Sismoloji Merkezinde Her Gün 12 Farklı Deprem Yaşanıyor

Kocaeli 11.03.2016 - 15:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Sismoloji Merkezinde Her Gün 12 Farklı Deprem Yaşanıyor

Kocaeli Sismoloji Merkezi’nde Türkiye’de meydana gelen 12 farklı depremi yansıtılarak vatandaşların depremin farkına varmaları sağlanıyor.

Kocaeli Sismoloji Merkezi'nde Türkiye'de meydana gelen 12 farklı depremi yansıtılarak vatandaşların depremin farkına varmaları sağlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem İzleme Merkezi bünyesinde bulundurduğu simülasyon cihazı ile 12 farklı depremi gerçek hareket ve ses kayıtları eşliğinde vatandaşlara yaşatıyor. Deprem bilincinin ve farkındalığının oluşturması amacıyla yapılan çalışmalarla bugüne kadar 4 yılda ortalama 16 bin kişi depremi birebir yaşadı. Simülasyon cihazı ile 12 farklı deprem ölçekli olacak şekilde bire bir katılımcılara yaşatılıyor. Deprem üstünde duyulan ve yerin 17 kilometre derinlikteki fayın kırılma sesinin verildiği cihazda katılımcılar depremi yaşayarak öğrenebiliyor. 30 santimetrelik bir hareket alanına sahip cihaz ile Kocaeli, Bolu, Adıyaman, Elazığ, Gebze, Tekirdağ, Bala, Simav gibi depremlerin sarsıntıları yaşatılabiliyor. Büyükşehir Belediyesi 2004 yılından itibaren 55 bin kişiye deprem eğitim verdi. Sismolojik İzleme ve Deprem İzleme Merkezi'nin kurulduğu 2012 yılından itibaren ise ortalama 16 bin kişiye simülasyon cihazı ile depremi yaşayarak neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirilme yapıldı. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Sismolojik İzleme ve Deprem İzleme Merkezi, 2012 yılında kuruldu. Merkezde sismolojik izlemeler sağlanırken, özel simülasyon cihazı ile de özellikle öğrencilere yönelik deprem eğitimi veriliyor. Ev ortamı şeklinde kurulu simülasyon cihazı yukarı-aşağı, ileri-geri ve sağa-sola hareket etme özelliği ile deprem öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiğinin bilgileri uygulamalı olarak veriliyor. 
Kocaeli Sismoloji Merkezi’nde Türkiye’de meydana gelen 12 farklı depremi yansıtılarak vatandaşların depremin farkına varmaları sağlanıyor.

Kocaeli Sismoloji Merkezi'nde Türkiye'de meydana gelen 12 farklı depremi yansıtılarak vatandaşların depremin farkına varmaları sağlanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem İzleme Merkezi bünyesinde bulundurduğu simülasyon cihazı ile 12 farklı depremi gerçek hareket ve ses kayıtları eşliğinde vatandaşlara yaşatıyor. Deprem bilincinin ve farkındalığının oluşturması amacıyla yapılan çalışmalarla bugüne kadar 4 yılda ortalama 16 bin kişi depremi birebir yaşadı.

Simülasyon cihazı ile 12 farklı deprem ölçekli olacak şekilde bire bir katılımcılara yaşatılıyor. Deprem üstünde duyulan ve yerin 17 kilometre derinlikteki fayın kırılma sesinin verildiği cihazda katılımcılar depremi yaşayarak öğrenebiliyor. 30 santimetrelik bir hareket alanına sahip cihaz ile Kocaeli, Bolu, Adıyaman, Elazığ, Gebze, Tekirdağ, Bala, Simav gibi depremlerin sarsıntıları yaşatılabiliyor. Büyükşehir Belediyesi 2004 yılından itibaren 55 bin kişiye deprem eğitim verdi. Sismolojik İzleme ve Deprem İzleme Merkezi'nin kurulduğu 2012 yılından itibaren ise ortalama 16 bin kişiye simülasyon cihazı ile depremi yaşayarak neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirilme yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Sismolojik İzleme ve Deprem İzleme Merkezi, 2012 yılında kuruldu. Merkezde sismolojik izlemeler sağlanırken, özel simülasyon cihazı ile de özellikle öğrencilere yönelik deprem eğitimi veriliyor. Ev ortamı şeklinde kurulu simülasyon cihazı yukarı-aşağı, ileri-geri ve sağa-sola hareket etme özelliği ile deprem öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiğinin bilgileri uygulamalı olarak veriliyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.