Pazarcılar iş başında

Gebze 02.06.2017 - 12:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Pazarcılar iş başında

Gebze Cuma Pazarı esnafı sadece sebze ve meyve satmanın ötesinde, aralarında ki SMS sistemi sayesinde kaybolan bir çocuğu bularak bir aileyi sevindirdi.

Pazarda annesinin elini bırakarak ortadan kaybolan çocuk tüm aileye büyük bir panik yaşanmasına neden oldu. Aile önce 155’i arayarak çocuklarının kaybolduğunu belirterek emniyet mensuplarına kayıp bilgisi verdi. Ardından Gebze Belediyesi Zabita Ekipleri’ni de bilgilendiren aile diğer taraftan da kendi çabaları ile pazarda kaybolan çocuklarını aramaya koyuldukları öğrenildi. Aileden bir kişinin aklına aynı zamanda tanıdığı da olan Gebze Pazarcılar Derneği Başkanı Ziyaettin Erattir’i aramak geldi. Erattir çocuğun üzerindeki kıyafetler, renkler, yaşı ve fiziksel özelliklerini öğrenerek Cuma pazarında tezgah açan esnafa toplu SMS atarak kayıp olayı ile ilgili bilgilendirme yaptığı belirtildi. SMS sistemi içinde tüm pazarcı esnafı konuyu henüz öğrenmişken dakikalar içinde çocuğun yine pazarcılar tarafından bulunduğunu ve Gebze Belediyesi Zabıta Ekipleri İrtibat bürosuna teslim edildiği aileye belirtildi. Çocuğunun elini bırakarak pazarda kaybeden ve büyük bir üzüntü ve panik yaşayan  G.B “Pazarcı esnafına çok teşekkür ederim. Hepsinden Allah razı olsun. Çocuğumun bulunmasında büyük emek sarf ettiler. Bizleri sevindirdiler. Allah onlara bol kazanç versin.” dedi. ERATTİR GURUR DUYDU Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Ziyaettin Erattir, pazarcı esnafının toplumsal olaylarda da her zaman sorumluluk alan ve üzerine düşen bir yapısı olduğunu zaten her zaman söylediğinin altını çizerej, “Pazarcı esnafımız sadece malını satıp parayı cebine koymanın dışında çevresine, müşterisine ve Pazar sınırları içinde ki gelişen her konuya karşı nasıl bir sorumluluk bilincinde olduğunu her zaman göstermiştir.”dedi.
Gebze Cuma Pazarı esnafı sadece sebze ve meyve satmanın ötesinde, aralarında ki SMS sistemi sayesinde kaybolan bir çocuğu bularak bir aileyi sevindirdi.

Pazarda annesinin elini bırakarak ortadan kaybolan çocuk tüm aileye büyük bir panik yaşanmasına neden oldu. Aile önce 155’i arayarak çocuklarının kaybolduğunu belirterek emniyet mensuplarına kayıp bilgisi verdi. Ardından Gebze Belediyesi Zabita Ekipleri’ni de bilgilendiren aile diğer taraftan da kendi çabaları ile pazarda kaybolan çocuklarını aramaya koyuldukları öğrenildi. Aileden bir kişinin aklına aynı zamanda tanıdığı da olan Gebze Pazarcılar Derneği Başkanı Ziyaettin Erattir’i aramak geldi. Erattir çocuğun üzerindeki kıyafetler, renkler, yaşı ve fiziksel özelliklerini öğrenerek Cuma pazarında tezgah açan esnafa toplu SMS atarak kayıp olayı ile ilgili bilgilendirme yaptığı belirtildi. SMS sistemi içinde tüm pazarcı esnafı konuyu henüz öğrenmişken dakikalar içinde çocuğun yine pazarcılar tarafından bulunduğunu ve Gebze Belediyesi Zabıta Ekipleri İrtibat bürosuna teslim edildiği aileye belirtildi. Çocuğunun elini bırakarak pazarda kaybeden ve büyük bir üzüntü ve panik yaşayan  G.B “Pazarcı esnafına çok teşekkür ederim. Hepsinden Allah razı olsun. Çocuğumun bulunmasında büyük emek sarf ettiler. Bizleri sevindirdiler. Allah onlara bol kazanç versin.” dedi.

ERATTİR GURUR DUYDU

Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Ziyaettin Erattir, pazarcı esnafının toplumsal olaylarda da her zaman sorumluluk alan ve üzerine düşen bir yapısı olduğunu zaten her zaman söylediğinin altını çizerej, “Pazarcı esnafımız sadece malını satıp parayı cebine koymanın dışında çevresine, müşterisine ve Pazar sınırları içinde ki gelişen her konuya karşı nasıl bir sorumluluk bilincinde olduğunu her zaman göstermiştir.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.