Sinek Sorunu Mecliste!

Darıca 04.09.2018 - 15:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Sinek Sorunu Mecliste!

Darıca Belediyesi Eylül Ayı Meclis Oturumu, meclis üyelerin katılımı ile Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Karabacak nezaretinde gerçekleşti.

SİNEK MÜCADELESİ ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZÜLÜR Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan meclis oturumu Belediye Başkanı şükrü Karabacak'ın Zabıta Teşkilatının kuruluş yıldönümü ile ilgili dilek ve kutlama mesajı ile devam etti. Başkan Karabacak'ın mesajının ardından CHP Meclis Üyesi Şinasi Serdar söz alarak, ilçede ki istitnat duvarı olmamasından dolayı temel kazımı esnasında yaşanan yol çökme sorununun son durumu hakkında bilgi edinmek istediğini ifade etti. CHP Meclis Üyesi Şinasi Serdar ilçe de yaşanan yoğun sinek sorununu da dile getirdi. Yol onarımı ile ilgili sürecin devam ettiğini belirten Başkan Karabacak, sinek sorunu ile ilgili Kurban Bayramı'nda vatandaşların sakatatlarını gelişigüzel çevreye atması ve yoğun sıcaklarında etkisi ile bu sorunun ortaya çıktığını söyledi. Gelecek yıl çok ciddi bir çalışma ile bu sinek sorununun önüne geçileceğinin altını çizen Başkan Karabacak, bu boyutta ki sorunun sadece ilaçlama ile önüne geçilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Daha temiz ve hijyen ortamlarda ki tesisler de kesilen kurbanların, vatandaşın bilinçli bir şekilde bu kesimleri gerçekleştirmesi ve belediye çalışmalarının yanısıra Kayamakamlığa bağlı birimlerinden vereceği çözüm noktasında ki destekle ancak gelecek yıl için sinek sorununun önüne geçilebeileceğini belirtti.   ARSA SATIŞINDAN VAZGEÇİLDİ Satışı gündeme gelen iki arsanın satışının iptalini ilgili müdüre sevk edilmesi ile ilgili bilgi veren Başkan Karabacak, "Bu iki arsa için verilen rakamlar çok düşük. Bu düşük rakamlarla satmak yerine ileride daha değerinde bir rakam ortaya çıkana kadar mevcut satışın iptalini planladık."dedi. Darıca Yarı Maratonu ile ilgili de görüşülen gündem maddesinde, "Darıca Yarı Maratonu bronz kategorisinde mücadele ediyor. En azından bu seviyede kürsüdeyiz. "dedi. Darıca Yarı Maratonu'nda dereceye girecek olan sporcuların alacağı ödüller meclis üyelerinin oyuna sunularak kabul edildi. 2019 yılı düzenlenecek olan Performans Programı için çalışmaların önce meclise sonra ilgili komisyona sevki yine Eylül Ayı Meclis Toplantısında gerçekleşti. 2019 yılı gelir tarifesi ve bütçesi de ilgili komisyona bu oturumda sevk edildi. Meclis toplantısına katılmayan meclis üyelerinin izinli sayılması ve  Ekim Ayı Oturumunun tarihi ne ilişkin yapılan oylama ile Darıca Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı sona erdi.    
Darıca Belediyesi Eylül Ayı Meclis Oturumu, meclis üyelerin katılımı ile Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Karabacak nezaretinde gerçekleşti.
SİNEK MÜCADELESİ ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZÜLÜR
Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan meclis oturumu Belediye Başkanı şükrü Karabacak'ın Zabıta Teşkilatının kuruluş yıldönümü ile ilgili dilek ve kutlama mesajı ile devam etti. Başkan Karabacak'ın mesajının ardından CHP Meclis Üyesi Şinasi Serdar söz alarak, ilçede ki istitnat duvarı olmamasından dolayı temel kazımı esnasında yaşanan yol çökme sorununun son durumu hakkında bilgi edinmek istediğini ifade etti. CHP Meclis Üyesi Şinasi Serdar ilçe de yaşanan yoğun sinek sorununu da dile getirdi. Yol onarımı ile ilgili sürecin devam ettiğini belirten Başkan Karabacak, sinek sorunu ile ilgili Kurban Bayramı'nda vatandaşların sakatatlarını gelişigüzel çevreye atması ve yoğun sıcaklarında etkisi ile bu sorunun ortaya çıktığını söyledi. Gelecek yıl çok ciddi bir çalışma ile bu sinek sorununun önüne geçileceğinin altını çizen Başkan Karabacak, bu boyutta ki sorunun sadece ilaçlama ile önüne geçilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Daha temiz ve hijyen ortamlarda ki tesisler de kesilen kurbanların, vatandaşın bilinçli bir şekilde bu kesimleri gerçekleştirmesi ve belediye çalışmalarının yanısıra Kayamakamlığa bağlı birimlerinden vereceği çözüm noktasında ki destekle ancak gelecek yıl için sinek sorununun önüne geçilebeileceğini belirtti.
 
ARSA SATIŞINDAN VAZGEÇİLDİ
Satışı gündeme gelen iki arsanın satışının iptalini ilgili müdüre sevk edilmesi ile ilgili bilgi veren Başkan Karabacak, "Bu iki arsa için verilen rakamlar çok düşük. Bu düşük rakamlarla satmak yerine ileride daha değerinde bir rakam ortaya çıkana kadar mevcut satışın iptalini planladık."dedi. Darıca Yarı Maratonu ile ilgili de görüşülen gündem maddesinde, "Darıca Yarı Maratonu bronz kategorisinde mücadele ediyor. En azından bu seviyede kürsüdeyiz. "dedi. Darıca Yarı Maratonu'nda dereceye girecek olan sporcuların alacağı ödüller meclis üyelerinin oyuna sunularak kabul edildi. 2019 yılı düzenlenecek olan Performans Programı için çalışmaların önce meclise sonra ilgili komisyona sevki yine Eylül Ayı Meclis Toplantısında gerçekleşti. 2019 yılı gelir tarifesi ve bütçesi de ilgili komisyona bu oturumda sevk edildi. Meclis toplantısına katılmayan meclis üyelerinin izinli sayılması ve  Ekim Ayı Oturumunun tarihi ne ilişkin yapılan oylama ile Darıca Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı sona erdi.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.