PENBEGÜLLÜ MEZARI BAŞINDA ANILDI

Gebze 01.09.2016 - 10:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

PENBEGÜLLÜ MEZARI BAŞINDA ANILDI

Gebze’nin, 1994-2004 yılları arasında belediye başkanlığını yapan, merhum Ahmet Penbegüllü, vefatının 9'uncu yıl dönümünde dün mezarı başında sevenleri tarafından anıldı.

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, Gebze Belediyesi ve İSU Gebze Şube Müdürlüğü tarafından dün düzenlenen program da Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Hatim Duası ve ikram yapıldı. Eski belediye başkanı merhum Ahmet Pembegüllü’nün Gebze merkez mezarlığında gerçekleşen anma törenine Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Hizmet İş Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, Hizmet İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze İlçe Müftüsü Şaban Apaydın, Pembegüllü ailesi, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Ahmet Pembegüllünün kardeşi Mehmet Pembegüllü yaptığı konuşmasında abisi Ahmet Pembegüllü’yü anmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Mehmet Pembegüllü katılımcılara teşekkür etti. DESTEK VERDİ Hizmet İş Genel Başkan yardımcısı Celal Yıldız yaptığı konuşmada ise Ahmet Pembegüllü’nün bu bölgede o günün şartlarına rağmen sendikaya ilk destek veren kişi olduğuna dikkat çekti. Yıldız, “O günün şartlarına belediyelerin durumunu çalışanların durumunu göz önüne aldığınız zaman bir sendikanın örgütlenmesinin ne kadar zor olduğunu tahmin edersiniz. Rahmetli belediye başkanımız o dönemde elini değil gövdesini taşın altına koyarak belediyedeki işçilerin Hizmet İş sendikasına geçmesine vesile olmuştur. Kendisini rahmetle anıyor, teşekkür ediyoruz. Bu vefa örneğini devam ettirmek lazım vefalı olmak böyle bir şey” dedi. ÖRNEK ALDIĞIM BİR ABİMDİ Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yaptığı konuşmada, “Rahmetli Ağabeyimiz Ahmet Pembegüllü, Gebze’ye olan hizmetleriyle Gebzelilerin gönlünde taht kurmuş, benim de çok saygı duyduğum ve örnek aldığım bir ağabeyimdi. Çok zor şartlarda, çok şey başaran dik duruşlu bir belediye başkanıydı. Bugün Gebze’yi dolaştığımızda Gebze’nin her noktasında bir hizmetini görüyoruz. O günün şartlarında elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret etmiş bir abimiz. Allah nur içinde yatırsın. Önemli olan, bu hizmetleri unutmamak vefa örneği göstermek. Allah kendisinden razı olsun. Allah bizlere de onun gibi hizmet etmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı. BİR DÖNEME DAMGA VURDU Gebze'nin 1994-2004 yılları arasına damgasını vuran önemli bir siyasetçi olan merhum Penbegüllü, görev yaptığı dönemde asfalt şantiyesi, halk ekmek, doğalgaz, toplu konut, altyapı su ve daha birçok projeleri hayata geçirdi. 28 ŞUBAT VE AHMET PENBEGÜLLÜ Bir dönem tüm Türkiye'yi kasıp kavuran 28 Şubat sürecinin en önemli mağdurlarından da olan Penbegüllü, o süreçte haksız suçlamalarla tutuklanıp cezaevine girdi. 1 yıldan fazla cezaevinde yatan ve sonunda beraat ederek görevinin başına geri dönen merhum Penbegüllü, cezaevinde yakalandığı amansız kanser hastalığına yenik düşerek 31 Ağustos 2007 yılında vefat etmişti. 28 Şubat sürecini canıyla ödeyen Gebze'nin merhum efsane başkanı Ahmet Penbegüllü'yü Hedef Gazetesi olarak rahmetle anıyoruz.
Gebze’nin, 1994-2004 yılları arasında belediye başkanlığını yapan, merhum Ahmet Penbegüllü, vefatının 9'uncu yıl dönümünde dün mezarı başında sevenleri tarafından anıldı.

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, Gebze Belediyesi ve İSU Gebze Şube Müdürlüğü tarafından dün düzenlenen program da Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Hatim Duası ve ikram yapıldı. Eski belediye başkanı merhum Ahmet Pembegüllü’nün Gebze merkez mezarlığında gerçekleşen anma törenine Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Hizmet İş Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, Hizmet İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze İlçe Müftüsü Şaban Apaydın, Pembegüllü ailesi, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Ahmet Pembegüllünün kardeşi Mehmet Pembegüllü yaptığı konuşmasında abisi Ahmet Pembegüllü’yü anmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Mehmet Pembegüllü katılımcılara teşekkür etti.

DESTEK VERDİ

Hizmet İş Genel Başkan yardımcısı Celal Yıldız yaptığı konuşmada ise Ahmet Pembegüllü’nün bu bölgede o günün şartlarına rağmen sendikaya ilk destek veren kişi olduğuna dikkat çekti. Yıldız, “O günün şartlarına belediyelerin durumunu çalışanların durumunu göz önüne aldığınız zaman bir sendikanın örgütlenmesinin ne kadar zor olduğunu tahmin edersiniz. Rahmetli belediye başkanımız o dönemde elini değil gövdesini taşın altına koyarak belediyedeki işçilerin Hizmet İş sendikasına geçmesine vesile olmuştur. Kendisini rahmetle anıyor, teşekkür ediyoruz. Bu vefa örneğini devam ettirmek lazım vefalı olmak böyle bir şey” dedi.

ÖRNEK ALDIĞIM BİR ABİMDİ

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yaptığı konuşmada, “Rahmetli Ağabeyimiz Ahmet Pembegüllü, Gebze’ye olan hizmetleriyle Gebzelilerin gönlünde taht kurmuş, benim de çok saygı duyduğum ve örnek aldığım bir ağabeyimdi. Çok zor şartlarda, çok şey başaran dik duruşlu bir belediye başkanıydı. Bugün Gebze’yi dolaştığımızda Gebze’nin her noktasında bir hizmetini görüyoruz. O günün şartlarında elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret etmiş bir abimiz. Allah nur içinde yatırsın. Önemli olan, bu hizmetleri unutmamak vefa örneği göstermek. Allah kendisinden razı olsun. Allah bizlere de onun gibi hizmet etmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

BİR DÖNEME DAMGA VURDU

Gebze'nin 1994-2004 yılları arasına damgasını vuran önemli bir siyasetçi olan merhum Penbegüllü, görev yaptığı dönemde asfalt şantiyesi, halk ekmek, doğalgaz, toplu konut, altyapı su ve daha birçok projeleri hayata geçirdi.

28 ŞUBAT VE AHMET PENBEGÜLLÜ

Bir dönem tüm Türkiye'yi kasıp kavuran 28 Şubat sürecinin en önemli mağdurlarından da olan Penbegüllü, o süreçte haksız suçlamalarla tutuklanıp cezaevine girdi. 1 yıldan fazla cezaevinde yatan ve sonunda beraat ederek görevinin başına geri dönen merhum Penbegüllü, cezaevinde yakalandığı amansız kanser hastalığına yenik düşerek 31 Ağustos 2007 yılında vefat etmişti.

28 Şubat sürecini canıyla ödeyen Gebze'nin merhum efsane başkanı Ahmet Penbegüllü'yü Hedef Gazetesi olarak rahmetle anıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.