Tazminata garanti.

Ekonomi 13.12.2016 - 06:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Tazminata garanti.

Kıdem tazminatında yeni sistem hayata geçtiğinde, işe girenler direkt geçiş yaparken, mevcut çalışanlara ise tercihi sorulacak.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatında yeni sistem için çalışmalar sürüyor. Her çalışanın kıdem tazminatı alabilmesi için düğmeye basan hükümet, bireysel hesaba dayalı bir sisteme geçilmesi için gerekli mevzuat çalışmasını Mart sonuna kadar tamamlamayı planlıyor. Düzenleme yürürlüğe girdiğinde, yeni işe girenler fon sistemine direkt geçiş yaparken, mevcut çalışanlara tercih imkanı sunulacak. Mevcut çalışanlar ya eski sistemde kalmayı seçecek ya da yeni sisteme geçecek. Şu anki hakları korunacak olan mevcut çalışanlar, isterlerse tazminatlarını bu fona devredip yeni sisteme girecek, isterlerse eski sistemde çalışmaya devam edebilecek. Yeni sisteme geçmeleri durumunda işveren işçi adına toplu prim yatıracak, işçi de bu tutarı belirli süre çekmeyecek. Kıdem tazminatında yeni modele işçi ve işveren kesimiyle yapılan görüşmelerin ardından son şekli verilecek, ardından da düzenleme hayata geçirilecek. Sistem hayata geçtiğinde, işveren bu fona her ay işçi için belli oranda para yatıracak. Burada biriken paralar işçi için işletilecek ve nemalanacak. 1 gün çalışanın bile kıdem tazminatı birikecek. İstifa edenin de kıdem tazminatı olacak. Çalışanlar, en az 3600 gün prim ödeme ve 15 yıl çalışma koşuluyla her yıl için 30 gün karşılığı para çekme hakkına sahip olacak. Evlilik, askerlik gibi durumlarda da çekilecek.        
Kıdem tazminatında yeni sistem hayata geçtiğinde, işe girenler direkt geçiş yaparken, mevcut çalışanlara ise tercihi sorulacak.

Milyonlarca ı ilgilendiren kıdem ında yeni sistem için çalışmalar sürüyor. Her çalışanın kıdem tazminatı alabilmesi için düğmeye basan hükümet, bireysel hesaba dayalı bir sisteme geçilmesi için gerekli mevzuat çalışmasını Mart sonuna kadar tamamlamayı planlıyor. Düzenleme yürürlüğe girdiğinde, yeni işe girenler fon sistemine direkt geçiş yaparken, mevcut çalışanlara tercih imkanı sunulacak. Mevcut çalışanlar ya eski sistemde kalmayı seçecek ya da yeni sisteme geçecek. Şu anki hakları korunacak olan mevcut çalışanlar, isterlerse tazminatlarını bu fona devredip yeni sisteme girecek, isterlerse eski sistemde çalışmaya devam edebilecek. Yeni sisteme geçmeleri durumunda işveren işçi adına toplu prim yatıracak, işçi de bu tutarı belirli süre çekmeyecek. Kıdem tazminatında yeni modele işçi ve işveren kesimiyle yapılan görüşmelerin ardından son şekli verilecek, ardından da düzenleme hayata geçirilecek. Sistem hayata geçtiğinde, işveren bu fona her ay işçi için belli oranda para yatıracak. Burada biriken paralar işçi için işletilecek ve nemalanacak. 1 gün çalışanın bile kıdem tazminatı birikecek. İstifa edenin de kıdem tazminatı olacak. Çalışanlar, en az 3600 gün prim ödeme ve 15 yıl çalışma koşuluyla her yıl için 30 gün karşılığı para çekme hakkına sahip olacak. Evlilik, askerlik gibi durumlarda da çekilecek.

 
 
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.