Seçim bittiyse şu işleri bi halledin...

Gebze 26.06.2018 - 08:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Seçim bittiyse şu işleri bi halledin...

Seçim, seçim diyorduk, işte o da geldi, geçti. Eğitim camiasında sınavlar, kayıtlar ve atamalar da hayırlısıyla tamamlanacak ve yaz tatili için derin bir oh çekilecek. LGS sonuçlarının bugün açıklanması bekleniliyor.. Belki bugün bile bir sürpriz yapılabilir. En azından kılavuz açıklanabilir. Hemen ardından özel okul kayıtları, daha sonra da, devlet liseleri için tercih ve kayıt maratonu başlayacak. Yeni sistemde öğrenciler, evlerine en yakın, en çok istedikleri okula girebilecekleri mi? En çok merak edilen konu bu! Ayrıca, ikinci okul türü zorunluluğu var mı? O da kafaları en çok karıştıran ayrıntılardan birisi. Bugün tüm bu ayrıntılar belli olacaktır… Hafta sonu, üniversite sınavları var. 2 milyon 300 bin aday  yarışacak. Soruların içeriğiyle ilgili çok şeyler söyleniyor ama görünen o ki çok da şaşırtıcı olmayacak. Çünkü, sorular, yeni hazırlanmamış,  mevcut Soru Bankası’ndan çekilecekmiş! ÖSYM Başkanı öyle diyor! Sadece zorluk derecesi yüksek soru oranı artabilir. Yoksa aynı puanda yığılmalar olabilir.  Öğretmen atamaları için tek bir engel kaldı. O da yeni Hükümetin kurulması. Eminim ki o da çok uzun sürmez. Yakında yeni Bakan belli olur ve eminim ki ilk yapacağı icraatlardan birisi de öğretmen atamaları olur. Peki kaç kadro verilir? İşte o da yine yeni hükümetin  programına bağlı. Ama o da yakında belli olur… Seçim öncesinde olduğu gibi sınav, kayıt ve atamalar öncesinde de ülkemiz, öğretmen, öğrenci ve velilerimiz için hayırlısı ne ise o olsun…

Seçim, seçim diyorduk, işte o da geldi, geçti. Eğitim camiasında sınavlar, kayıtlar ve atamalar da hayırlısıyla tamamlanacak ve yaz tatili için derin bir oh çekilecek.

LGS sonuçlarının bugün açıklanması bekleniliyor.. Belki bugün bile bir sürpriz yapılabilir. En azından kılavuz açıklanabilir. Hemen ardından özel okul kayıtları, daha sonra da, devlet liseleri için tercih ve kayıt maratonu başlayacak. Yeni sistemde öğrenciler, evlerine en yakın, en çok istedikleri okula girebilecekleri mi? En çok merak edilen konu bu!
Ayrıca, ikinci okul türü zorunluluğu var mı? O da kafaları en çok karıştıran ayrıntılardan birisi.
Bugün tüm bu ayrıntılar belli olacaktır…

Hafta sonu, üniversite sınavları var.
2 milyon 300 bin aday  yarışacak.
Soruların içeriğiyle ilgili çok şeyler söyleniyor ama görünen o ki çok da şaşırtıcı olmayacak.
Çünkü, sorular, yeni hazırlanmamış,  mevcut Soru Bankası’ndan çekilecekmiş!
ÖSYM Başkanı öyle diyor!
Sadece zorluk derecesi yüksek soru oranı artabilir.
Yoksa aynı puanda yığılmalar olabilir.
 Öğretmen atamaları için tek bir engel kaldı.
O da yeni Hükümetin kurulması.
Eminim ki o da çok uzun sürmez.
Yakında yeni Bakan belli olur ve eminim ki ilk yapacağı icraatlardan birisi de öğretmen atamaları olur.
Peki kaç kadro verilir?
İşte o da yine yeni hükümetin  programına bağlı. Ama o da yakında belli olur…
Seçim öncesinde olduğu gibi sınav, kayıt ve atamalar öncesinde de ülkemiz, öğretmen, öğrenci ve velilerimiz için hayırlısı ne ise o olsun…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.