Sofija, çocuk festivali ile büyüdü

Kocaeli 18.04.2019 - 11:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Sofija, çocuk festivali ile büyüdü

Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Çocuk Festivali için Kocaeli’ye gelen 18 yaşındaki Sırbistanlı grup asistanı Sofiya Buncic, çocuk festivali ile büyüdü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 11. 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, bu yıl “Doğal Yaşam ve Çevre” temasıyla gerçekleştiriliyor. 47 ülkeden 1100 çocuğun misafir edileceği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için misafir ülke grupları da birer birer Kocaeli’ye gelmeye başladı. Gelen grupların arasında Türkiye’ye ilk kez gelen veya daha önce birçok kez festivale katılan yüzlerce öğrenci bulunuyor. Sırbistan grubu içerisinde bulunan grup asistanı 18 yaşındaki Sofija Buncic, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’ne ilk yıllarından beri katılıyor. Geçen yıllardaki festivallerde gösterilerde performans sergileyen Sofija, şuan da kendi grubuna asistanlık yapıyor.   SIRBİSTANLI ÖĞRENCİLER TÜRK ÖĞRENCİLERLE ARKADAŞ OLDU Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin karşıladığı Sırbistan grubu, evlerinde misafir olacakları ailelerle buluşmak üzere İzmit Şehit Selçuk Gökdağ İlkokulu’na gitti. Türkiye’ye ilk kez gelen 27 Sırbistanlı çocuk, burada büyük bir sevinçle karşılandı. Konuk ülke çocukları ile Türk çocuklar okulda birbirleriyle tanıştı. Çocuklar festival süresince bir arada olacak olmanın sevincini yaşadı. SOFİJA “TÜRKİYE’DE ÇOK GÜZEL ARKADAŞLIKLAR KURDUM” Türkiye’ye festivalin ilk düzenlenme tarihinden beri geldiğini ifade eden Sofija “Buraya ilk geldiğimde herkes bana karşı çok nazikti ve güler yüzlüydü. Bu güler yüzler hiçbir zaman değişmedi. İnsanlar yine güler yüzlü ve samimi bir şekilde bizi karşıladı. Şimdi büyüdüm, artık takımımızı yönetiyorum. Türkiye’de çok güzel arkadaşlıklar kurdum” dedi. SOFİJA’DAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivaline davet edildikleri için çok teşekkür eden Sofija “Kocaeli’de olmaktan çok mutluyum. Her yıl buraya geliyoruz ve birçok farklı gösteri yapıyoruz. Kortejde kıyafetlerimizle yürüyoruz. Festivalde birçok konserimiz oluyor ve Sekapark’ta doyasıya eğleniyoruz. Gerçekleşen bu etkinliklerden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Çocuk Festivali için Kocaeli’ye gelen 18 yaşındaki Sırbistanlı grup asistanı Sofiya Buncic, çocuk festivali ile büyüdü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 11. 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, bu yıl “Doğal Yaşam ve Çevre” temasıyla gerçekleştiriliyor. 47 ülkeden 1100 çocuğun misafir edileceği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için misafir ülke grupları da birer birer Kocaeli’ye gelmeye başladı. Gelen grupların arasında Türkiye’ye ilk kez gelen veya daha önce birçok kez festivale katılan yüzlerce öğrenci bulunuyor. Sırbistan grubu içerisinde bulunan grup asistanı 18 yaşındaki Sofija Buncic, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’ne ilk yıllarından beri katılıyor. Geçen yıllardaki festivallerde gösterilerde performans sergileyen Sofija, şuan da kendi grubuna asistanlık yapıyor.  

SIRBİSTANLI ÖĞRENCİLER TÜRK ÖĞRENCİLERLE ARKADAŞ OLDU

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin karşıladığı Sırbistan grubu, evlerinde misafir olacakları ailelerle buluşmak üzere İzmit Şehit Selçuk Gökdağ İlkokulu’na gitti. Türkiye’ye ilk kez gelen 27 Sırbistanlı çocuk, burada büyük bir sevinçle karşılandı. Konuk ülke çocukları ile Türk çocuklar okulda birbirleriyle tanıştı. Çocuklar festival süresince bir arada olacak olmanın sevincini yaşadı.

SOFİJA “TÜRKİYE’DE ÇOK GÜZEL ARKADAŞLIKLAR KURDUM”

Türkiye’ye festivalin ilk düzenlenme tarihinden beri geldiğini ifade eden Sofija “Buraya ilk geldiğimde herkes bana karşı çok nazikti ve güler yüzlüydü. Bu güler yüzler hiçbir zaman değişmedi. İnsanlar yine güler yüzlü ve samimi bir şekilde bizi karşıladı. Şimdi büyüdüm, artık takımımızı yönetiyorum. Türkiye’de çok güzel arkadaşlıklar kurdum” dedi.

SOFİJA’DAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivaline davet edildikleri için çok teşekkür eden Sofija “Kocaeli’de olmaktan çok mutluyum. Her yıl buraya geliyoruz ve birçok farklı gösteri yapıyoruz. Kortejde kıyafetlerimizle yürüyoruz. Festivalde birçok konserimiz oluyor ve Sekapark’ta doyasıya eğleniyoruz. Gerçekleşen bu etkinliklerden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.