TÜBİTAK UME’de COOMET Teknik Komite Toplantısı

Gebze 09.11.2018 - 14:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

TÜBİTAK UME’de COOMET Teknik Komite Toplantısı

TÜBİTAK UME Avrasya Ulusal Metroloji Enstitüleri İşbirliği (COOMET) Akustik, Ultrasonik ve Titreşim Teknik Komitesi Toplantısına ev sahipliği yaptı.

TÜBİTAK UME’nin de üyesi olduğu komitenin bu yılki toplantısı İstanbul Kalyon Otel’de, 17 - 18  Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye’nin yanı sıra Ukrayna, Çin, Litvanya, Rusya, Belarus ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden 21 uzman katıldı. COOMET’e üye ülkelerin uzmanlarının katılımıyla yılda bir gerçekleştirilen toplantıda; akustik, ultrasonik ve titreşim ölçümleri alanındaki gelişmeler ele alınarak, devam eden ve yeni açılması planlanan anahtar ve destek karşılaştırmalarla, proje ve işbirlikleri değerlendirildi. ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR Katılımcı ülkelerin sunumlarıyla kendi ülkelerindeki akustik, ultrasonik ve titreşim metrolojisi faaliyetleri hakkında bilgiler paylaştığı toplantıda TÜBİTAK UME’nin ilgili alanlardaki faaliyet gösteren Akustik Laboratuvarı ve Medikal Metroloji Laboratuvarı’nın tanıtımları yapıldı. Bulunduğu konumu, mevcut altyapısı ve deneyimli uzmanlarıyla iki bölgesel metroloji organizasyonu EURAMET ve COOMET arasında bir köprü olabilecek potansiyele sahip olan TÜBİTAK UME, başta Türki Cumhuriyetleri’ndeki metroloji enstitüleri olmak üzere diğer üye ülkelerin metroloji enstitüleriyle olan temaslarının ve işbirliğinin önümüzdeki yıllarda daha da etkin bir şekilde artırmayı hedefliyor. KÜBRA AKABALI
TÜBİTAK UME Avrasya Ulusal Metroloji Enstitüleri İşbirliği (COOMET) Akustik, Ultrasonik ve Titreşim Teknik Komitesi Toplantısına ev sahipliği yaptı.

TÜBİTAK UME’nin de üyesi olduğu komitenin bu yılki toplantısı İstanbul Kalyon Otel’de, 17 - 18  Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye’nin yanı sıra Ukrayna, Çin, Litvanya, Rusya, Belarus ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden 21 uzman katıldı. COOMET’e üye ülkelerin uzmanlarının katılımıyla yılda bir gerçekleştirilen toplantıda; akustik, ultrasonik ve titreşim ölçümleri alanındaki gelişmeler ele alınarak, devam eden ve yeni açılması planlanan anahtar ve destek karşılaştırmalarla, proje ve işbirlikleri değerlendirildi.

ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Katılımcı ülkelerin sunumlarıyla kendi ülkelerindeki akustik, ultrasonik ve titreşim metrolojisi faaliyetleri hakkında bilgiler paylaştığı toplantıda TÜBİTAK UME’nin ilgili alanlardaki faaliyet gösteren Akustik Laboratuvarı ve Medikal Metroloji Laboratuvarı’nın tanıtımları yapıldı. Bulunduğu konumu, mevcut altyapısı ve deneyimli uzmanlarıyla iki bölgesel metroloji organizasyonu EURAMET ve COOMET arasında bir köprü olabilecek potansiyele sahip olan TÜBİTAK UME, başta Türki Cumhuriyetleri’ndeki metroloji enstitüleri olmak üzere diğer üye ülkelerin metroloji enstitüleriyle olan temaslarının ve işbirliğinin önümüzdeki yıllarda daha da etkin bir şekilde artırmayı hedefliyor.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.