TÜBİTAK'tan 22 kişi adliyede..

Gebze 16.08.2016 - 10:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TÜBİTAK'tan 22 kişi adliyede..

FETÖ/PDY operasyonları kapsamında TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde görev yapan 20 kişi ile onlardan sorumlu imam ve 2 sivil adliyeye sevk edildi.

FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün deşifre edilmesine yönelik devam eden operasyonlar kapsamında TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde yer alan 20 örgüt mensubu, 1 öğrenci ve darbe gecesi iletişimi kesmek için TÜRKSAT uydusuna giden cemaat imamı Burhan Güneş’in eşi, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. TÜBİTAK’ta görev yapan 20 kişiden 14’ünün mühendis olduğu diğer 6 kişinin ise TÜBİTAK içinde çeşitli görevlerde bulunduğu öğrenildi. Adliyeye sevk edilen Ö.O. isimli şahsın ise TÜBİTAK imamı olduğu ve bu kişilerden sorumlu olduğu belirtildi.     Özel programlarla haberleşiyorlar Yakalanan örgüt mensuplarının cemaate ait okullarda e yurtlarda eğitim gördükleri, örgüt ile ortaokul seviyesinde tanıştıkları ve derslere katılan zeki öğrencilerden seçilerek sorumlu imamlar vasıtası ile elektrik elektronik ve bilgisayar mühendislikleri bölümlerine, planlanan üniversitelere yönlendirildikleri ve buralarda cemaat evlerinde kaldıkları, evlerde ağabey ve semt sorumlusu pozisyonlarında örgütsel faaliyetlerde bulundukları öne sürüldü. Ayrıca şahsıların 3’erli grup halinde dolaştıkları ve her ay cemaate “Himmet” adı altında 300’er TL para yardımı yaptıkları, örgüte ait bankada hesaplarının olduğu, kendi aralarındaki özel programlar aracılığı ile haberleştikleri tespit edildi.
FETÖ/PDY operasyonları kapsamında TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde görev yapan 20 kişi ile onlardan sorumlu imam ve 2 sivil adliyeye sevk edildi.

FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün deşifre edilmesine yönelik devam eden operasyonlar kapsamında TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde yer alan 20 örgüt mensubu, 1 öğrenci ve darbe gecesi iletişimi kesmek için TÜRKSAT uydusuna giden cemaat imamı Burhan Güneş’in eşi, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. TÜBİTAK’ta görev yapan 20 kişiden 14’ünün mühendis olduğu diğer 6 kişinin ise TÜBİTAK içinde çeşitli görevlerde bulunduğu öğrenildi. Adliyeye sevk edilen Ö.O. isimli şahsın ise TÜBİTAK imamı olduğu ve bu kişilerden sorumlu olduğu belirtildi.

 

ice22-102.jpg

 

Özel programlarla haberleşiyorlar
Yakalanan örgüt mensuplarının cemaate ait okullarda e yurtlarda eğitim gördükleri, örgüt ile ortaokul seviyesinde tanıştıkları ve derslere katılan zeki öğrencilerden seçilerek sorumlu imamlar vasıtası ile elektrik elektronik ve bilgisayar mühendislikleri bölümlerine, planlanan üniversitelere yönlendirildikleri ve buralarda cemaat evlerinde kaldıkları, evlerde ağabey ve semt sorumlusu pozisyonlarında örgütsel faaliyetlerde bulundukları öne sürüldü. Ayrıca şahsıların 3’erli grup halinde dolaştıkları ve her ay cemaate “Himmet” adı altında 300’er TL para yardımı yaptıkları, örgüte ait bankada hesaplarının olduğu, kendi aralarındaki özel programlar aracılığı ile haberleştikleri tespit edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.