Sarıbay, “Sonuç bildirgesi bir siyaset belgesidir”

Kocaeli 06.09.2017 - 09:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Sarıbay, “Sonuç bildirgesi bir siyaset belgesidir”

CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, 26-29 Ağustos tarihleri arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Kocadere Kamp Alanında gerçekleştirilen Adalet Kurultayına verdiği önemi her yerde dile getirerek, dört gün süren Adalet Kurultayına Adalet isteyen onbinler akın etti. Kurultay sonunda çıkan sonuç bildirgesini ise ben bir siyaset belgesi olarak görüyorum” dedi. BİZE ÇOK ŞEY KATTI CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde dört gün boyunca Çanakkale’nin Eceabat İlçesi Kocadere Kamp Alanında gerçekleştirilen Adalet Kurultayı’nı değerlendiren CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “ Adalet Kurultayı içeriği yönünden oldukça verimli, herkese hitap eden bir kurultay oldu.  Dört gün boyunca çeşitli paneller, çalıştaylar ve forumlar gerçekleşti.  Adalet isteyen onbinlerin katılımıyla gerçekleşti ve bizlere çok şey kattığına inanıyorum” dedi. Sarıbay, Adalet Kurultayının ardından çıkan sonuç bildirgesi ise bize çok çalışmamız gerektiğini göstermiştir “ ifadelerini kullandı. HERKES OKUMALI Adalet Kurultayı’nın ardından çıkan sonuç bildirgesini mutlaka herkesin okuması gerektiğinin altını özellikle çizen Sarıbay, “Sonuç bildirgesini herkesin okumasını istiyorum. Önce siz okuyun ve mutlaka okutun. Çünkü bu sonuç bildirgesi bir siyaset belgesidir. Ben bu belgeyi 2019 için yapacağımız çalışmanın belgesi olarak görüyorum” dedi. 2019’da gerçekleşecek olan seçimlerin eski bildiğimiz seçimler gibi olmadığını söyleyen Sarıbay, “Yüzde 50+1 alınması gerekiyor. Yüzde 49 bile alsan kaybetmiş oluruz. Bizim 2019’da bir hedef koyup, bu başkanlık sistemi ortadan kaldıracağız, parlamenter sistemi tekrar geri getireceğiz, yargı bağımsızlığını sağlayacağız diye bir konu başlığında ortaya çıkıp bunu CHP önderliğinde bizim etrafımızda bu fikirde birleşecek siyasi partiler, STK’lar ile aşmamız lazım” diye konuştu. 

CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, 26-29 Ağustos tarihleri arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Kocadere Kamp Alanında gerçekleştirilen Adalet Kurultayına verdiği önemi her yerde dile getirerek, dört gün süren Adalet Kurultayına Adalet isteyen onbinler akın etti. Kurultay sonunda çıkan sonuç bildirgesini ise ben bir siyaset belgesi olarak görüyorum” dedi.

BİZE ÇOK ŞEY KATTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde dört gün boyunca Çanakkale’nin Eceabat İlçesi Kocadere Kamp Alanında gerçekleştirilen Adalet Kurultayı’nı değerlendiren CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “ Adalet Kurultayı içeriği yönünden oldukça verimli, herkese hitap eden bir kurultay oldu.  Dört gün boyunca çeşitli paneller, çalıştaylar ve forumlar gerçekleşti.  Adalet isteyen onbinlerin katılımıyla gerçekleşti ve bizlere çok şey kattığına inanıyorum” dedi. Sarıbay, Adalet Kurultayının ardından çıkan sonuç bildirgesi ise bize çok çalışmamız gerektiğini göstermiştir “ ifadelerini kullandı.

HERKES OKUMALI

Adalet Kurultayı’nın ardından çıkan sonuç bildirgesini mutlaka herkesin okuması gerektiğinin altını özellikle çizen Sarıbay, “Sonuç bildirgesini herkesin okumasını istiyorum. Önce siz okuyun ve mutlaka okutun. Çünkü bu sonuç bildirgesi bir siyaset belgesidir. Ben bu belgeyi 2019 için yapacağımız çalışmanın belgesi olarak görüyorum” dedi. 2019’da gerçekleşecek olan seçimlerin eski bildiğimiz seçimler gibi olmadığını söyleyen Sarıbay, “Yüzde 50+1 alınması gerekiyor. Yüzde 49 bile alsan kaybetmiş oluruz. Bizim 2019’da bir hedef koyup, bu başkanlık sistemi ortadan kaldıracağız, parlamenter sistemi tekrar geri getireceğiz, yargı bağımsızlığını sağlayacağız diye bir konu başlığında ortaya çıkıp bunu CHP önderliğinde bizim etrafımızda bu fikirde birleşecek siyasi partiler, STK’lar ile aşmamız lazım” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.