TEMSİLCİLERİNİN GÖREVDEN ALINMASINI PROTESTO ETTİLER

Gebze 01.02.2016 - 11:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TEMSİLCİLERİNİN GÖREVDEN ALINMASINI PROTESTO ETTİLER

Gebze OSB’de bulunan İnci Plastik ve Jüt Sanayi A.Ş.’de çalışan işçiler bağlı oldukları sendikanın temsilcilerinin sendika tarafından görevden alınmasını protesto etti

Gebze OSB’de bulunan İnci Plastik ve Jüt Sanayi isimli fabrikada Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz İplik-İş Sendikası örgütlü bulunuyor. Fabrika bulunan 3 sendika temsilcisi sendika tarafından görevden alındı. İşçilerin temsilcilerin görevden alınmasına karşın basın açıklaması gerçekleştirdi. Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına fabrikada çalışan işçiler katıldı. İşçiler adına basın açıklamasını Mehmet Ali Kaya yaptı. Kaya yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün burada toplanma amacımız bağlı bulunduğumuz sendikaya, yapmış olduğu yanlış tutumdan dolayı tepkimizi gösterebilmektir. Bizler Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan İnci Plastik ve Jüt Sanayi A.Ş. çalışanlarıyız. Fabrikamızda Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz İplik-İş Sendikası örgütlü bulunmaktadır.   TASLAK OLUŞTURDULAR 2014 senesi ekim ayında biz çalışanların talebi doğrultusunda Öz İplik-İş Sendikası fabrikamızda temsilci seçimi gerçekleştirdi. Biz çalışanlarda hür irademizle oy vermek suretiyle üç arkadaşımızı temsilci olarak seçtik. Yıllardır süre gelen sorunlarımızın bu arkadaşlarımız sayesinde üstesinden gelmeye başladık. Gerek iş güvenliği konularında gerekse disiplin kurulunda bizleri en iyi şekilde savundular. Her aradığımızda ulaşabildiğimiz, bizler için özel yaşantılarından dahi ödün veren ve sorunlarımızla ilgilenen bu temsilci arkadaşlarımız her daim bizlerin daha iyi şartlarda çalışması için gayret gösterdiler. Yine bu amaç uğruna yaklaşan 24. dönem grup toplu sözleşme taslağı oluşturdular. Bu dönemde geçmişte yaşandığı gibi enflasyonun altında kalan zam oranları almamamız ve gülünecek seviyede az olan sosyal yardımların iyileştirilesi için uğraş verdiler.   EYLEMLERİMİZ ARTACAKTIR Bu doğrultuda taslağı sendika yetkilileriyle paylaştıktan sonra, diğer illerde sendikanın örgütlü bulunduğu ve grup sözleşmesine birlikte girdiğimiz fabrikanın temsilcilerine ulaşıp taslak hakkında fikir alışverişi yapmak istediler. Bunun akabinde sendika yöneticileri temsilcilerimiz Kürşat Yalçın, Önder Demir ve Suat Gümüş’ü olayın ertesi günü görevden aldılar sizlere de sormak isteriz ki aynı sendikaya bağlı olan temsilcilerin birbiriyle konuşması suç mudur? Biz İnci Plastik çalışanları olarak sendika yönetiminden görevden alınan temsilcilerimizin tekrar görevden alınan temsilcilerimizin tekrar görevlerine iade edilmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde bilinmelidir ki eylemlerimiz artacaktır. Tüm bunlara ek olarak sizlerin aracılığıyla Öz İplik-İş Sendikası çatısı altında tüm işçi kardeşlerimize sesleniyoruz. Bir işçi hareketi sloganıyla yola çıkan bu sendikanın yapmış olduğu hukuksuzluğa dur deyin. Bizlere bu haklı davamızda desteğinizi esirgemeyin.”
Gebze OSB’de bulunan İnci Plastik ve Jüt Sanayi A.Ş.’de çalışan işçiler bağlı oldukları sendikanın temsilcilerinin sendika tarafından görevden alınmasını protesto etti

Gebze OSB’de bulunan İnci Plastik ve Jüt Sanayi isimli fabrikada Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz İplik-İş Sendikası örgütlü bulunuyor. Fabrika bulunan 3 sendika temsilcisi sendika tarafından görevden alındı. İşçilerin temsilcilerin görevden alınmasına karşın basın açıklaması gerçekleştirdi. Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına fabrikada çalışan işçiler katıldı. İşçiler adına basın açıklamasını Mehmet Ali Kaya yaptı. Kaya yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün burada toplanma amacımız bağlı bulunduğumuz sendikaya, yapmış olduğu yanlış tutumdan dolayı tepkimizi gösterebilmektir. Bizler Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan İnci Plastik ve Jüt Sanayi A.Ş. çalışanlarıyız. Fabrikamızda Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz İplik-İş Sendikası örgütlü bulunmaktadır.

 

TASLAK OLUŞTURDULAR

2014 senesi ekim ayında biz çalışanların talebi doğrultusunda Öz İplik-İş Sendikası fabrikamızda temsilci seçimi gerçekleştirdi. Biz çalışanlarda hür irademizle oy vermek suretiyle üç arkadaşımızı temsilci olarak seçtik. Yıllardır süre gelen sorunlarımızın bu arkadaşlarımız sayesinde üstesinden gelmeye başladık. Gerek iş güvenliği konularında gerekse disiplin kurulunda bizleri en iyi şekilde savundular. Her aradığımızda ulaşabildiğimiz, bizler için özel yaşantılarından dahi ödün veren ve sorunlarımızla ilgilenen bu temsilci arkadaşlarımız her daim bizlerin daha iyi şartlarda çalışması için gayret gösterdiler. Yine bu amaç uğruna yaklaşan 24. dönem grup toplu sözleşme taslağı oluşturdular. Bu dönemde geçmişte yaşandığı gibi enflasyonun altında kalan zam oranları almamamız ve gülünecek seviyede az olan sosyal yardımların iyileştirilesi için uğraş verdiler.

 

EYLEMLERİMİZ ARTACAKTIR

Bu doğrultuda taslağı sendika yetkilileriyle paylaştıktan sonra, diğer illerde sendikanın örgütlü bulunduğu ve grup sözleşmesine birlikte girdiğimiz fabrikanın temsilcilerine ulaşıp taslak hakkında fikir alışverişi yapmak istediler. Bunun akabinde sendika yöneticileri temsilcilerimiz Kürşat Yalçın, Önder Demir ve Suat Gümüş’ü olayın ertesi günü görevden aldılar sizlere de sormak isteriz ki aynı sendikaya bağlı olan temsilcilerin birbiriyle konuşması suç mudur? Biz İnci Plastik çalışanları olarak sendika yönetiminden görevden alınan temsilcilerimizin tekrar görevden alınan temsilcilerimizin tekrar görevlerine iade edilmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde bilinmelidir ki eylemlerimiz artacaktır. Tüm bunlara ek olarak sizlerin aracılığıyla Öz İplik-İş Sendikası çatısı altında tüm işçi kardeşlerimize sesleniyoruz. Bir işçi hareketi sloganıyla yola çıkan bu sendikanın yapmış olduğu hukuksuzluğa dur deyin. Bizlere bu haklı davamızda desteğinizi esirgemeyin.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.