TÜMSİAD‘DA ETKİLİ KONUŞMA VE BEDEN DİLİ SEMİNERİ

Gebze 05.03.2016 - 12:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TÜMSİAD‘DA ETKİLİ KONUŞMA VE BEDEN DİLİ SEMİNERİ

Tüm Sanayici Ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Gebze Şubesi “Etkili konuşma ve beden dili” konulu eğitim semineri düzenledi. Seminere TÜMSİAD üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Eski TRT spikeri Orhan Ertanhan tarafından verilen seminerde, konuşurken anlaşılırlık, hecelerde vurgulamalar, doğru telaffuz, harfleri yutmadan konuşma konuları üzerinde duruldu. Konuşurken yanlış anlamalara meydan vermemek için iyi düşünüp sonra konuşulması gerektiğini belirten Ertanhan, dünyanın her ülkesinde o ülkenin temel aksanı üzerinde belli bir takım kentlerin etkili olduğunu, bizim ülkemizde de en iyi Türkçenin konuşulduğu yerin İstanbul olduğunu ve İstanbul Türkçesi olarak lanse edildiğini, bunun yanında yöresel lehçelerin de her yörede farklı farklı olmak üzere kullanıldığını anlattı.     TÜMSİAD Gebze Şube Başkanı Ensar Korkmaz seminerle ilgili yaptıkları açıklamada, bu yıl için planladıkları ve program takviminde belirttikleri etkinlikleri aksatmadan yürütmeye gayret edeceklerini belirtti. Seminer sonunda eski TRT spikeri Orhan Ertanhan’a TÜMSİAD Gebze Şube Başkanı Ensar Korkmaz tarafından plaket takdim edildi.
Tüm Sanayici Ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Gebze Şubesi “Etkili konuşma ve beden dili” konulu eğitim semineri düzenledi. Seminere TÜMSİAD üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Eski TRT spikeri Orhan Ertanhan tarafından verilen seminerde, konuşurken anlaşılırlık, hecelerde vurgulamalar, doğru telaffuz, harfleri yutmadan konuşma konuları üzerinde duruldu. Konuşurken yanlış anlamalara meydan vermemek için iyi düşünüp sonra konuşulması gerektiğini belirten Ertanhan, dünyanın her ülkesinde o ülkenin temel aksanı üzerinde belli bir takım kentlerin etkili olduğunu, bizim ülkemizde de en iyi Türkçenin konuşulduğu yerin İstanbul olduğunu ve İstanbul Türkçesi olarak lanse edildiğini, bunun yanında yöresel lehçelerin de her yörede farklı farklı olmak üzere kullanıldığını anlattı.

    TÜMSİAD Gebze Şube Başkanı Ensar Korkmaz seminerle ilgili yaptıkları açıklamada, bu yıl için planladıkları ve program takviminde belirttikleri etkinlikleri aksatmadan yürütmeye gayret edeceklerini belirtti. Seminer sonunda eski TRT spikeri Orhan Ertanhan’a TÜMSİAD Gebze Şube Başkanı Ensar Korkmaz tarafından plaket takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.