TRT’de Gebze’yi anlattı!

Gebze 21.10.2016 - 17:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TRT’de Gebze’yi anlattı!

  Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Haluk Görgün, TRT Radyo 1’in konuğu oldu. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Haluk Görgün, TRT Radyo 1’in konuğu oldu. Rektör Görgün, önceki akşam TRT’nin İstanbul stüdyolarında yer alan Radyo 1 Girişimci Türkiye programına katıldı. Yapımcılığını Kenan Bölükbaş’ın üstlendiği programda Rektör Haluk Görgün, GTÜ’nün Girişimcilik üzerine yaptığı çalışmaları anlattı. Gebze Teknik Üniversitesi’nin Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nda yaptığı açıklamada Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 sonuçlarına göre Gebze Teknik Üniversitesi üniversiteler genel sıralamasında 7. Sırada yer aldı. Geçen yıl 11. sırada olan üniversite Türkiye'nin en girişimci ve yenilikçi üniversiteleri arasında ilk on içinde yer aldığını ifade eden Haluk Görgün, Üniversite’den mezun olan 21 kişinin kendi şirketini kurduğunu ifade etti. GEBZE DÜNYAYA AÇILIYOR Programda Gebze’den ve sahip olduğu imkanlardan övgü dolu sözlerle bahseden Görgün, Gebze ve GTÜ’nün dünyaya açılmasında önemli bir misyon üstleniyor. Gebze’de kuruluş çalışmaları devam eden Bilişim Vadisi’nin stratejik ortağı olduklarını hatırlatan Görgün, geleceğin teknoloji devlerinin, yazılımların burada yapılacağını ve girişimciliğin zirve noktası olduğunu belirtti. ABD’de ki Silikon Vadisinde de kuluçka merkezi kurmaya başladıklarını dile getiren Görgün, Girişimcilik zirvesi yaptıklarını da belirterek bu konuda önemli çalışmalar içerisinde olduklarını vurguladı.  

 

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Haluk Görgün, TRT Radyo 1’in konuğu oldu. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Haluk Görgün, TRT Radyo 1’in konuğu oldu. Rektör Görgün, önceki akşam TRT’nin İstanbul stüdyolarında yer alan Radyo 1 Girişimci Türkiye programına katıldı. Yapımcılığını Kenan Bölükbaş’ın üstlendiği programda Rektör Haluk Görgün, GTÜ’nün Girişimcilik üzerine yaptığı çalışmaları anlattı. Gebze Teknik Üniversitesi’nin Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nda yaptığı açıklamada Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 sonuçlarına göre Gebze Teknik Üniversitesi üniversiteler genel sıralamasında 7. Sırada yer aldı. Geçen yıl 11. sırada olan üniversite Türkiye'nin en girişimci ve yenilikçi üniversiteleri arasında ilk on içinde yer aldığını ifade eden Haluk Görgün, Üniversite’den mezun olan 21 kişinin kendi şirketini kurduğunu ifade etti.

GEBZE DÜNYAYA AÇILIYOR

Programda Gebze’den ve sahip olduğu imkanlardan övgü dolu sözlerle bahseden Görgün, Gebze ve GTÜ’nün dünyaya açılmasında önemli bir misyon üstleniyor. Gebze’de kuruluş çalışmaları devam eden Bilişim Vadisi’nin stratejik ortağı olduklarını hatırlatan Görgün, geleceğin teknoloji devlerinin, yazılımların burada yapılacağını ve girişimciliğin zirve noktası olduğunu belirtti. ABD’de ki Silikon Vadisinde de kuluçka merkezi kurmaya başladıklarını dile getiren Görgün, Girişimcilik zirvesi yaptıklarını da belirterek bu konuda önemli çalışmalar içerisinde olduklarını vurguladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.