ŞEHİTLER İÇİN 1000 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU!

Gebze 31.03.2016 - 12:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ŞEHİTLER İÇİN 1000 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU!

Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle Ağaç Bayramı kapsamında Kocaeli Şehitleri adına yapılan fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

YOĞUN KATILIM Gebze Beylikdağı’nda gerçekleşen törene,  Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İl Jandarma Komutanı Alb. Mehmet Karadeniz, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, İzmit Orman İşletme Müdürü Abdullah Duman, , Atatürk İlkokulu, SultanOrhan Ortaokulu, Emlakbank Konutları İlkokulu, Hayriye Cemre Altıntop Anaokulu, Beylikbağı Mimar Sinan İlkokulu öğrencileri ile şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Gebze Kirazpınar Ortaokulu öğrencisi Asiye Erbay’ın okuduğu  “orman” adlı şiir ve mehteran bölüğünün gösterisi büyük beğeni topladı. YEŞİLİ SEVMEK; ŞÜPHESİZ YARATILANI SEVMEK DEMEKTİR Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmalarının ardından Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmalarında; “ Vatan savunmasında ve sahip olduğumuz değerlerin korunmasında kahramanca mücadele ederek, Hakk’a yürüyen şehitlerimiz adına tesis ettiğimiz Şehitler Ormanına fidan dikim töreninde, İlimizin çok güzel ve özel ilçesi Gebze Beylikdağı’nda, sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.  Bu toprakları bizlere vatan yapan, hayatlarıyla bizlerin sahip olduğu özgürlükleri, gönderdeki bayrağımızı, semalardaki ezanlarımızı sonsuza kadar yaşatan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Hakikaten şehitleri anmak ve anlamak noktasında bugünkü buluşmamız çok anlamlı. Çünkü, onların yurt yaptığı bu toprakları, bizlerde aldığımız emanetle bugün fidanları dikerek ve onların anısını yaşatarak daha güzel bir yurt yapacağız. Yaşanabilir, sağlıklı, temiz, güzel bir vatan ve toprak yapacağız. Yeşili sevmek; şüphesiz yaratılanı sevmek demektir. Yeşile sevdalanmak; bu topraklara sevdalanmak, yeşili yaşatmak;  bu ülkeyi geleceği taşımak ve yaşatmak demektir.  Bugün burada cıvıl cıvıl neşeleriyle ve varlıklarıyla bizlere sevinç ve heyecan katan sevgili çocuklarımızı ve onların değerli öğretmenlerini de kutluyorum. Bugün dikecekleri bir fidanla başlayacak ağaç sevgilerinin bir ömür boyu sürmesini diliyorum. Katkı veren tüm okullarımıza, Tema temsilciliklerimize, tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Orman Bölge müdürlüğümüzü çalışmalarından dolayı kutluyorum. Türkiye’nin en çevreci belediyesi olarak Kocaelimizin her bir köşesini yeşille buluşturan Büyükşehir Belediyemizi kutluyorum”  diyen Sayın Valimiz, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak, yakınlarına sabırlar diledi. Konuşmalardan sonra Gebze Müftüsü Şaban Apaydın’ın okuduğu duanın ardından şehitlerimiz anısına 1000 adet Himalaya Sedir Çamı toprakla buluşturuldu.  
Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle Ağaç Bayramı kapsamında Kocaeli Şehitleri adına yapılan fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

YOĞUN KATILIM

Gebze Beylikdağı’nda gerçekleşen törene,  Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İl Jandarma Komutanı Alb. Mehmet Karadeniz, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, İzmit Orman İşletme Müdürü Abdullah Duman, , Atatürk İlkokulu, SultanOrhan Ortaokulu, Emlakbank Konutları İlkokulu, Hayriye Cemre Altıntop Anaokulu, Beylikbağı Mimar Sinan İlkokulu öğrencileri ile şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Gebze Kirazpınar Ortaokulu öğrencisi Asiye Erbay’ın okuduğu  “orman” adlı şiir ve mehteran bölüğünün gösterisi büyük beğeni topladı.

YEŞİLİ SEVMEK; ŞÜPHESİZ YARATILANI SEVMEK DEMEKTİR

Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmalarının ardından Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmalarında; “ Vatan savunmasında ve sahip olduğumuz değerlerin korunmasında kahramanca mücadele ederek, Hakk’a yürüyen şehitlerimiz adına tesis ettiğimiz Şehitler Ormanına fidan dikim töreninde, İlimizin çok güzel ve özel ilçesi Gebze Beylikdağı’nda, sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.  Bu toprakları bizlere vatan yapan, hayatlarıyla bizlerin sahip olduğu özgürlükleri, gönderdeki bayrağımızı, semalardaki ezanlarımızı sonsuza kadar yaşatan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Hakikaten şehitleri anmak ve anlamak noktasında bugünkü buluşmamız çok anlamlı. Çünkü, onların yurt yaptığı bu toprakları, bizlerde aldığımız emanetle bugün fidanları dikerek ve onların anısını yaşatarak daha güzel bir yurt yapacağız. Yaşanabilir, sağlıklı, temiz, güzel bir vatan ve toprak yapacağız. Yeşili sevmek; şüphesiz yaratılanı sevmek demektir. Yeşile sevdalanmak; bu topraklara sevdalanmak, yeşili yaşatmak;  bu ülkeyi geleceği taşımak ve yaşatmak demektir.  Bugün burada cıvıl cıvıl neşeleriyle ve varlıklarıyla bizlere sevinç ve heyecan katan sevgili çocuklarımızı ve onların değerli öğretmenlerini de kutluyorum. Bugün dikecekleri bir fidanla başlayacak ağaç sevgilerinin bir ömür boyu sürmesini diliyorum. Katkı veren tüm okullarımıza, Tema temsilciliklerimize, tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Orman Bölge müdürlüğümüzü çalışmalarından dolayı kutluyorum. Türkiye’nin en çevreci belediyesi olarak Kocaelimizin her bir köşesini yeşille buluşturan Büyükşehir Belediyemizi kutluyorum”  diyen Sayın Valimiz, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak, yakınlarına sabırlar diledi.

Konuşmalardan sonra Gebze Müftüsü Şaban Apaydın’ın okuduğu duanın ardından şehitlerimiz anısına 1000 adet Himalaya Sedir Çamı toprakla buluşturuldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.