Mükemmeliyet Merkezi’ Çalışmaları Devam Ediyor

Gebze 31.07.2018 - 17:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Mükemmeliyet Merkezi’ Çalışmaları Devam Ediyor

Gebze’nin ve tüm Türkiye’nin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayacak ‘Mükemmeliyet Merkezi’ çalışmaları Gebze VI. (İMES) Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) devam ediyor.

KOCAELİ-GEBZE VI. (İMES) Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tarafından, Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi ortaklığından Kocaeli’de nitelikli ara eleman yetiştirileceği, test, ölçüm, kalibrasyon işlemlerinin yapılacağı ve teknik danışmanlık hizmetlerinin verileceği Uygulamalı İleri Mühendislik için mutabakat metni imzalanan Mükemmeliyet Merkezi Projesi kapsamında hazırlanacak olan fizibilite raporu için Kalkınma Bankası yetkilileri ile toplantı gerçekleştirildi. NİTELİKLİ ELEMAN Kalkınma Bankası yetkilileri ile gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan İMES OSB Yönetim Kurulu başkanı İrfan Küçükay, “Mükemmeliyet Merkezi içinde özel makinalar olacak ve nitelikli eleman yetiştireceğiz. Yeni bir model ortaya çıkartmaya çalışıyoruz.  Eğitim kurumlarımızdan yetişmiş eleman çıkamıyor. Türkiye bir model üretmek zorunda. Almanya’daki meslek eğitim okullarından mezun olan öğrenci, her şeyi okulda öğreniyor. SİMÜLASYONLU EĞİTİM ‘Türkiye’deki meslek eğitiminden mezun olan talebenin direkt işe profesyonelce başlamasını nasıl sağlayabiliriz?’ adına çalışmalar yürütüyoruz. Biz bir modelleme kurmak istiyoruz. Hedefimiz bir elemanın Mükemmeliyet Merkezimiz’den mezun olduğunda direkt işe başlayabilecek hale gelmesini sağlamak. İŞKUR’dan da eleman desteği alacağız. Merkezimizde öncelikle CNC operatörü, kaynakçı, tornacı, frezeci, tesviyeci ve montajcı yetiştirmek istiyoruz.  Teorik ve pratik eğitimin bir arada verileceği okulda simülasyonlu bir eğitim sistemi söz konusu olacak.” dedi.   KÜBRA AKABALI  
Gebze’nin ve tüm Türkiye’nin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayacak ‘Mükemmeliyet Merkezi’ çalışmaları Gebze VI. (İMES) Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) devam ediyor.

KOCAELİ-GEBZE VI. (İMES) Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tarafından, Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi ortaklığından Kocaeli’de nitelikli ara eleman yetiştirileceği, test, ölçüm, kalibrasyon işlemlerinin yapılacağı ve teknik danışmanlık hizmetlerinin verileceği Uygulamalı İleri Mühendislik için mutabakat metni imzalanan Mükemmeliyet Merkezi Projesi kapsamında hazırlanacak olan fizibilite raporu için Kalkınma Bankası yetkilileri ile toplantı gerçekleştirildi.

NİTELİKLİ ELEMAN

Kalkınma Bankası yetkilileri ile gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan İMES OSB Yönetim Kurulu başkanı İrfan Küçükay, “Mükemmeliyet Merkezi içinde özel makinalar olacak ve nitelikli eleman yetiştireceğiz. Yeni bir model ortaya çıkartmaya çalışıyoruz.  Eğitim kurumlarımızdan yetişmiş eleman çıkamıyor. Türkiye bir model üretmek zorunda. Almanya’daki meslek eğitim okullarından mezun olan öğrenci, her şeyi okulda öğreniyor.

SİMÜLASYONLU EĞİTİM

‘Türkiye’deki meslek eğitiminden mezun olan talebenin direkt işe profesyonelce başlamasını nasıl sağlayabiliriz?’ adına çalışmalar yürütüyoruz. Biz bir modelleme kurmak istiyoruz. Hedefimiz bir elemanın Mükemmeliyet Merkezimiz’den mezun olduğunda direkt işe başlayabilecek hale gelmesini sağlamak. İŞKUR’dan da eleman desteği alacağız. Merkezimizde öncelikle CNC operatörü, kaynakçı, tornacı, frezeci, tesviyeci ve montajcı yetiştirmek istiyoruz.  Teorik ve pratik eğitimin bir arada verileceği okulda simülasyonlu bir eğitim sistemi söz konusu olacak.” dedi.

 

KÜBRA AKABALI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.