Tarhan: Hep aynı masallar!

22.03.2019 - 14:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Tarhan: Hep aynı masallar!

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli’ye gelerek değerlendirmelerde bulunan ve Dilovası Kömürcüler OSB’yi taşıyacaklarını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a cevap verdi.

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli’ye gelerek değerlendirmelerde bulunan ve Dilovası Kömürcüler OSB’yi taşıyacaklarını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a cevap verdi. Dilovası Kültür Merkezinde, Kocaeli AKP Belediye Başkan adaylarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Dilovası’nda yaşayan vatandaşların uzun süredir hava kirliliğine dair yaşadıkları problemler vardı. Yeni ve geleceğin Dilovası’na dair görüşmelerimiz oldu. Burada hava kirliliğine sebep olan birçok ünite var. En önemlisi Kömürcüler OSB’yi Dilovası’nın dışına taşıyoruz.” ifadelerini kullandı. Bakan Kurum’un bu sözlerine CHP Kocaeli Milletvekili Tarhan’dan cevap gecikmedi. Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada 15 yıldır kentte hüküm süren AKP’li Belediyeleri eleştirdi. YILLARDIR DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK CHP Milletvekili Tahsin Tarhan açıklamasında, “ Çevre ve Şehircilik Bakanı gelmiş, yeni ve geleceğin Dilovası için söz veriyoruz, Kömürcüler OSB’yi taşıyoruz diyor.  Dilovası’ndaki hava kirliliği de dere kirliliği de yeni bir şey değil. Yıllardan bu yana aynı sorun var. Bunlar 13 yıl önce TBMM’de kurulan komisyonda raporlaştırıldı, alınması gereken önlemler belli. 15 yıldan bu yana Belediyeleri yönetenler AKP’nin başkanları. Burada yeni olan hiçbir şey yok. 15 yıldır çözülmemiş kronik sorunlar var. Bakan Kurum için yeni olabilir belki ama Dilovası halkı yıllardır bu sorunlarla yaşıyor”  dedi. HEP AYNI MASALLAR Bunun bir örneğini de maalesef Diliskelesinde konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın’ın açıklamalarında görüyoruz. Tahir Bey 12 yıldır Belediyede çeşitli görevler vesilesi söz sahibi biri olduğu halde “Dilovası Halkı denizi olmasına rağmen buradan faydalanamıyoruz diyor, en yakın zamanda sahil düzenlemesi yapacağız” diyebiliyor. Dilovası halkı bunu yıllardan beri söylüyor. Sormak lazım bugüne kadar elinizi kolunuzu bağlayan ne vardı? Neden yapmadınız?     
CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli’ye gelerek değerlendirmelerde bulunan ve Dilovası Kömürcüler OSB’yi taşıyacaklarını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a cevap verdi.

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli’ye gelerek değerlendirmelerde bulunan ve Dilovası Kömürcüler OSB’yi taşıyacaklarını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a cevap verdi. Dilovası Kültür Merkezinde, Kocaeli AKP Belediye Başkan adaylarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Dilovası’nda yaşayan vatandaşların uzun süredir hava kirliliğine dair yaşadıkları problemler vardı. Yeni ve geleceğin Dilovası’na dair görüşmelerimiz oldu. Burada hava kirliliğine sebep olan birçok ünite var. En önemlisi Kömürcüler OSB’yi Dilovası’nın dışına taşıyoruz.” ifadelerini kullandı. Bakan Kurum’un bu sözlerine CHP Kocaeli Milletvekili Tarhan’dan cevap gecikmedi. Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada 15 yıldır kentte hüküm süren AKP’li Belediyeleri eleştirdi.

YILLARDIR DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan açıklamasında, “ Çevre ve Şehircilik Bakanı gelmiş, yeni ve geleceğin Dilovası için söz veriyoruz, Kömürcüler OSB’yi taşıyoruz diyor.  Dilovası’ndaki hava kirliliği de dere kirliliği de yeni bir şey değil. Yıllardan bu yana aynı sorun var. Bunlar 13 yıl önce TBMM’de kurulan komisyonda raporlaştırıldı, alınması gereken önlemler belli. 15 yıldan bu yana Belediyeleri yönetenler AKP’nin başkanları. Burada yeni olan hiçbir şey yok. 15 yıldır çözülmemiş kronik sorunlar var. Bakan Kurum için yeni olabilir belki ama Dilovası halkı yıllardır bu sorunlarla yaşıyor”  dedi.

HEP AYNI MASALLAR

Bunun bir örneğini de maalesef Diliskelesinde konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın’ın açıklamalarında görüyoruz. Tahir Bey 12 yıldır Belediyede çeşitli görevler vesilesi söz sahibi biri olduğu halde “Dilovası Halkı denizi olmasına rağmen buradan faydalanamıyoruz diyor, en yakın zamanda sahil düzenlemesi yapacağız” diyebiliyor. Dilovası halkı bunu yıllardan beri söylüyor. Sormak lazım bugüne kadar elinizi kolunuzu bağlayan ne vardı? Neden yapmadınız? 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.