Tamarin’e Çek Cumhuriyeti’nden Eş Getirildi

Darıca 22.07.2018 - 16:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Tamarin’e Çek Cumhuriyeti’nden Eş Getirildi

Darıca Faruk Yalçın ve Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda yaşayan dişi kırmızı elli Tamarin için, Çek Cumhuriyeti'nden eş getirildi.

Nesli tükenme tehdidi altındaki tamarinin çoğalması hedefleniyor. Hayvanat Bahçesi Biyoloğu Pınar Çağdaş, yaptığı açıklamada, dişi kırmızı elli tamarinin 2 yıldır tek başına yaşadığını söyleyerek, “Uğraşlarımız sonucunda Çek Cumhuriyeti'nde erkek bir kırmızı elli tamarin bulduk ve bahçemize getirdik. Yaklaşık 10 gündür beraber yaşıyorlar. Hiçbir sıkıntıları yok ve gayet iyi anlaştılar. Onlar için yeni bir yuva kurduk. Aile olmaları için onlara bir katkı sağladık. En kısa sürede yavrularını bekliyoruz. İkisiyle de çok ilgileniyoruz. Beslenme programlarına kadar her şeye dikkat ediyoruz. İLGİ ARTTI Bu hayvanlar Türkiye'de hiçbir hayvanat bahçesinde yok. Bu açıdan bir farklılığımız var. Kırmızı elli tamarin nesli tükenme tehlikesi yaşayan hayvanlardan. Doğada yaşam alanlarının azalması ve daralması nedeniyle nesli azaldı. Onların tür devamlılığını sağlamaya ve yaşam refahını arttırmaya çalışıyoruz. Ziyaretçilerimiz de onların kurmuş olduğu yuvaya ilgi gösteriyor. Çünkü görünüş olarak çok tatlı hayvanlar. Bunun yanında eş oldukları için kendilerine olan ilgi oldukça arttı.” dedi. Bir maymun türü olan kırmızı elli tamarinin yaşam alanı, Venezuella, Kuzey Brezilya, Guyana ve Surinam olarak biliniyor. 18 metreye kadar zıplayan bu maymunlar da nesli tükenmekte olan türler arasında yer alıyor. HABER: KÜBRA AKABALI
Darıca Faruk Yalçın ve Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda yaşayan dişi kırmızı elli Tamarin için, Çek Cumhuriyeti'nden eş getirildi.

Nesli tükenme tehdidi altındaki tamarinin çoğalması hedefleniyor. Hayvanat Bahçesi Biyoloğu Pınar Çağdaş, yaptığı açıklamada, dişi kırmızı elli tamarinin 2 yıldır tek başına yaşadığını söyleyerek, “Uğraşlarımız sonucunda Çek Cumhuriyeti'nde erkek bir kırmızı elli tamarin bulduk ve bahçemize getirdik. Yaklaşık 10 gündür beraber yaşıyorlar. Hiçbir sıkıntıları yok ve gayet iyi anlaştılar. Onlar için yeni bir yuva kurduk. Aile olmaları için onlara bir katkı sağladık. En kısa sürede yavrularını bekliyoruz. İkisiyle de çok ilgileniyoruz. Beslenme programlarına kadar her şeye dikkat ediyoruz.

İLGİ ARTTI

Bu hayvanlar Türkiye'de hiçbir hayvanat bahçesinde yok. Bu açıdan bir farklılığımız var. Kırmızı elli tamarin nesli tükenme tehlikesi yaşayan hayvanlardan. Doğada yaşam alanlarının azalması ve daralması nedeniyle nesli azaldı. Onların tür devamlılığını sağlamaya ve yaşam refahını arttırmaya çalışıyoruz. Ziyaretçilerimiz de onların kurmuş olduğu yuvaya ilgi gösteriyor. Çünkü görünüş olarak çok tatlı hayvanlar. Bunun yanında eş oldukları için kendilerine olan ilgi oldukça arttı.” dedi. Bir maymun türü olan kırmızı elli tamarinin yaşam alanı, Venezuella, Kuzey Brezilya, Guyana ve Surinam olarak biliniyor. 18 metreye kadar zıplayan bu maymunlar da nesli tükenmekte olan türler arasında yer alıyor.

HABER: KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.