NAİL ÇİLER' İN İSTANBUL' UN FETHİ İLE İLGİLİ MESAJI

Gebze 28.05.2016 - 12:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

NAİL ÇİLER' İN İSTANBUL' UN FETHİ İLE İLGİLİ MESAJI

NAİL ÇİLER' İN İSTANBUL' UN FETHİ İLE İLGİLİ MESAJI

Şehr-i İstanbul ‘’Biz toprakları değil, gönülleri fethetmeye gidiyoruz’’ diyen  Fatih Sultan Mehmet Han önderliğindeki Osmanlı Ordusu tarafından Doğu Roma İmparatorluğu bozguna uğratılarak 29 Mayıs 1453 tarihinde fethedilmiştir. Bu kutlu fetih, Yeni Çağ’ı başlatarak hem Türk hem de Dünya tarihinin seyrini değiştirmiş ve dünya medeniyetlerinin akışına yön vermiştir.            Peygamber Efendimiz'in "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel askerdir." diyerek müjdelediği, fethi Fatih Sultan Mehmet Han ve ordusuna nail olan, Asya ve Avrupa kıtalarının Boğaziçi ile ayrıldığı iki kıta üzerinde kurulu,sayısız kültür ve medeniyete beşiklik eden, eşsiz miras; İstanbul'un Fethi'nin bu yıl 563.yıldönümünün sevincini yaşamaktayız. 
NAİL ÇİLER' İN İSTANBUL' UN FETHİ İLE İLGİLİ MESAJI

Şehr-i İstanbul ‘’Biz toprakları değil, gönülleri fethetmeye gidiyoruz’’ diyen  Fatih Sultan Mehmet Han önderliğindeki Osmanlı Ordusu tarafından Doğu Roma İmparatorluğu bozguna uğratılarak 29 Mayıs 1453 tarihinde fethedilmiştir. Bu kutlu fetih, Yeni Çağ’ı başlatarak hem Türk hem de Dünya tarihinin seyrini değiştirmiş ve dünya medeniyetlerinin akışına yön vermiştir.

 

         Peygamber Efendimiz'in "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel askerdir." diyerek müjdelediği, fethi Fatih Sultan Mehmet Han ve ordusuna nail olan, Asya ve Avrupa kıtalarının Boğaziçi ile ayrıldığı iki kıta üzerinde kurulu,sayısız kültür ve medeniyete beşiklik eden, eşsiz miras; İstanbul'un Fethi'nin bu yıl 563.yıldönümünün sevincini yaşamaktayız. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.