TÜBİTAK UME’de Çalıştay zamanı!

Gebze 01.05.2019 - 09:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

TÜBİTAK UME’de Çalıştay zamanı!

Fotovoltaik (FV) Performans ve Güvenlik Test Hizmetleri Çalıştayı TÜBİTAK UME’de gerçekleştirildi.

  FV panellerinin testlerine yönelik TÜBİTAK UME’de mevcut olan bilgi ve teknoloji alt yapılarının tanıtımını yapmak ve ülke içerisinde etkin bir şekilde kullanılabilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen çalıştaya güneş enerji teknolojileri alanında çalışan kurum ve kuruluşların yöneticilerinin yanı sıra, akademisyenler, araştırmacılar, üreticiler ve kullanıcılar katıldı. TÜBİTAK UME Müdürü Dr. Mustafa ÇETİNTAŞ’ın enstitü bünyesinde kurulan Fotovoltaik Performans ve Güvenlik Test Merkezinde verilen hizmetlerle ilgili bilgilendirme yaptığı çalıştayda Enerji İşleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ramazan USTA ve Güneş Enerji Derneği (GÜNDER) Yönetim Kurulu Üyesi Nazım YAVUZ Fotovoltaik sektörünün dünyadaki ve Türkiye’deki durumu ve yerli üretim konularında sunumlar yaptı. DESTEK MEKANİZMALARI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ Ayrıca ODTÜ Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Raşit TURAN,  EkoRE Yönetim Kurulu Başkanı Serhan SÜZER, Solarian Enerji Genel Müdürü Orçun BAŞLAK ve Smart Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Halil DEMİRDAĞ da sunumlarıyla uzmanlık alanlarındaki bilgi birikimlerini katılımcılara aktardı. TÜBİTAK TEYDEP Ulaştırma, Savunma, Enerji ve Tekstil Teknolojileri Grubundan Şenol ERDOĞAN’ın “FV teknolojilerine yönelik yapılacak Ar-Ge çalışmaları için TÜBİTAK’ın destek mekanizmaları” hakkında bilgi verdiği çalıştayda FV test hizmetlerine yönelik tespit edilen hususlar, öneriler ve karşılaşılan problemler de görüşüldü. Ülkemizdeki FV üreticilerinin ve yatırımcılarının FV panellerin üretilmesi, geliştirilmesi ve kullanımı aşamalarında karşılaştıkları sorunlarla birlikte FV testler konusunda yurt dışına bağımlı olmanın nedenlerinin de ele alındığı çalıştayda tespit edilen problemlerin çözümlerine yönelik sonuç bildirgesinin hazırlanmasına karar verildi. KÜBRA AKABALI
Fotovoltaik (FV) Performans ve Güvenlik Test Hizmetleri Çalıştayı TÜBİTAK UME’de gerçekleştirildi.

 

FV panellerinin testlerine yönelik TÜBİTAK UME’de mevcut olan bilgi ve teknoloji alt yapılarının tanıtımını yapmak ve ülke içerisinde etkin bir şekilde kullanılabilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen çalıştaya güneş enerji teknolojileri alanında çalışan kurum ve kuruluşların yöneticilerinin yanı sıra, akademisyenler, araştırmacılar, üreticiler ve kullanıcılar katıldı. TÜBİTAK UME Müdürü Dr. Mustafa ÇETİNTAŞ’ın enstitü bünyesinde kurulan Fotovoltaik Performans ve Güvenlik Test Merkezinde verilen hizmetlerle ilgili bilgilendirme yaptığı çalıştayda Enerji İşleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ramazan USTA ve Güneş Enerji Derneği (GÜNDER) Yönetim Kurulu Üyesi Nazım YAVUZ Fotovoltaik sektörünün dünyadaki ve Türkiye’deki durumu ve yerli üretim konularında sunumlar yaptı.

DESTEK MEKANİZMALARI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Ayrıca ODTÜ Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Raşit TURAN,  EkoRE Yönetim Kurulu Başkanı Serhan SÜZER, Solarian Enerji Genel Müdürü Orçun BAŞLAK ve Smart Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Halil DEMİRDAĞ da sunumlarıyla uzmanlık alanlarındaki bilgi birikimlerini katılımcılara aktardı. TÜBİTAK TEYDEP Ulaştırma, Savunma, Enerji ve Tekstil Teknolojileri Grubundan Şenol ERDOĞAN’ın “FV teknolojilerine yönelik yapılacak Ar-Ge çalışmaları için TÜBİTAK’ın destek mekanizmaları” hakkında bilgi verdiği çalıştayda FV test hizmetlerine yönelik tespit edilen hususlar, öneriler ve karşılaşılan problemler de görüşüldü. Ülkemizdeki FV üreticilerinin ve yatırımcılarının FV panellerin üretilmesi, geliştirilmesi ve kullanımı aşamalarında karşılaştıkları sorunlarla birlikte FV testler konusunda yurt dışına bağımlı olmanın nedenlerinin de ele alındığı çalıştayda tespit edilen problemlerin çözümlerine yönelik sonuç bildirgesinin hazırlanmasına karar verildi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.