Suriyeli Muhammed'in En Büyük Hayali Okula Gitmek

Gebze 28.12.2016 - 10:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Suriyeli Muhammed'in En Büyük Hayali Okula Gitmek

Suriye'deki iç savaştan kaçarak, ailesiyle Kocaeli'in Gebze'ye sığınan 16 yaşındaki Muhammed İsmailoğlu, çalışarak ailesine ekonomik katkı sağlıyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak, ailesiyle Kocaeli'in Gebze'ye sığınan 16 yaşındaki Muhammed İsmailoğlu, çalışarak ailesine ekonomik katkı sağlıyor. İsmailoğlu'nun en büyük hayali ise okula gitmek. Muhammed İsmailoğlu, yaptığı açıklamada, anne babası ve 5 kardeşiyle 3 sene önce iç savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Gebze'de kuaförde çıraklık yaptığını anlatan İsmailoğlu, en büyük hayalinin okula gidip iyi bir eğitim almak olduğunu ancak ülkesinde yaşanan savaştan dolayı bu hayalimi gerçekleştiremediğini belirterek, "Şayet bir gün ülkemizde savaş son bulursa tekrar topraklarımıza geri dönmek istiyorum. Türkiye'yi ve insanlarını çok seviyoruz ama maalesef bazı insanlar bizleri dışlıyorlar. Allah, kimseye savaş ortamından kaçıp yerini yurdunu terketmeyi nasip etmesin. Çok zor koşullarda hayatımızı idame ettirmeye çalışıyoruz." diye konuştu. Gebze'de dilencilik yapanların Suriyelilerle alakası olmayan kişiler olduğunu ifade eden Muhammed İsmailoğlu, "Bizler Suriye'de de nasıl çalışıp ekmeğimizi kazanıyorsak, Türkiye'de de dilenmiyoruz. Çalışarak hayatımızı kazanmak istiyoruz. Biz 5 kardeşiz ve hepimiz de bir yerlerde çalışıp ailemize bakıyoruz." dedi. KAYNAK: SONDAKİKA.COM
Suriye'deki iç savaştan kaçarak, ailesiyle Kocaeli'in Gebze'ye sığınan 16 yaşındaki Muhammed İsmailoğlu, çalışarak ailesine ekonomik katkı sağlıyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak, ailesiyle Kocaeli'in Gebze'ye sığınan 16 yaşındaki Muhammed İsmailoğlu, çalışarak ailesine ekonomik katkı sağlıyor. İsmailoğlu'nun en büyük hayali ise okula gitmek.

Muhammed İsmailoğlu, yaptığı açıklamada, anne babası ve 5 kardeşiyle 3 sene önce iç savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Gebze'de kuaförde çıraklık yaptığını anlatan İsmailoğlu, en büyük hayalinin okula gidip iyi bir eğitim almak olduğunu ancak ülkesinde yaşanan savaştan dolayı bu hayalimi gerçekleştiremediğini belirterek, "Şayet bir gün ülkemizde savaş son bulursa tekrar topraklarımıza geri dönmek istiyorum. Türkiye'yi ve insanlarını çok seviyoruz ama maalesef bazı insanlar bizleri dışlıyorlar. Allah, kimseye savaş ortamından kaçıp yerini yurdunu terketmeyi nasip etmesin. Çok zor koşullarda hayatımızı idame ettirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Gebze'de dilencilik yapanların Suriyelilerle alakası olmayan kişiler olduğunu ifade eden Muhammed İsmailoğlu, "Bizler Suriye'de de nasıl çalışıp ekmeğimizi kazanıyorsak, Türkiye'de de dilenmiyoruz. Çalışarak hayatımızı kazanmak istiyoruz. Biz 5 kardeşiz ve hepimiz de bir yerlerde çalışıp ailemize bakıyoruz." dedi.

KAYNAK: SONDAKİKA.COM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.