Turizm Haftası coşkuyla kutlandı

16.04.2019 - 17:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Turizm Haftası coşkuyla kutlandı

Turizm Haftası vesilesiyle Gebze İlçe Halk Kütüphanesi ve Gebze Ticaret Odası Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bir kutlama programı gerçekleştirildi.

Gebze Kültür Merkezi’nde dün gerçekleştirilen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Tevhide Buğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Eke, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, Gebze Ticaret Odası Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fuat Binici ve kamu kurum ile kuruluş temsilcileri katıldı. TURİZM POTANSİYELİMİZ SÜREKLİ ARTMAKTA Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Gebze Ticaret Odası Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fuat Binici bir konuşma yaparak, “Turizme toplumun ilgisini çekmek amacıyla her yıl turizm haftası kutlamaları yapılmaktadır. Tarih, kültür ve olağanüstü doğal zenginlikleri olan ülkemiz bir turizm cennetidir. Ülkemiz turizm bakımında ayrıcalıklı bir ülkedir. Turizm ülkemizin zenginleşmesi, tanıtılması ve ülke insanının refah içerisinde yaşaması için büyük bit öneme sahiptir. Turizm potansiyelimiz sürekli artmaktadır. Gebze turizm açısından Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, Anibal mezarı, Osman Hamdi Bey Yalısı, Eskihisar Kalesi, Balıklayalar ve çok sayıda tarihi ve turistik mirasa ev sahipliği yapıyor.” dedi. 50 MİLYON TURİST HEDEFİMİZ VAR Okul müdürünün ardından Gebze Kaymakamı Mustafa Güler konuşarak, “Her yıl 15-22 Nisan arasında düzenlenen turizm haftası bir farkındalık günü. Ülkenin gelişmesi, kalkınması büyük katkı sunan turizme gereken önemi vermeliyiz. Ülke olarak 2018 yılında 35 milyona ulaşan bir turizm potansiyelimiz var. Bunu 2019 yılında 50 milyona çıkarma hedefimiz varr. Dört mevsimin yaşandığı ve önemli tarihi mekânları ev sahipliği yapıyoruz. Denizlerimiz, dağlarımız ve ormanlarımız var. Bunları iyi sunumla turizmde fırsata çevirebiliriz. İnsan unsuru da turizmde ön planda. Turistlere güler yüz ve aldatmazsak çok daha güçlü bir turist sayısına sahip olacağız.” diye konuştu. ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ Yapılan konuşmaların ardından şiir okunması, sinevizyon gösterisi, orotoryo ve Gebze Ticaret Odası Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösteri ile devam edildi. Programın sonunda ise Turizm Haftası vesilesiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu. Programın sonunda ise Gebze’nin tarihi ve turistik yerleri ile ilgili fotoğraf ve yöresel yemekler sergisinin gezilmesi ile program sona erdi.
Turizm Haftası vesilesiyle Gebze İlçe Halk Kütüphanesi ve Gebze Ticaret Odası Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bir kutlama programı gerçekleştirildi.

Gebze Kültür Merkezi’nde dün gerçekleştirilen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Tevhide Buğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Eke, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, Gebze Ticaret Odası Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fuat Binici ve kamu kurum ile kuruluş temsilcileri katıldı.

TURİZM POTANSİYELİMİZ SÜREKLİ ARTMAKTA

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Gebze Ticaret Odası Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fuat Binici bir konuşma yaparak, “Turizme toplumun ilgisini çekmek amacıyla her yıl turizm haftası kutlamaları yapılmaktadır. Tarih, kültür ve olağanüstü doğal zenginlikleri olan ülkemiz bir turizm cennetidir. Ülkemiz turizm bakımında ayrıcalıklı bir ülkedir. Turizm ülkemizin zenginleşmesi, tanıtılması ve ülke insanının refah içerisinde yaşaması için büyük bit öneme sahiptir. Turizm potansiyelimiz sürekli artmaktadır. Gebze turizm açısından Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, Anibal mezarı, Osman Hamdi Bey Yalısı, Eskihisar Kalesi, Balıklayalar ve çok sayıda tarihi ve turistik mirasa ev sahipliği yapıyor.” dedi.

50 MİLYON TURİST HEDEFİMİZ VAR

Okul müdürünün ardından Gebze Kaymakamı Mustafa Güler konuşarak, “Her yıl 15-22 Nisan arasında düzenlenen turizm haftası bir farkındalık günü. Ülkenin gelişmesi, kalkınması büyük katkı sunan turizme gereken önemi vermeliyiz. Ülke olarak 2018 yılında 35 milyona ulaşan bir turizm potansiyelimiz var. Bunu 2019 yılında 50 milyona çıkarma hedefimiz varr. Dört mevsimin yaşandığı ve önemli tarihi mekânları ev sahipliği yapıyoruz. Denizlerimiz, dağlarımız ve ormanlarımız var. Bunları iyi sunumla turizmde fırsata çevirebiliriz. İnsan unsuru da turizmde ön planda. Turistlere güler yüz ve aldatmazsak çok daha güçlü bir turist sayısına sahip olacağız.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından şiir okunması, sinevizyon gösterisi, orotoryo ve Gebze Ticaret Odası Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösteri ile devam edildi. Programın sonunda ise Turizm Haftası vesilesiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu. Programın sonunda ise Gebze’nin tarihi ve turistik yerleri ile ilgili fotoğraf ve yöresel yemekler sergisinin gezilmesi ile program sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.