler Fuarı TBMM’de

Siyaset 04.10.2018 - 14:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Mermerciler Fuarı TBMM’de

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Mustafa Mermerci ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kardeşi Hüseyin Karaosmanoğlu’nun organizatörlüğünde olan kamuoyunda Mermerciler Fuar Alanı olarak bilinen yeri Yazılı Soru Önergesi vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündemine taşıdı.

Söz konusu fuar alanı ile ilgili olarak bir açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tahan, “13.07.2017 tarihinde 426 sayılı Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile kabul edilen 1/50000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği, 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım ima planı değişikliği ile GTÜ yakınındaki konumu uygun olan plandaki mevcut fuar alanı sahası, mermerciler fuar alanı onaylandıktan bir ay sonra alelacele mevcut plandan kaldırıl, yok edildi. 2018 yılında projenin  ismi değişti ve uluslararası fuar alanı gitti Anadolu Ticaret Vadisi geldi. Burada ne olduğunu hangi usulsüzlüklerin yapıldığını takip edeceğiz.” dedi. KANUNA AYKIRI Tarhan, “Türkiye Büyük Millet Meclisine verdiğimiz soru önergesinde Sayın Orman Bakanına bu alanın Orman Kanuna aykırı olup olmadığını da sorduk. Çünkü biliyoruz ki alanda gerçekleştirilen bazı işlemler Orman Kanunun 17. Ve 18. Maddesine aykırı. Konu ile ilgili Anayasa Mahkemesinin 2002 yılında verilmiş bozma kararları mevcut. Buna rağmen buralarda orman arazisi üzerinde yasaya aykırı bir işlem yapılıyorsa sorumlular mutlaka cezalandırılmalıdır.” diye konuştu.
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Mustafa Mermerci ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kardeşi Hüseyin Karaosmanoğlu’nun organizatörlüğünde olan kamuoyunda Mermerciler Fuar Alanı olarak bilinen yeri Yazılı Soru Önergesi vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündemine taşıdı.

Söz konusu fuar alanı ile ilgili olarak bir açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tahan, “13.07.2017 tarihinde 426 sayılı Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile kabul edilen 1/50000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği, 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım ima planı değişikliği ile GTÜ yakınındaki konumu uygun olan plandaki mevcut fuar alanı sahası, mermerciler fuar alanı onaylandıktan bir ay sonra alelacele mevcut plandan kaldırıl, yok edildi. 2018 yılında projenin  ismi değişti ve uluslararası fuar alanı gitti Anadolu Ticaret Vadisi geldi. Burada ne olduğunu hangi usulsüzlüklerin yapıldığını takip edeceğiz.” dedi.

KANUNA AYKIRI

Tarhan, “Türkiye Büyük Millet Meclisine verdiğimiz soru önergesinde Sayın Orman Bakanına bu alanın Orman Kanuna aykırı olup olmadığını da sorduk. Çünkü biliyoruz ki alanda gerçekleştirilen bazı işlemler Orman Kanunun 17. Ve 18. Maddesine aykırı. Konu ile ilgili Anayasa Mahkemesinin 2002 yılında verilmiş bozma kararları mevcut. Buna rağmen buralarda orman arazisi üzerinde yasaya aykırı bir işlem yapılıyorsa sorumlular mutlaka cezalandırılmalıdır.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.