SEDAŞ Öğrencilere Elektriği Öğretiyor

Gebze 15.10.2018 - 09:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

SEDAŞ Öğrencilere Elektriği Öğretiyor

SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. ) uzun süredir uyguladığı ve Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde Milli Eğitim Müdürlükleri ve okullar ile işbirliği içinde sürdürdüğü “Elektriği Öğreniyorum” projesi kapsamında; minik öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor.

SEDAŞ “Ağaç yaşken eğilir atasözü” doğrultusunda, minik öğrencilere elektriğin güvenli kullanımı ve elektriğin tasarruf yöntemleri hakkında sunumlar yaparak, bilgiler sunuyor.  Bu seminerlerin organizasyonunda SEDAŞ Şebeke Operasyon Ekipleri ve İş Güvenliği Uzmanları da kullandıkları iş güvenliği aletlerini öğrencilerle paylaşırken, anlatılanların daha çok anlamlı ve somut bir şekilde görünür hale gelmesini sağlıyorlar. SEDAŞ son olarak Düzce İli, Çilimli İlçesi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi. Eğitim seminerine  5 ve 6’ncı sınıf öğrencilerinin yanı sıra Okul idarecileri ve öğretmenler de katıldılar.  Öğrenciler sunuma ait içerikte hazırlanmış olan SEDAŞ’ın Elektriğin Güvenli Kullanımı ve Elektrik Enerjisinin Tasarrufu İp Uçlarını” anlatan  broşürlerini de dikkatle inceleyerek okudular.  SEDAŞ Teknik Destek Help Destek Uzmanı Burçin Başçı’nın sunumuyla, Enerji kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılması, elektriğin güvenli kullanımı ve enerji tasarrufu konularında öğrencilerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi sağlandı.  Daha sonra SEDAŞ İş Güvenliği Sorumlusu Tutku Yiğit tarafından öğrencilere, elektriğin güvenli kullanımı için ev ve işyeri tesisatlarında kaçak akım rölesi olması gerektiği, cihazların kullanım kılavuzuna uygun olarak kullanılmaları ve kabloların ayak altına bırakılmaması ile evdeki küçük çocuklar için prizlere güvenlik kapağı takılarak elektriğin kullanılması gibi hayatın içinde karşılaşılan durumlar için alınabilecek önlem ve pek çok pratik bilgi öğrencilerle paylaşıldı. İş güvenliği kültürüne katkı sağlayacak bilgileri dinleyen ve kendilerine yapılan sunumu izleyen öğrenciler, merak ettikleri konularda sorular sorarak bilgi aldı ve Şebeke Operasyon Ekibi çalışanları tarafından kullanılan iş güvenliği (KKD) Kişisel Koruyucu Donanımları hakkında bilgi aldılar ve bu malzemeleri  yakından inceleme fırsatı buldular. Seminer sonunda, okul idarecileri  SEDAŞ yöneticilerine teşekkür ettiler ve SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan’a  öğrencilerin yaptığı resim tablolarından hediye takdim ettiler. Öğrenciler SEDAŞ ekipleri ile günün anısı için resim çektirdiler.
SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. ) uzun süredir uyguladığı ve Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde Milli Eğitim Müdürlükleri ve okullar ile işbirliği içinde sürdürdüğü “Elektriği Öğreniyorum” projesi kapsamında; minik öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor.

SEDAŞ “Ağaç yaşken eğilir atasözü” doğrultusunda, minik öğrencilere elektriğin güvenli kullanımı ve elektriğin tasarruf yöntemleri hakkında sunumlar yaparak, bilgiler sunuyor.  Bu seminerlerin organizasyonunda SEDAŞ Şebeke Operasyon Ekipleri ve İş Güvenliği Uzmanları da kullandıkları iş güvenliği aletlerini öğrencilerle paylaşırken, anlatılanların daha çok anlamlı ve somut bir şekilde görünür hale gelmesini sağlıyorlar. SEDAŞ son olarak Düzce İli, Çilimli İlçesi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi. Eğitim seminerine  5 ve 6’ncı sınıf öğrencilerinin yanı sıra Okul idarecileri ve öğretmenler de katıldılar.  Öğrenciler sunuma ait içerikte hazırlanmış olan SEDAŞ’ın Elektriğin Güvenli Kullanımı ve Elektrik Enerjisinin Tasarrufu İp Uçlarını” anlatan  broşürlerini de dikkatle inceleyerek okudular. 

SEDAŞ Teknik Destek Help Destek Uzmanı Burçin Başçı’nın sunumuyla, Enerji kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılması, elektriğin güvenli kullanımı ve enerji tasarrufu konularında öğrencilerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi sağlandı.  Daha sonra SEDAŞ İş Güvenliği Sorumlusu Tutku Yiğit tarafından öğrencilere, elektriğin güvenli kullanımı için ev ve işyeri tesisatlarında kaçak akım rölesi olması gerektiği, cihazların kullanım kılavuzuna uygun olarak kullanılmaları ve kabloların ayak altına bırakılmaması ile evdeki küçük çocuklar için prizlere güvenlik kapağı takılarak elektriğin kullanılması gibi hayatın içinde karşılaşılan durumlar için alınabilecek önlem ve pek çok pratik bilgi öğrencilerle paylaşıldı. İş güvenliği kültürüne katkı sağlayacak bilgileri dinleyen ve kendilerine yapılan sunumu izleyen öğrenciler, merak ettikleri konularda sorular sorarak bilgi aldı ve Şebeke Operasyon Ekibi çalışanları tarafından kullanılan iş güvenliği (KKD) Kişisel Koruyucu Donanımları hakkında bilgi aldılar ve bu malzemeleri  yakından inceleme fırsatı buldular.

Seminer sonunda, okul idarecileri  SEDAŞ yöneticilerine teşekkür ettiler ve SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan’a  öğrencilerin yaptığı resim tablolarından hediye takdim ettiler. Öğrenciler SEDAŞ ekipleri ile günün anısı için resim çektirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.