GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Öncelik Mali Disiplin

Gebze 24.04.2019 - 12:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Öncelik Mali Disiplin

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz bölge basını ile Ak Parti Gebze İlçe Teşkilatı’nda bir araya gelerek görevde olduğu bir aylık süreci değerlendirdi. Büyükgöz öncelikli olarak mali disipline bir sistem getireceklerinin altını çizdi.

Gebze Ak Parti İlçe Başkanı İrfan Ayar, Kocaeli Ak Parti İl Başkan Vekili Miktad Aydın’ın da yer aldığı toplantıda Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz geçmişe yönelik değerlendirme yapmayacağını söylese de belediye başkanı adayı olarak belirlenmesinin hemen ardından  Eskihisar’da ki çay bahçeleri ve diğer işletmelerin ihalelerinin yapılmasının etik olmadığını dile getirdi. KATILIMCI BELEDİYECİLİK Seçim sürecinde Gebze’den Erzurum’a yaya gidilecek bir yol mesafesinde gezdiğini belirten Başkan Büyükgöz, “Girmediğimiz sokak kalmadı. Her kesimden insanımızla görüştük. Bu görüşmeler esnasında öncelikli sorunları ve ihtiyaçları da tespit etik. Ancak belediyenin bulunduğu mali durum nedeniyle öyle 3 boyutlu dev projeler üzerine değil öncelikli ihtiyaçları karşılamak üzere bir hizmet anlayışı ve işleyişi gerçekleştireceğiz. Zaten seçim sürecinde de söz verdiğimiz ve vermediğimiz işleri halkımız biliyor. Bizim onlardan onlarında bizden beklentileri nettir. Mahalle meclislerinde öncelikli ihtiyaçlar tespit edilecek. Oradan gelen sorun ve eksiklikler için bütçenin durumuna bakılacak. Kent Konseyini tekrar hayata geçireceğiz. Kentimizi entelektüel  yapıda ki katılımcılardan da katkı alarak yöneteceğiz.” dedi. 367 MİLYON TL BORÇ VAR “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.” Diyen Büyükgöz, “Bu güne kadar Gebze için kim taş üstüne taş koymuşsa onlara teşekkür etmekten kaçınmayız. Bunu söylerken sadece kendi partimin belediye başkanlarını söylemiyorum. Partili belediye başkanlarımın eksik yanlış yaptığı konularına girecek değilim. Ben geriye bakarak hizmet etmem. Zaten siyasi bir birlikteliğimiz ve sürekliliğimiz olan insanlar içinde konuşmam. Ancak benim yoğurt yiyişim farklıdır. Hizmet  edeceğim, bir şeyler yapacağım, projeleri hayata geçireceğim diye Gebze’Yi ve belediyeyi borç yükünün altına sokamam. Sürekli borçlanan ve zarar eden işletmeler yok olmaya ve batmaya mahkumdur. Burada Gebzeliler olarak hep birlikte sıkıntı çekeriz. Mali disiplini sağlarsak hep birlikte mutlu oluruz.” dedi. BEN ŞEHİR İŞLETMECİSİYİM Şehir planlamacısı olduğunu belirten Büyükgöz, “Ben aldığım eğitimle bir kentin nasıl işletileceği yönünde ihtisas yaptım. Nasıl bir işyeri işletme becerisi yada beceriksizliği sözkonusu ise kentin işletilmesi yönünde başarılı yada başarısız olunma durumu vardır. Mayıs ayı sonuna kadar mali disiplin için bir sistem oluşturacağım. Mağdur olmuş, zor durumda olan ve belediyeden alacakları olan bazı firmaların ödemelerini yapacağız. Rutin belediye hizmetlerini sürdüreceğiz. Ancak projelerin hayata geçmesi öncesinde belediyenin gelir kaynaklarını oluşturup kullanmak üzere kafa yoracağız. Seçim beyannamesi ve diğer büyük projeler için 1 buçuk yıl sonrasını bekleyeceğiz.” dedi.  
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz bölge basını ile Ak Parti Gebze İlçe Teşkilatı’nda bir araya gelerek görevde olduğu bir aylık süreci değerlendirdi. Büyükgöz öncelikli olarak mali disipline bir sistem getireceklerinin altını çizdi.

Gebze Ak Parti İlçe Başkanı İrfan Ayar, Kocaeli Ak Parti İl Başkan Vekili Miktad Aydın’ın da yer aldığı toplantıda Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz geçmişe yönelik değerlendirme yapmayacağını söylese de belediye başkanı adayı olarak belirlenmesinin hemen ardından  Eskihisar’da ki çay bahçeleri ve diğer işletmelerin ihalelerinin yapılmasının etik olmadığını dile getirdi.

KATILIMCI BELEDİYECİLİK

Seçim sürecinde Gebze’den Erzurum’a yaya gidilecek bir yol mesafesinde gezdiğini belirten Başkan Büyükgöz, “Girmediğimiz sokak kalmadı. Her kesimden insanımızla görüştük. Bu görüşmeler esnasında öncelikli sorunları ve ihtiyaçları da tespit etik. Ancak belediyenin bulunduğu mali durum nedeniyle öyle 3 boyutlu dev projeler üzerine değil öncelikli ihtiyaçları karşılamak üzere bir hizmet anlayışı ve işleyişi gerçekleştireceğiz. Zaten seçim sürecinde de söz verdiğimiz ve vermediğimiz işleri halkımız biliyor. Bizim onlardan onlarında bizden beklentileri nettir. Mahalle meclislerinde öncelikli ihtiyaçlar tespit edilecek. Oradan gelen sorun ve eksiklikler için bütçenin durumuna bakılacak. Kent Konseyini tekrar hayata geçireceğiz. Kentimizi entelektüel  yapıda ki katılımcılardan da katkı alarak yöneteceğiz.” dedi.

367 MİLYON TL BORÇ VAR

“Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.” Diyen Büyükgöz, “Bu güne kadar Gebze için kim taş üstüne taş koymuşsa onlara teşekkür etmekten kaçınmayız. Bunu söylerken sadece kendi partimin belediye başkanlarını söylemiyorum. Partili belediye başkanlarımın eksik yanlış yaptığı konularına girecek değilim. Ben geriye bakarak hizmet etmem. Zaten siyasi bir birlikteliğimiz ve sürekliliğimiz olan insanlar içinde konuşmam. Ancak benim yoğurt yiyişim farklıdır. Hizmet  edeceğim, bir şeyler yapacağım, projeleri hayata geçireceğim diye Gebze’Yi ve belediyeyi borç yükünün altına sokamam. Sürekli borçlanan ve zarar eden işletmeler yok olmaya ve batmaya mahkumdur. Burada Gebzeliler olarak hep birlikte sıkıntı çekeriz. Mali disiplini sağlarsak hep birlikte mutlu oluruz.” dedi.

BEN ŞEHİR İŞLETMECİSİYİM

Şehir planlamacısı olduğunu belirten Büyükgöz, “Ben aldığım eğitimle bir kentin nasıl işletileceği yönünde ihtisas yaptım. Nasıl bir işyeri işletme becerisi yada beceriksizliği sözkonusu ise kentin işletilmesi yönünde başarılı yada başarısız olunma durumu vardır. Mayıs ayı sonuna kadar mali disiplin için bir sistem oluşturacağım. Mağdur olmuş, zor durumda olan ve belediyeden alacakları olan bazı firmaların ödemelerini yapacağız. Rutin belediye hizmetlerini sürdüreceğiz. Ancak projelerin hayata geçmesi öncesinde belediyenin gelir kaynaklarını oluşturup kullanmak üzere kafa yoracağız. Seçim beyannamesi ve diğer büyük projeler için 1 buçuk yıl sonrasını bekleyeceğiz.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.