Ocak Meclisi Renkli Başladı

Gebze 03.01.2018 - 23:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Ocak Meclisi Renkli Başladı

CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Gebze’deki tarihi Hünkâr Çayırı’nın satışını protesto etmek için bugün meclis toplantısına ‘Tarih Bizimdir, Tarih Satılamaz’ yazılı tişörtlerle katıldılar.

Gebze Belediyesi yılın ilk meclis toplantısını bugün yaptı. Adnan Köşker Başkanlığı’nda yapılan Ocak ayı meclis toplantısında 19 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclisin ana gündeminde ise satışa çıkarılan Hünkâr Çayırı arazisi vardı. “Tarih Bizimdir, Tarih Satılamaz” yazılı t-shirt giyen CHP’liler Hünkâr Çayırı’nı Meclise taşıdı. CHP grubu adına konuşan Salih Işık, “Hünkâr Çayırı Erzincanlılar Vakfı’na eğitim hizmetinde kullanılmak üzere verildi. İmar planında kurum alanı olarak ayrılan 133 bin dönüm üzerinde ilk yıl 465 Bin TL fiyatla devredildi. Fatih, çağ kapatıp, çağ açan bir imparatordur.   GEBZELİLERİN TARİHE BORCUDUR Çağın teknolojik imkânlarını kullanmıştır. Atatürk onun hatırasına sahip çıktı. Fatih’in son nefesini verdiği yerin alanını azaltıp, geri kalanını tahsis etmek vicdansızlıktır. Burayı nasıl satışa konu edebilirsiniz? Burayı koruyamazsanız, tarihin çöplüğünde akbabalar tarafından parçalanılarak bulunursunuz. Hünkâr Çayırı siyasi konu değildir. Hünkâr Çayırı böyle yağmalatılamaz. Fatih’in hatırasına bu millet her dönem sahip çıkmıştır. Buraya sahip çıkmak Gebzelilerin tarihe borcudur. Bu yanlıştan dönülmelidir. Yanlıştan dönmek de erdemli davranıştır. Bu erdem cesaret gerektirir.  Hatadan dönüp erdemi seçin, küçük hesabı bırakıp cesaretli olun.” dedi.   4 MİLYON METREKARE’DEN 60 DÖNÜME DÜŞTÜ Burası 4 Milyon metrekare alan iken 60 dönüme düştü. Biz eğitime karşı değiliz, ama lokasyon olarak, tarihi dokunun olduğu yerde eğitim amaçlı kullanılmasına karşıyız. Burayı bizlerde koruyabiliriz. Büyükşehir istediği zaman Seka Park’da çeşitli çalışmalar yapıyor, istenirse burası da korunabilir. Bizim başka bir böyle alanımız yok. Üniversite yapılmak isteniyorsa gelsinler Gebze Kışlasında yapsınlar, bizlerde destekleriz.” diye konuştu.   FATİH’E BİZ SAHİP ÇIKIYORUZ Hünkâr Çayırı ile eleştirilere yanıt veren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Yanlış bir sloganlar yola çıkıldı. Belediyeyi zan altında bırakan açıklamalar oldu. Burası Hünkâr Çayırı’nın yanında bulunan DMO arazisinin satılmasıdır. Hünkâr Çayırı geçmişte 4 Milyon Metrekareyi bulan bir yerdi. 1946’da tarih yok edilmiş. 2009’da Belediye Başkanı olduğumuz zaman ilk işimizden birisi Fatih ve Hünkâr Çayırı’na sahip çıkmaktır. Fermanlar kitabı hazırladık. Fatih’e biz sahip çıkıyoruz. Bu etkinlikleri yaparken gelmeyenler, bugün en ön sıralarda ‘istemezük’ diyor.   HÜNKÂR ÇAYIRI 20 DÖNÜM Bizim orada Panaroma projemiz vardı, kimse destek çıkmadı. Burası normalde 20 dönüm alan, şimdi 60 dönüm olarak Gebze Belediyesi’ne tahsis edildi. Hünkâr Çayırı’nın satıldığı yok. Biz burada panaroma yapıp, kütüphane kuracağız. Burada faaliyetlerimize devam edeceğiz. Hünkâr Çayırı yerinde duruyor ve hiçbir şekilde değiştirilemez. DMO’nun yeri bizim tasarrufumuzda değil, ama bize ait olan yerde çalışmalarımız devam ediyor. Belediyenin bu konuda suçlanması doğru değil.” dedi.
CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Gebze’deki tarihi Hünkâr Çayırı’nın satışını protesto etmek için bugün meclis toplantısına ‘Tarih Bizimdir, Tarih Satılamaz’ yazılı tişörtlerle katıldılar.

Gebze Belediyesi yılın ilk meclis toplantısını bugün yaptı. Adnan Köşker Başkanlığı’nda yapılan Ocak ayı meclis toplantısında 19 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclisin ana gündeminde ise satışa çıkarılan Hünkâr Çayırı arazisi vardı. “Tarih Bizimdir, Tarih Satılamaz” yazılı t-shirt giyen CHP’liler Hünkâr Çayırı’nı Meclise taşıdı. CHP grubu adına konuşan Salih Işık, “Hünkâr Çayırı Erzincanlılar Vakfı’na eğitim hizmetinde kullanılmak üzere verildi. İmar planında kurum alanı olarak ayrılan 133 bin dönüm üzerinde ilk yıl 465 Bin TL fiyatla devredildi. Fatih, çağ kapatıp, çağ açan bir imparatordur.

 

GEBZELİLERİN TARİHE BORCUDUR

Çağın teknolojik imkânlarını kullanmıştır. Atatürk onun hatırasına sahip çıktı. Fatih’in son nefesini verdiği yerin alanını azaltıp, geri kalanını tahsis etmek vicdansızlıktır. Burayı nasıl satışa konu edebilirsiniz? Burayı koruyamazsanız, tarihin çöplüğünde akbabalar tarafından parçalanılarak bulunursunuz. Hünkâr Çayırı siyasi konu değildir. Hünkâr Çayırı böyle yağmalatılamaz. Fatih’in hatırasına bu millet her dönem sahip çıkmıştır. Buraya sahip çıkmak Gebzelilerin tarihe borcudur. Bu yanlıştan dönülmelidir. Yanlıştan dönmek de erdemli davranıştır. Bu erdem cesaret gerektirir.  Hatadan dönüp erdemi seçin, küçük hesabı bırakıp cesaretli olun.” dedi.

 

4 MİLYON METREKARE’DEN 60 DÖNÜME DÜŞTÜ

Burası 4 Milyon metrekare alan iken 60 dönüme düştü. Biz eğitime karşı değiliz, ama lokasyon olarak, tarihi dokunun olduğu yerde eğitim amaçlı kullanılmasına karşıyız. Burayı bizlerde koruyabiliriz. Büyükşehir istediği zaman Seka Park’da çeşitli çalışmalar yapıyor, istenirse burası da korunabilir. Bizim başka bir böyle alanımız yok. Üniversite yapılmak isteniyorsa gelsinler Gebze Kışlasında yapsınlar, bizlerde destekleriz.” diye konuştu.

 

FATİH’E BİZ SAHİP ÇIKIYORUZ

Hünkâr Çayırı ile eleştirilere yanıt veren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Yanlış bir sloganlar yola çıkıldı. Belediyeyi zan altında bırakan açıklamalar oldu. Burası Hünkâr Çayırı’nın yanında bulunan DMO arazisinin satılmasıdır. Hünkâr Çayırı geçmişte 4 Milyon Metrekareyi bulan bir yerdi. 1946’da tarih yok edilmiş. 2009’da Belediye Başkanı olduğumuz zaman ilk işimizden birisi Fatih ve Hünkâr Çayırı’na sahip çıkmaktır. Fermanlar kitabı hazırladık. Fatih’e biz sahip çıkıyoruz. Bu etkinlikleri yaparken gelmeyenler, bugün en ön sıralarda ‘istemezük’ diyor.

 

HÜNKÂR ÇAYIRI 20 DÖNÜM

Bizim orada Panaroma projemiz vardı, kimse destek çıkmadı. Burası normalde 20 dönüm alan, şimdi 60 dönüm olarak Gebze Belediyesi’ne tahsis edildi. Hünkâr Çayırı’nın satıldığı yok. Biz burada panaroma yapıp, kütüphane kuracağız. Burada faaliyetlerimize devam edeceğiz. Hünkâr Çayırı yerinde duruyor ve hiçbir şekilde değiştirilemez. DMO’nun yeri bizim tasarrufumuzda değil, ama bize ait olan yerde çalışmalarımız devam ediyor. Belediyenin bu konuda suçlanması doğru değil.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.