SARIBAY: ERKEN SEÇİM OLABİLİR

Kocaeli 04.11.2016 - 08:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

SARIBAY: ERKEN SEÇİM OLABİLİR

İlçe başkanları toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Türkiye siyasetinde yaşana gergin havanın erken seçim sinyalleri olduğunu söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe başkanları toplantısı, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıya İl Başkanı Cengiz Sarıbay'ın yanı sıra il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı. Toplantıda konuşan Sarıbay, ilçe başkanları toplantısının bundan böyle her ayın ilk Perşembe günü olacağını söyleyerek, Türkiye siyasetinin oldukça gergin bir dönemden geçtiğini hatırlattı ve ekledi: "Bu gergin hava Türkiye'yi erken seçime götürebilir."   YASALARA UYAN BİR PARTİDİR CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "Ülkemiz iyi yönetilmiyor sözü bugünlerde daha iyi anlaşılır bir durumda. Artık ‘o kadar da olmaz’ dediğimiz her şeyi yapar duruma geldiler. Burada bizlere çok önemli işler düşüyor. Biz yasalar içerisinde siyaset yapıyoruz. Ama gerektiği zaman direnmesini de biliriz. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılanları protesto etmek istedik. Ama polis izin vermemeye çalıştı. Ben orada polise gereken cevabı verdim. Korkunuz olmasın. CHP yasalar içerisinde eylem yapan, yasalara göre hareket eden bir partidir" dedi.   OHAL'İ GEREKÇE GÖSTERİYORLAR CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay konuşmasında, "CHP'nin bu etkinliklerine bundan sonra kimse müdahale etmeyecek, edemeyecek. Kandıra'da ilçe başkanımıza 'siz köylere bile gitmeyin' demişler. OHAL'i gerekçe gösteriyorlar. Böyle bir sıkıntı olduğu zaman bizlere haber verin gereğini yapacağız. Benim ilçe başkanım elbette ki kahvede insanlarla bir araya gelecek. Dışarda bir etkinlik olduğunda bunun iznini almak şarttır. Ama kahvede, köyde insanlarla bir araya gelmek izne tabi değildir" dedi.   ÇALIŞMAYAN BIRAKIP GİDEBİLİR Gerçekleşen toplantının neden yapıldığına ilişkin soruları da cevaplayan Sarıbay, “İlçelerimiz arasında bir iletişim eksikliği olduğu için biz bu toplantıyı düzenledik. Her ayın ilk Perşembe günü bu toplantımızı gerçekleştireceğiz. Artık yaz bitti. Artık dinlenme zamanı değil çalışma zamanı. Herkes çalışacak. Çalışmayan da bırakıp gidin. Bu partinin bayrağı yere düşmeyecek. Ben, il başkanları toplantısına gittiğimde genel başkan bana 'ne yaptın' diye soruyor. Benim daha güzel bir cevap vermem için bizim çok çalışmamız lazım" şeklinde konuştu.   İSTEYEN HERKES GELEBİLİR 19 Kasım'da Trabzon'da il başkanları toplantısının gerçekleşeceğini dile getiren Sarıbay, isteyen herkesin Trabzon'da gerçekleşecek olan il başkanları toplantısına katılabileceklerini vurguladı. Öte yandan Sarıbay, Türkiye siyasetinin oldukça gergin dönemlerden geçtiğini belirterek, yakın zamanda erken seçim olabileceği bu anlamda parti olarak çalışmaları hızlandıracaklarını söyledi. Sarıbay konuşmasının sonunda CHP olarak toplumsal olaylara yasalar içerisinde tepki göstereceklerini yineleyerek hiçbir partinin korkmaması gerektiğinin altını çizdi. Toplantının ikinci kısmı basına kapalı olarak gerçekleşti.
İlçe başkanları toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Türkiye siyasetinde yaşana gergin havanın erken seçim sinyalleri olduğunu söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe başkanları toplantısı, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıya İl Başkanı Cengiz Sarıbay'ın yanı sıra il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı. Toplantıda konuşan Sarıbay, ilçe başkanları toplantısının bundan böyle her ayın ilk Perşembe günü olacağını söyleyerek, Türkiye siyasetinin oldukça gergin bir dönemden geçtiğini hatırlattı ve ekledi: "Bu gergin hava Türkiye'yi erken seçime götürebilir."

 

YASALARA UYAN BİR PARTİDİR

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "Ülkemiz iyi yönetilmiyor sözü bugünlerde daha iyi anlaşılır bir durumda. Artık ‘o kadar da olmaz’ dediğimiz her şeyi yapar duruma geldiler. Burada bizlere çok önemli işler düşüyor. Biz yasalar içerisinde siyaset yapıyoruz. Ama gerektiği zaman direnmesini de biliriz. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılanları protesto etmek istedik. Ama polis izin vermemeye çalıştı. Ben orada polise gereken cevabı verdim. Korkunuz olmasın. CHP yasalar içerisinde eylem yapan, yasalara göre hareket eden bir partidir" dedi.

 

OHAL'İ GEREKÇE GÖSTERİYORLAR

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay konuşmasında, "CHP'nin bu etkinliklerine bundan sonra kimse müdahale etmeyecek, edemeyecek. Kandıra'da ilçe başkanımıza 'siz köylere bile gitmeyin' demişler. OHAL'i gerekçe gösteriyorlar. Böyle bir sıkıntı olduğu zaman bizlere haber verin gereğini yapacağız. Benim ilçe başkanım elbette ki kahvede insanlarla bir araya gelecek. Dışarda bir etkinlik olduğunda bunun iznini almak şarttır. Ama kahvede, köyde insanlarla bir araya gelmek izne tabi değildir" dedi.

 

ÇALIŞMAYAN BIRAKIP GİDEBİLİR

Gerçekleşen toplantının neden yapıldığına ilişkin soruları da cevaplayan Sarıbay, “İlçelerimiz arasında bir iletişim eksikliği olduğu için biz bu toplantıyı düzenledik. Her ayın ilk Perşembe günü bu toplantımızı gerçekleştireceğiz. Artık yaz bitti. Artık dinlenme zamanı değil çalışma zamanı. Herkes çalışacak. Çalışmayan da bırakıp gidin. Bu partinin bayrağı yere düşmeyecek. Ben, il başkanları toplantısına gittiğimde genel başkan bana 'ne yaptın' diye soruyor. Benim daha güzel bir cevap vermem için bizim çok çalışmamız lazım" şeklinde konuştu.

 

İSTEYEN HERKES GELEBİLİR

19 Kasım'da Trabzon'da il başkanları toplantısının gerçekleşeceğini dile getiren Sarıbay, isteyen herkesin Trabzon'da gerçekleşecek olan il başkanları toplantısına katılabileceklerini vurguladı. Öte yandan Sarıbay, Türkiye siyasetinin oldukça gergin dönemlerden geçtiğini belirterek, yakın zamanda erken seçim olabileceği bu anlamda parti olarak çalışmaları hızlandıracaklarını söyledi. Sarıbay konuşmasının sonunda CHP olarak toplumsal olaylara yasalar içerisinde tepki göstereceklerini yineleyerek hiçbir partinin korkmaması gerektiğinin altını çizdi. Toplantının ikinci kısmı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.