Tse'nin Gebze Kampüsü Güneş Enerjisi ile Aydınlandı

Gebze 10.02.2017 - 13:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Tse'nin Gebze Kampüsü Güneş Enerjisi ile Aydınlandı

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, kurumun Gebze'deki Kalite Kampüsünde bulunan güneş enerjisi santralinin, kampüsün elektrik ihtiyacının yüzde 45'ini karşıladığını bildirdi.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, kurumun  Gebze'deki Kalite Kampüsünde bulunan güneş enerjisi santralinin, kampüsün elektrik ihtiyacının yüzde 45'ini karşıladığını bildirdi. Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu kampüste 1 Şubat 2016 tarihinde 1 megavatlık güneş enerjisi santrali kurulduğunu hatırlatarak, saatte ortalama bin 280 megavat elektrik üretimi hedeflerine ulaştıklarını kaydetti. Üretilen elektriğin büyük bir oranının TSE Kalite Kampüsünün elektrik ihtiyacını karşılamak için kullanıldığının altını çizen Korkmaz, anlık olarak ihtiyaç duyulan elektrikten fazla üretilen kısmının ise şebekeye satılarak gelir elde edildiğini belirtti. Korkmaz, söz konusu santralin TSE'nin  Gebze'deki Kalite Kampüsünün elektrik ihtiyacının yüzde 45'ini karşıladığını ifade etti. Öte yandan TSE'nin kısa bir süre önce güneş enerjisi santrallerinin muayene ve gözetim hizmetine de başladığına dikkati çeken Korkmaz, santrallerin uygunluk gözetimi, muayenesi, periyodik muayene, kurulum ve montaj kontrolleri, kurulu güç doğrulama konularında hizmet verdiğinin altını çizdi. Korkmaz, "Ülkemizde giderek artan enerji ihtiyacının sürdürülebilir ve güvenli bir şekilde yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilmesinin öneminin farkında olan TSE'nin nihai hedefi, güneş enerjisi santralleri konusunda verdiği hizmetlerle sadece  Türkiye'de değil, bölgesinde öncü olmaktır." ifadesini kullandı.  
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, kurumun Gebze'deki Kalite Kampüsünde bulunan güneş enerjisi santralinin, kampüsün elektrik ihtiyacının yüzde 45'ini karşıladığını bildirdi.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, kurumun  Gebze'deki Kalite Kampüsünde bulunan güneş enerjisi santralinin, kampüsün elektrik ihtiyacının yüzde 45'ini karşıladığını bildirdi.

Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu kampüste 1 Şubat 2016 tarihinde 1 megavatlık güneş enerjisi santrali kurulduğunu hatırlatarak, saatte ortalama bin 280 megavat elektrik üretimi hedeflerine ulaştıklarını kaydetti.

Üretilen elektriğin büyük bir oranının TSE Kalite Kampüsünün elektrik ihtiyacını karşılamak için kullanıldığının altını çizen Korkmaz, anlık olarak ihtiyaç duyulan elektrikten fazla üretilen kısmının ise şebekeye satılarak gelir elde edildiğini belirtti. Korkmaz, söz konusu santralin TSE'nin  Gebze'deki Kalite Kampüsünün elektrik ihtiyacının yüzde 45'ini karşıladığını ifade etti.

Öte yandan TSE'nin kısa bir süre önce güneş enerjisi santrallerinin muayene ve gözetim hizmetine de başladığına dikkati çeken Korkmaz, santrallerin uygunluk gözetimi, muayenesi, periyodik muayene, kurulum ve montaj kontrolleri, kurulu güç doğrulama konularında hizmet verdiğinin altını çizdi. Korkmaz, "Ülkemizde giderek artan enerji ihtiyacının sürdürülebilir ve güvenli bir şekilde yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilmesinin öneminin farkında olan TSE'nin nihai hedefi, güneş enerjisi santralleri konusunda verdiği hizmetlerle sadece  Türkiye'de değil, bölgesinde öncü olmaktır." ifadesini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.