PAZARDA FİYATLAR CEP YAKIYOR

Gebze 10.08.2018 - 16:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

PAZARDA FİYATLAR CEP YAKIYOR

Yaz aylarına girilmesine rağmen pazarlarda sebze-meyve fiyatları el yakıyor. Gebze Cuma Pazarı’na alışveriş yapmaya giden vatandaşlar çoğu zaman tezgâhlardaki fiyatlara bakıp bir şey almadan geçip gidiyor.

Gebze’nin en eski pazarlarından olan Cuma Pazarı’nda sebze-meyve fiyatları cep yakıyor. Önceki senelerde yaz mevsimiyle birlikte düşen fiyatlar bu sene gerilemedi. Bu duruma bir de yüksek enflasyon eklenince hem vatandaş hem de esnaf zor günler geçiriyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Gebze’de de kış mevsimi boyunca yükselen sebze-meyve fiyatlarının yaz mevsiminde de düşmemesi hem esnafı ve hem de vatandaşları mağdur etmişti. Yaz mevsiminde olunmasına rağmen sebze-meyve fiyatlarının yüksek olmasının kendilerini de olumsuz etkilediğini ifade eden pazar esnafı, yetkiliklerden acil çözüm beklediklerini söylediler.     PAZARIN ŞAMPİYONU LİMON Vatandaşlar ise, pazar fiyatlarını pahalı buldukları belirtti. Pazar yerinde alışveriş yapmayan ‘kuru kalabalık’ denilen kesimin hâkim olduğu görüldü. Esnaf, vatandaşın alışveriş için geldiği pazardan alışveriş yapmadan sadece fiyatlara baktığını söyledi. Pazardaki sebze ve meyve fiyatlarında, en yüksek fiyatla satılan limon oldu. Limonun kilosu 6-7 TL’ye satılırken, kayısı ve şeftali 6 TL’ye, çilek, kivi ve muzun 5 TL’den satıldığı görüldü. Sebzelerde ise domates, patlıcan ve salatalığın ise 2-3,5 TL’den satıldı. Pazarda patates ve soğan fiyatların halen normal seyrinin üzerinde olduğunu söyleyen pazarcı esnafı, fiyatların yüksek olmasından dolayı tezgâha fiyat etiketi koyamadıklarını belirtti. KÜBRA AKABALI  
Yaz aylarına girilmesine rağmen pazarlarda sebze-meyve fiyatları el yakıyor. Gebze Cuma Pazarı’na alışveriş yapmaya giden vatandaşlar çoğu zaman tezgâhlardaki fiyatlara bakıp bir şey almadan geçip gidiyor.

Gebze’nin en eski pazarlarından olan Cuma Pazarı’nda sebze-meyve fiyatları cep yakıyor. Önceki senelerde yaz mevsimiyle birlikte düşen fiyatlar bu sene gerilemedi. Bu duruma bir de yüksek enflasyon eklenince hem vatandaş hem de esnaf zor günler geçiriyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Gebze’de de kış mevsimi boyunca yükselen sebze-meyve fiyatlarının yaz mevsiminde de düşmemesi hem esnafı ve hem de vatandaşları mağdur etmişti. Yaz mevsiminde olunmasına rağmen sebze-meyve fiyatlarının yüksek olmasının kendilerini de olumsuz etkilediğini ifade eden pazar esnafı, yetkiliklerden acil çözüm beklediklerini söylediler.

 

 

PAZARIN ŞAMPİYONU LİMON

Vatandaşlar ise, pazar fiyatlarını pahalı buldukları belirtti. Pazar yerinde alışveriş yapmayan ‘kuru kalabalık’ denilen kesimin hâkim olduğu görüldü. Esnaf, vatandaşın alışveriş için geldiği pazardan alışveriş yapmadan sadece fiyatlara baktığını söyledi. Pazardaki sebze ve meyve fiyatlarında, en yüksek fiyatla satılan limon oldu. Limonun kilosu 6-7 TL’ye satılırken, kayısı ve şeftali 6 TL’ye, çilek, kivi ve muzun 5 TL’den satıldığı görüldü. Sebzelerde ise domates, patlıcan ve salatalığın ise 2-3,5 TL’den satıldı. Pazarda patates ve soğan fiyatların halen normal seyrinin üzerinde olduğunu söyleyen pazarcı esnafı, fiyatların yüksek olmasından dolayı tezgâha fiyat etiketi koyamadıklarını belirtti.

KÜBRA AKABALI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.