Türkiye'nin en zengini

Gebze 01.03.2016 - 09:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Türkiye'nin en zengini

Türkiye'nin ilk 100 zengini açıklandı. Birinciliği Murat Ülker aldı. Zenginlerin toplam serveti azalırken, 7 kişi milyarderler arasından çıktı

FORBES Türkiye'nin 'En Zengin 100 Türk' listesine göre, serveti 1.5 milyar dolarazalmasına rağmen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker 2.9 milyar dolarlaüçüncü defa Türkiye'nin 'en zengini' oldu. FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin 2.6 milyar dolar servetiyle geçen yıl olduğu gibi yine ikinci sırada, 2.4 milyar dolar serveti ile Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de üçüncü sırada yer aldı.  5 YENİ MİLYARDER  Bu yıl 11'incisi hazırlanan listeye ilişkin bilgi veren Forbes Türkiye Yayın YönetmeniBurçak Güven, listenin zirvesinin değişmediğini ancak tamamında çok fazla değişiklik bulunduğunu söyledi. Listenin toplam servetinin bu yıl 94.7 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini anlatan Güven, bu rakamın geçen yıl 100.4 milyar dolar olduğunu anımsattı. Geçen yıl dolar milyarderi olan 7 ismin artık milyarder olmadığını aktaranGüven, "Listedeki 31 milyarder arasında 3'ü ilk kez olmak üzere 5 yeni isim var" diye konuştu.
Türkiye'nin ilk 100 zengini açıklandı. Birinciliği Murat Ülker aldı. Zenginlerin toplam serveti azalırken, 7 kişi milyarderler arasından çıktı

FORBES Türkiye'nin 'En Zengin 100 Türk' listesine göre, serveti 1.5 milyar dolarazalmasına rağmen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker 2.9 milyar dolarlaüçüncü defa Türkiye'nin 'en zengini' oldu. FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin 2.6 milyar dolar servetiyle geçen yıl olduğu gibi yine ikinci sırada, 2.4 milyar dolar serveti ile Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de üçüncü sırada yer aldı. 

5 YENİ MİLYARDER 
Bu yıl 11'incisi hazırlanan listeye ilişkin bilgi veren Forbes Türkiye Yayın YönetmeniBurçak Güven, listenin zirvesinin değişmediğini ancak tamamında çok fazla değişiklik bulunduğunu söyledi. Listenin toplam servetinin bu yıl 94.7 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini anlatan Güven, bu rakamın geçen yıl 100.4 milyar dolar olduğunu anımsattı. Geçen yıl dolar milyarderi olan 7 ismin artık milyarder olmadığını aktaranGüven, "Listedeki 31 milyarder arasında 3'ü ilk kez olmak üzere 5 yeni isim var" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.