GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

ÖRAV yarışmasında ‘Darıca’ başarısı

Darıca 17.12.2018 - 11:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

ÖRAV yarışmasında ‘Darıca’ başarısı

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve ABD merkezli bir teknoloji şirketinin işbirliğiyle düzenlenen ‘Tasarla, Paylaş, Kazandır’ yarışmasının kazananları belli oldu.

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve ABD merkezli bir teknoloji şirketinin işbirliğiyle düzenlenen ‘Tasarla, Paylaş, Kazandır’ yarışmasının kazananları belli oldu. İlk 5’e giren öğretmenler 6 bin TL ödülü, okullarının bilim derslerine katkı sağlamak için kullanacak. Darıca'dan Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Dilek Semiz Akın'ın projesi de ödül kazanan projelerdin biri oldu. 82 ÖĞRETMEN BAŞVURDU Öğretmenlerin yaratıcılıklarını ve birikimlerini ortaya koyduğu ‘Tasarla, Paylaş, Kazandır’ kapsamında öğretmenler, müfredata ve sınıflarının seviyesine uygun yeni bir e-içerik oluşturdu. Resmi okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin katılımına açık olan ‘Tasarla, Paylaş, Kazandır’ yarışmasına ülke genelinde toplam 82 öğretmen başvurdu. E-içerikler, ÖRAV eğitimcileri ve IBM yetkilileri tarafından değerlendirildi. İlk 5’e girerek okulu adına 6 bin TL’nin sahibi olan öğretmenler, bu ödülü okullarının bilim derslerine katkı sağlayacak materyaller almak üzere kullanacak. İŞTE KAZANANLAR ‘Tasarla, Paylaş, Kazandır’ yarışmasında ödül kazanan öğretmenler, okulları ve projeleri ise şöyle: Ahmet Faruk Özyılmaz- Bitler Her Yerde - Denizli / Merkezefendi Esentepe Ortaokulu, Dilek Semiz Akın - Manyetik Alan: Homopolar Motor Yapalım - Kocaeli / Darıca - Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Havva Geylan - Atıktan STEM’e Ankara / Keçiören Hacı Sabancı Ortaokulu, Kemal Akbayrak – Elektrikle Gelen Mesaj - Rize / Engindere Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi, Mehmet Sarı – Cisimlerin Renkli Görünmesinin Sebepleri - İstanbul / Çatalca Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  
Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve ABD merkezli bir teknoloji şirketinin işbirliğiyle düzenlenen ‘Tasarla, Paylaş, Kazandır’ yarışmasının kazananları belli oldu.

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve ABD merkezli bir teknoloji şirketinin işbirliğiyle düzenlenen ‘Tasarla, Paylaş, Kazandır’ yarışmasının kazananları belli oldu. İlk 5’e giren öğretmenler 6 bin TL ödülü, okullarının bilim derslerine katkı sağlamak için kullanacak. Darıca'dan Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Dilek Semiz Akın'ın projesi de ödül kazanan projelerdin biri oldu.

82 ÖĞRETMEN BAŞVURDU

Öğretmenlerin yaratıcılıklarını ve birikimlerini ortaya koyduğu ‘Tasarla, Paylaş, Kazandır’ kapsamında öğretmenler, müfredata ve sınıflarının seviyesine uygun yeni bir e-içerik oluşturdu. Resmi okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin katılımına açık olan ‘Tasarla, Paylaş, Kazandır’ yarışmasına ülke genelinde toplam 82 öğretmen başvurdu. E-içerikler, ÖRAV eğitimcileri ve IBM yetkilileri tarafından değerlendirildi. İlk 5’e girerek okulu adına 6 bin TL’nin sahibi olan öğretmenler, bu ödülü okullarının bilim derslerine katkı sağlayacak materyaller almak üzere kullanacak.

İŞTE KAZANANLAR

‘Tasarla, Paylaş, Kazandır’ yarışmasında ödül kazanan öğretmenler, okulları ve projeleri ise şöyle: Ahmet Faruk Özyılmaz- Bitler Her Yerde - Denizli / Merkezefendi Esentepe Ortaokulu, Dilek Semiz Akın - Manyetik Alan: Homopolar Motor Yapalım - Kocaeli / Darıca - Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Havva Geylan - Atıktan STEM’e Ankara / Keçiören Hacı Sabancı Ortaokulu, Kemal Akbayrak – Elektrikle Gelen Mesaj - Rize / Engindere Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi, Mehmet Sarı – Cisimlerin Renkli Görünmesinin Sebepleri - İstanbul / Çatalca Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.