Musul Barajı yıkılırsa 4 saatte Musul yerle bir olabilir

17.10.2016 - 10:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Musul Barajı yıkılırsa 4 saatte Musul yerle bir olabilir

Musul operasyonu başladı. Bu bağlamda Musul barajının konumu itibarıyla Musul'u yerle bir etme potansiyeli dolayısıyla bir sabotaj ile yıkılma tehlikesi var..

    Sürekli erozyona uğrayan bir zemin üzerine kurulu olan Musul Barajı'na bir zarar gelmesi durumunda bölgedeki tüm dengeler altı üst olabilir. IRAK'IN EN BÜYÜK BARAJI ÇÖKEBİLİR Irak'ın en büyük barajı olan Musul barajının çökme olasılığı, özellikle ABD tarafından sık sık dile getirilmişti. Musul'daki büyük operasyonun başlamasının ardından barajın kontrolü de önemli bir nokta haline gelmiş bulunuyor. BARAJ ÇÖKERSE MUSUL 4 SAAT İÇİNDE SULAR ALTINDA 12 milyar metreküp su bulunduran barajın çökmesi halinde Musul'un 4 saat içinde 21 metre su altında kalabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca bu su dalgasının Musul'u tahrip etmesinin ardından Bağdat'ın büyük bir bölümünün de sular altında kalmasına neden olacağını belirtiliyor. Musul operasyonunda barajın yıkılma tehlikesi var DAEŞ BARAJI ELE GEÇİRDİ, BAKIMI YAPILAMADI Barajın 2014 yılında DEAŞ kontrolüne geçmesi ve bu dönemde gerekli bakımların aksaması durumu daha kritik bir hale getirmiş bulunuyor. TÜRK ASKERİNİN EĞİTTİĞİ NİNOVALAR BARAJI KORUYACAK Musul Barajı'nı güvende tutmak için Türk askerlerinin Başika'da eğittiği Ninova Gönülleri'nin bölgeye sevk edildiği gelen bilgiler arasında.
Musul operasyonu başladı. Bu bağlamda Musul barajının konumu itibarıyla Musul'u yerle bir etme potansiyeli dolayısıyla bir sabotaj ile yıkılma tehlikesi var..

 

 

Sürekli erozyona uğrayan bir zemin üzerine kurulu olan Musul Barajı'na bir zarar gelmesi durumunda bölgedeki tüm dengeler altı üst olabilir.

IRAK'IN EN BÜYÜK BARAJI ÇÖKEBİLİR

'ın en büyük barajı olan Musul barajının çökme olasılığı, özellikle tarafından sık sık dile getirilmişti. Musul'daki büyük operasyonun başlamasının ardından barajın kontrolü de önemli bir nokta haline gelmiş bulunuyor.

BARAJ ÇÖKERSE MUSUL 4 SAAT İÇİNDE SULAR ALTINDA

12 milyar metreküp su bulunduran barajın çökmesi halinde Musul'un 4 saat içinde 21 metre su altında kalabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca bu su dalgasının Musul'u tahrip etmesinin ardından Bağdat'ın büyük bir bölümünün de sular altında kalmasına neden olacağını belirtiliyor.

Musul operasyonunda barajın yıkılma tehlikesi var

DAEŞ BARAJI ELE GEÇİRDİ, BAKIMI YAPILAMADI

Barajın 2014 yılında DEAŞ kontrolüne geçmesi ve bu dönemde gerekli bakımların aksaması durumu daha kritik bir hale getirmiş bulunuyor.

TÜRK ASKERİNİN EĞİTTİĞİ NİNOVALAR BARAJI KORUYACAK

Musul Barajı'nı güvende tutmak için Türk askerlerinin Başika'da eğittiği Ninova Gönülleri'nin bölgeye sevk edildiği gelen bilgiler arasında.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.