“Ülkücülerin isteklerini ileteceğiz!”

Siyaset 02.07.2019 - 17:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

“Ülkücülerin isteklerini ileteceğiz!”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, il binasında düzenlediği basın açıklamasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.  Aydın Ünlü başkanlık siteminin güçlenerek yoluna devam edeceğini söylerken CHP’ye ağır eleştirilerde bulundu. Ünlü açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Yönetim sistemleri ahiret hükmü değildir, ihtiyaç olduğunda değişecektir. Analitik değerlendirmelerin maksadının ne olduğu önemlidir. Hiçbir sistem sabahtan akşama kurumsallaşmaz. Ortak akıl ve çaba olmadan devlet ve toplum hayatının baştan düzenlenmesi hemen olmaz. Parlamenter sistemle mesafe alınamayacağı 1 Temmuz’da belli olmuştur. Yasama yürütme ve yargı arasında çizginin belirginleşmesi büyük bir zorunluluktu. Milli güvenliğimiz baskı altındaydı.  CUMHURİYETİN 3’ÜNCÜ EVRESİNE GEÇTİK Sonuç itibariyle Türk millet 16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı sistemine evet demiştir ve Türkiye Devleti, Cumhuriyetin 3’üncü evresine geçmiştir.  Bu sistem devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün tecellisidir. Barajın yüzde 50 artı 1’e geçmesi müstesna bir uzlaşmayı sağlamıştır. Türkiye aradığı o parlak sistemi sonunda bulmuş ve benimsemiştir. Sistem değişikliğinin rejim elden gitti diyenler bozguncudur. Cumhurbaşkanlığı sistemin oturması zaman alacaktır. Dünya üzerinde hiçbir sistem umut edilen fayda ve sonuçları hemen verememiştir. Geçiş sürecinde uyum sorunlarının aşılması kaçınılmazdır. Türkiye’nin yönetimsel zafiyetleri sona ermiştir. AYNI HAKLARI TANIYACAKLAR Sistem tartışmasını baştan açmanın bir faydası yoktur. CHP ve yanında hizalananlar yeni sistemi hedef haline getirmişlerdir. CHP Genel Başkanı bağımsızlık referandumuna hazırız diyor. Bu millet idaresini gösterdi. HDP ile aynı safta olanlar bir bağımız yoktur. CHP önce suyu bulandırmakta sonrada rahatsız olduklarını söylemektedir. CHP’den hiçbir halt olmayacaktır. Yularını kandile bırakandan millete hayır gelemez. Cumhur ittifakı hak ettiğini alacaktır. Ziyaret edemediğim 8 belediyeyi ziyaret edeceğim. Süreci tamamlayacağım. Biz meramımızı anlatacağız. Ülkücü camianın isteklerini ileteceğiz. İş talepleri konusunda diğer arkadaşlara ne hak tanıyorlarsa bize de aynı hakları tanıyacaklardır” dedi.   

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, il binasında düzenlediği basın açıklamasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.  Aydın Ünlü başkanlık siteminin güçlenerek yoluna devam edeceğini söylerken CHP’ye ağır eleştirilerde bulundu. Ünlü açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Yönetim sistemleri ahiret hükmü değildir, ihtiyaç olduğunda değişecektir. Analitik değerlendirmelerin maksadının ne olduğu önemlidir. Hiçbir sistem sabahtan akşama kurumsallaşmaz. Ortak akıl ve çaba olmadan devlet ve toplum hayatının baştan düzenlenmesi hemen olmaz. Parlamenter sistemle mesafe alınamayacağı 1 Temmuz’da belli olmuştur. Yasama yürütme ve yargı arasında çizginin belirginleşmesi büyük bir zorunluluktu. Milli güvenliğimiz baskı altındaydı. 

CUMHURİYETİN 3’ÜNCÜ EVRESİNE GEÇTİK

Sonuç itibariyle Türk millet 16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı sistemine evet demiştir ve Türkiye Devleti, Cumhuriyetin 3’üncü evresine geçmiştir.  Bu sistem devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün tecellisidir. Barajın yüzde 50 artı 1’e geçmesi müstesna bir uzlaşmayı sağlamıştır. Türkiye aradığı o parlak sistemi sonunda bulmuş ve benimsemiştir. Sistem değişikliğinin rejim elden gitti diyenler bozguncudur. Cumhurbaşkanlığı sistemin oturması zaman alacaktır. Dünya üzerinde hiçbir sistem umut edilen fayda ve sonuçları hemen verememiştir. Geçiş sürecinde uyum sorunlarının aşılması kaçınılmazdır. Türkiye’nin yönetimsel zafiyetleri sona ermiştir.

AYNI HAKLARI TANIYACAKLAR

Sistem tartışmasını baştan açmanın bir faydası yoktur. CHP ve yanında hizalananlar yeni sistemi hedef haline getirmişlerdir. CHP Genel Başkanı bağımsızlık referandumuna hazırız diyor. Bu millet idaresini gösterdi. HDP ile aynı safta olanlar bir bağımız yoktur. CHP önce suyu bulandırmakta sonrada rahatsız olduklarını söylemektedir. CHP’den hiçbir halt olmayacaktır. Yularını kandile bırakandan millete hayır gelemez. Cumhur ittifakı hak ettiğini alacaktır. Ziyaret edemediğim 8 belediyeyi ziyaret edeceğim. Süreci tamamlayacağım. Biz meramımızı anlatacağız. Ülkücü camianın isteklerini ileteceğiz. İş talepleri konusunda diğer arkadaşlara ne hak tanıyorlarsa bize de aynı hakları tanıyacaklardır” dedi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.