Vatandaş sandığa akın etti!

Darıca 31.03.2019 - 12:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Vatandaş sandığa akın etti!

31 Mart Yerel Seçimleri için vatandaşlar adeta sandığa akın etti.

31 Mart Yerel Seçimleri için vatandaşlar adeta sandığa akın etti. Cumhuriyet tarihinin en yüksek katılımlı seçimlerinden birisi olan 31 Mart Yerel seçimlerinde, Gebze Bölgesi’nde binlerce kişi sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getirdi. Kocaeli genelinden olduğu gibi Gebze Bölgesi’nde de seçmen, Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri ve Mahalle Muhtarlarını seçmek için sandıkta vazifesini yerine getirdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren okullara giden vatandaşlar, Türkiye’nin bu en önemli seçiminde mühür tercihini yaptı.           HİÇ BİR ENGEL DİNLEMEDİLER Yerel seçim için sandığa giden vatandaşlar, kundakta ki bebeği, çoluk çocuğuyla beraber vatandaşlık görevini yerine getirerek renkli görüntüler oluşturdu. Hiçbir engel dinlemeyen vatandaşlar, yeri geldi koltuk değnekleri, yeri geldi tekerlekli sandalye ile oy tercihini yaparken, aileleriyle birlikte sandığa giden seçmenler sonuçların ülkemiz için hayırlı olmasını dilediler. Sandık Kurulları da vatandaşların oy kullanma sırasında yardımcı olarak meşakkatli bir mesai yürüttüler.       NE KADAR SEÇMENİMİZ VAR? Kocaeli’de en fazla seçmen, 775 sandığın bulunduğu ve 261 bin 452 seçmenin oy kullanma hakkı olduğu Gebze’de.  418 sandığın olduğu Darıca’da 140 bin 541 seçmen, 263 sandık bulunan Çayırova’da 88 bin 513, 99 sandıklı Dilovası’nda ise 31 395 seçmen yer alıyor. Kocaeli genelinde ise 4 bin 186 sandıkta 1 milyon 349 bin 480 kayıtlı seçmen bulunuyor. Vatandaşlar saat 17.00’ye kadar sandığa kadar giderek oylarını kullanabilecek. Ardından sandık kurulları oy sayımına geçecek. YSK sonuçlarla ilgili yasağı isterse saat 21.00’den önce kaldırabilecek.      
31 Mart Yerel Seçimleri için vatandaşlar adeta sandığa akın etti.

31 Mart Yerel Seçimleri için vatandaşlar adeta sandığa akın etti. Cumhuriyet tarihinin en yüksek katılımlı seçimlerinden birisi olan 31 Mart Yerel seçimlerinde, Gebze Bölgesi’nde binlerce kişi sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getirdi. Kocaeli genelinden olduğu gibi Gebze Bölgesi’nde de seçmen, Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri ve Mahalle Muhtarlarını seçmek için sandıkta vazifesini yerine getirdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren okullara giden vatandaşlar, Türkiye’nin bu en önemli seçiminde mühür tercihini yaptı.

 

 

 

 

 

HİÇ BİR ENGEL DİNLEMEDİLER

Yerel seçim için sandığa giden vatandaşlar, kundakta ki bebeği, çoluk çocuğuyla beraber vatandaşlık görevini yerine getirerek renkli görüntüler oluşturdu. Hiçbir engel dinlemeyen vatandaşlar, yeri geldi koltuk değnekleri, yeri geldi tekerlekli sandalye ile oy tercihini yaparken, aileleriyle birlikte sandığa giden seçmenler sonuçların ülkemiz için hayırlı olmasını dilediler. Sandık Kurulları da vatandaşların oy kullanma sırasında yardımcı olarak meşakkatli bir mesai yürüttüler.

 

 

 

NE KADAR SEÇMENİMİZ VAR?

Kocaeli’de en fazla seçmen, 775 sandığın bulunduğu ve 261 bin 452 seçmenin oy kullanma hakkı olduğu Gebze’de.  418 sandığın olduğu Darıca’da 140 bin 541 seçmen, 263 sandık bulunan Çayırova’da 88 bin 513, 99 sandıklı Dilovası’nda ise 31 395 seçmen yer alıyor. Kocaeli genelinde ise 4 bin 186 sandıkta 1 milyon 349 bin 480 kayıtlı seçmen bulunuyor. Vatandaşlar saat 17.00’ye kadar sandığa kadar giderek oylarını kullanabilecek. Ardından sandık kurulları oy sayımına geçecek. YSK sonuçlarla ilgili yasağı isterse saat 21.00’den önce kaldırabilecek.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.