SON DAKİKA!

Gebze 05.02.2017 - 19:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

SON DAKİKA!

Bakanlar Kurulu kararıyla, Ziraat Bankası, BOTAŞ, PTT, TÜRKSAT, ETİ Maden, Çaykur, BİST Varlık Fonu'na devredildi.

Ziraat Bankası, BİST, PTT ve  Botaş'ın da aralarında bulunduğu bazı kamu teşebbüslerinin hisseleri Varlık Fonu'na devredildi. Bakanlar Kurulunca,  Türkiye Cumhuriyet  Ziraat Bankası AŞ, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ,  Türkiye Petrolleri AO, Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ,  Borsa İstanbul AŞ,  Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ'nin sermayelerinde bulunan Hazineye ait hisselerin tamamı,  Türk Telekomünikasyon AŞ'nin yüzde 6,68 oranındaki Hazine'ye ait hissesi ile  Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve  Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün  Türkiye Varlık Fonuna aktarılması kararlaştırıldı. ADVERTISEMENT   Daha Fazla Bilgi powered by TagOn Antalya,  Aydın,  Isparta,  İstanbul,  İzmir,  Kayseri ve  Muğla'daki mülkiyeti Hazine'ye ait 46 taşınmazların tahsisleri kaldırılarak  Türkiye Varlık Fonu'na devredildi. BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA Başbakanlıktan, Hazine uhdesinde bulunan bir kısım kamu sermayeli şirketler ile özelleştirme programında bulunan bazı şirketlere ait hisselerin  Bakanlar Kurulu kararıyla  Türkiye Varlık Fonu'na devredildiği bildirildi. Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada,  Türkiye Varlık Fonu'na devredilen söz konusu şirketlerin mevcut yönetimleri ve işletme politikaları ile iş planlarının, yatırım ve büyüme stratejilerine uygun olarak devam edeceği, uluslararası finans kuruluşları da dahil olmak üzere ilgili paydaşlarla sağlanan işbirliğinin sürdürüleceği belirtildi.     Açıklamada,  Türkiye Varlık Fonu'nun söz konusu şirketleri, Bakanlar Kurulunca onaylanacak Stratejik Yatırım Planı çerçevesinde yöneteceği kaydedildi. TÜRKİYE VARLIK FONU YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ KURULMUŞTU Başbakanlığa bağlı, ana faaliyet konusu fonların kurulması ve yönetimi olan, sermaye piyasalarında araç çeşitliliği ve derinliğine katkı sağlamak, yurt içinde kamuya ait varlıkları ekonomiye kazandırmak, dış kaynak temin etmek, stratejik, büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek için  Türkiye Varlık Fonu ve bu fona bağlı alt fonları kurmak ve yönetmek üzere  Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi kurulmuştu.
Bakanlar Kurulu kararıyla, Ziraat Bankası, BOTAŞ, PTT, TÜRKSAT, ETİ Maden, Çaykur, BİST Varlık Fonu'na devredildi.

Ziraat Bankası, BİST, PTT ve  Botaş'ın da aralarında bulunduğu bazı kamu teşebbüslerinin hisseleri Varlık Fonu'na devredildi.

Bakanlar Kurulunca,  Türkiye Cumhuriyet  Ziraat Bankası AŞ, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ,  Türkiye Petrolleri AO, Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ,  Borsa İstanbul AŞ,  Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ'nin sermayelerinde bulunan Hazineye ait hisselerin tamamı,  Türk Telekomünikasyon AŞ'nin yüzde 6,68 oranındaki Hazine'ye ait hissesi ile  Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve  Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün  Türkiye Varlık Fonuna aktarılması kararlaştırıldı.

ADVERTISEMENT
 
Daha Fazla Bilgi
powered by TagOn

Antalya,  Aydın,  Isparta,  İstanbul,  İzmir,  Kayseri ve  Muğla'daki mülkiyeti Hazine'ye ait 46 taşınmazların tahsisleri kaldırılarak  Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Başbakanlıktan, Hazine uhdesinde bulunan bir kısım kamu sermayeli şirketler ile özelleştirme programında bulunan bazı şirketlere ait hisselerin  Bakanlar Kurulu kararıyla  Türkiye Varlık Fonu'na devredildiği bildirildi.

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada,  Türkiye Varlık Fonu'na devredilen söz konusu şirketlerin mevcut yönetimleri ve işletme politikaları ile iş planlarının, yatırım ve büyüme stratejilerine uygun olarak devam edeceği, uluslararası finans kuruluşları da dahil olmak üzere ilgili paydaşlarla sağlanan işbirliğinin sürdürüleceği belirtildi.

 

 

Açıklamada,  Türkiye Varlık Fonu'nun söz konusu şirketleri, Bakanlar Kurulunca onaylanacak Stratejik Yatırım Planı çerçevesinde yöneteceği kaydedildi.

TÜRKİYE VARLIK FONU YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ KURULMUŞTU

Başbakanlığa bağlı, ana faaliyet konusu fonların kurulması ve yönetimi olan, sermaye piyasalarında araç çeşitliliği ve derinliğine katkı sağlamak, yurt içinde kamuya ait varlıkları ekonomiye kazandırmak, dış kaynak temin etmek, stratejik, büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek için  Türkiye Varlık Fonu ve bu fona bağlı alt fonları kurmak ve yönetmek üzere  Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi kurulmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.