“Tarihi eserlerimiz bize emanettir”

Kocaeli 31.01.2016 - 11:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

“Tarihi eserlerimiz bize emanettir”

Dilovası Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Başkan Karaosmanoğlu’na konuk oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ruhi Arın ve yönetimini konuk etti.

Dilovası Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Başkan Karaosmanoğlu’na konuk oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ruhi Arın ve yönetimini konuk etti. Derneğin Başkan Yardımcısı ve GTE Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü’nün öğretim üyesi Doç.Dr Numan Akdoğan’da, doğup büyüdüğü Dilovası’nda ki tarihi eserlerin ayakta kalanları ve kullanılanlarının bilgisini Başkan Karaosmanoğlu’na aktardı. Kocaeli’de son 13 yılda onlarca tarihi yapının ve eserin restore edildiği bilgisini veren Başkan Karaosmanoğlu’da, “Tarihten ve ecdadımızdan kalan tarihi eserler bize emanettir. Eksik kaldığımız yönlerimizi tamamlayarak, o eserleri günümüze ve geleceğe taşıyacağız” dedi. KANUNİ’DEN II. ABDULHAMD’E UZANAN ESERLER BULUNUYOR Roma, Bizans ve Osmanlı döneminden kalan tarihi eserlerin varlığı ile dikkat çeken Dilovası, sınırlarında Kanuni Sultan Süleyman Han’ın emriyle Mimar Sinan tarafından inşa edilen taş köprü, Unkapanı tüccarları tarafından yaptırılan çeşmeler, Sultan II. Abdulhamid Han’ın desteğiyle camiler ve bunun yanında, hamamlar, kitabeler ile mezar taşları günümüze kadar ulaşabilmiştir. Osmanlı tarafından yaptırılan yüzbinlerce eser hâkim olduğu coğrafyada boy gösterirken, bunların örneklerini de Kocaeli’de görmek mümkün. Dilovası Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin bu tarihi eserlerin kayıt altına alınması ve son durumları hakkında çalışma yapması, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından da takdirle karşılandı. TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASLAR KAYIT ALTINA ALINIYOR Çerkeşli, Demirciler, Köseler ve Tepecik köylerinde yaşayan esnaf, akademisyen, belediye meclis üyesi ve köy muhtarlarından oluşan Dilovası Köyleri Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği, köylerin tarihi ve kültürel miraslarını kayıt altına alarak önemli bir misyonu da yerine getiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da, “Tavşancıl Çarşı Cami ve çeşmesi, Tepecik Camisi gibi restore ettiğimiz ve yenileme projelerini devam ettirdiğimiz birçok tarihi mirasımıza sizlerle birlikte sahip çıkacağız. Tarihimizin kayıt alına alınmasının ardından, korunması ve gelecek nesillere aktarılmasını da hedefliyoruz” açıklamasını yaptı. Daha sonra dernek temsilcileri ve Başkan Karaosmanoğlu, köylerde yapılacak çalışmalar hakkında istişare gerçekleştirdiler.
Dilovası Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Başkan Karaosmanoğlu’na konuk oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ruhi Arın ve yönetimini konuk etti.

Dilovası Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Başkan Karaosmanoğlu’na konuk oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ruhi Arın ve yönetimini konuk etti. Derneğin Başkan Yardımcısı ve GTE Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü’nün öğretim üyesi Doç.Dr Numan Akdoğan’da, doğup büyüdüğü Dilovası’nda ki tarihi eserlerin ayakta kalanları ve kullanılanlarının bilgisini Başkan Karaosmanoğlu’na aktardı. Kocaeli’de son 13 yılda onlarca tarihi yapının ve eserin restore edildiği bilgisini veren Başkan Karaosmanoğlu’da, “Tarihten ve ecdadımızdan kalan tarihi eserler bize emanettir. Eksik kaldığımız yönlerimizi tamamlayarak, o eserleri günümüze ve geleceğe taşıyacağız” dedi.

KANUNİ’DEN II. ABDULHAMD’E UZANAN ESERLER BULUNUYOR

Roma, Bizans ve Osmanlı döneminden kalan tarihi eserlerin varlığı ile dikkat çeken Dilovası, sınırlarında Kanuni Sultan Süleyman Han’ın emriyle Mimar Sinan tarafından inşa edilen taş köprü, Unkapanı tüccarları tarafından yaptırılan çeşmeler, Sultan II. Abdulhamid Han’ın desteğiyle camiler ve bunun yanında, hamamlar, kitabeler ile mezar taşları günümüze kadar ulaşabilmiştir. Osmanlı tarafından yaptırılan yüzbinlerce eser hâkim olduğu coğrafyada boy gösterirken, bunların örneklerini de Kocaeli’de görmek mümkün. Dilovası Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin bu tarihi eserlerin kayıt altına alınması ve son durumları hakkında çalışma yapması, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından da takdirle karşılandı.

TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASLAR KAYIT ALTINA ALINIYOR

Çerkeşli, Demirciler, Köseler ve Tepecik köylerinde yaşayan esnaf, akademisyen, belediye meclis üyesi ve köy muhtarlarından oluşan Dilovası Köyleri Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği, köylerin tarihi ve kültürel miraslarını kayıt altına alarak önemli bir misyonu da yerine getiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da, “Tavşancıl Çarşı Cami ve çeşmesi, Tepecik Camisi gibi restore ettiğimiz ve yenileme projelerini devam ettirdiğimiz birçok tarihi mirasımıza sizlerle birlikte sahip çıkacağız. Tarihimizin kayıt alına alınmasının ardından, korunması ve gelecek nesillere aktarılmasını da hedefliyoruz” açıklamasını yaptı. Daha sonra dernek temsilcileri ve Başkan Karaosmanoğlu, köylerde yapılacak çalışmalar hakkında istişare gerçekleştirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.