VEKİL ÇAKIR: “BİZİ AFFEDİN!”

Kocaeli 30.11.2016 - 15:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

VEKİL ÇAKIR: “BİZİ AFFEDİN!”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Adana Aladağ’da meydana gelen korkunç yangının ardından ölen çocuklara seslendi; “Bizi affedin” dedi

Adana Aladağ’daki bir kız öğrenci yurdunda dün akşam saatlerinde çıkan yangında 11’i öğrenci olmak üzere toplam 12 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi de yaralandı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında, ölenlerin cesetleri ise kilitli olan yangın merdivenin girişinde birbirine sarılı halde bulundu. Bu korkunç yangına hem muhalefet hem de ana muhalefet partililerinin temsilcileri, üzüntülerini ifade etti, ailelere başsağlığı dileğinde bulundu.   SÖYLEYEMEMENİN ACISI AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır ise sosyal medya hesabından duygu dolu bir yazı yazdı. Öz eleştiride de bulunan Çakır, ölen çocuklara seslenerek kendilerini affetmelerini istedi. İşte Çakır’ın o yazdıkları; “Hiç bir şey söyleyememenin ne demek olduğunu dün akşamdan beri bir daha, bir daha yaşıyor olmanın tam içindeyim. Coğrafyamızda yaşanan acıların, kederlerin, zulümlerin, bizi çepeçevre kuşattığı şu vahşi çağ ve anlayışın bizi nereye dayamak nereye sıkıştırmak istediğini tartışa duralım.   ÖZ ELEŞTİRİDE GEÇ KALDIK Dün akşam Adana Aladağ'da bir yurtta meydana gelen feci olayla ilgili olarak işte bu anlamda söylenecek o kadar çok şey varken konuşamaz, söyleyemez bir hali yaşarsınız. Aklın, fikrin, duyguların iş yapmadığı, yapamadığı bir ana kilitlenmek ve oradan nasıl çıkacağını bilememek gibi zor zamanlarda bir yenilenmenin gerekliliği, bir öz eleştiri yapmada geç kalmış olunacağı şüphesine kapılmadan tam da burada bunu yapmamız gerekir deme mecburiyetinde olduğumuzu kabul etmeliyiz. Ah bu çocuklar, bizim çocuklar Allah'ın bize emaneti çocuklar.   BİZE HAKKINIZI HELAL EDİN Bizi affedin, bize hakkınızı helal edin, üzerimizdeki haklarınızı koruyamadığımız için, yaptığımız yanlışlıklar için, yapmamız gerekenleri yapmadığımız, yapamadığımız için bizi affedin. On biri ufak fidan on iki can onlara Allah'tan rahmet diliyorum yakınlarının başı sağ olsun. Söylenecek hiç bir söz gözümüzden sakındığımız canlarımız için bir karşılık taşımaz biliyorum. Umudum ve duam odur ki bu faciadan gereken ders çıkarılır, yarın aynı ateşi bir daha yaşamayacak, içimizi bir daha yakmayacak tüm tedbir ve gerekenleri yerine getirecek bir anlayışa yönelmemizi sağlar. Bu gün böyle bir olay üzerinden hiç bir yorum yapmamayı, sadece acının tazeliğini koruması, büyüklüğü ile ilgili olarak ama sadece bu gün için yapmıyor adalet ve vicdan terazisinin hiç bir zaman yanılmayacağını hatırlatmak istiyorum. Tekrarı ile karşılaşmamak duasıyla, tekrar; ölülerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar yakınlarına sabırlar diliyorum.”   
AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Adana Aladağ’da meydana gelen korkunç yangının ardından ölen çocuklara seslendi; “Bizi affedin” dedi

Adana Aladağ’daki bir kız öğrenci yurdunda dün akşam saatlerinde çıkan yangında 11’i öğrenci olmak üzere toplam 12 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi de yaralandı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında, ölenlerin cesetleri ise kilitli olan yangın merdivenin girişinde birbirine sarılı halde bulundu. Bu korkunç yangına hem muhalefet hem de ana muhalefet partililerinin temsilcileri, üzüntülerini ifade etti, ailelere başsağlığı dileğinde bulundu.

 

SÖYLEYEMEMENİN ACISI

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır ise sosyal medya hesabından duygu dolu bir yazı yazdı. Öz eleştiride de bulunan Çakır, ölen çocuklara seslenerek kendilerini affetmelerini istedi. İşte Çakır’ın o yazdıkları; “Hiç bir şey söyleyememenin ne demek olduğunu dün akşamdan beri bir daha, bir daha yaşıyor olmanın tam içindeyim. Coğrafyamızda yaşanan acıların, kederlerin, zulümlerin, bizi çepeçevre kuşattığı şu vahşi çağ ve anlayışın bizi nereye dayamak nereye sıkıştırmak istediğini tartışa duralım.

 

ÖZ ELEŞTİRİDE GEÇ KALDIK
Dün akşam Adana Aladağ'da bir yurtta meydana gelen feci olayla ilgili olarak işte bu anlamda söylenecek o kadar çok şey varken konuşamaz, söyleyemez bir hali yaşarsınız. Aklın, fikrin, duyguların iş yapmadığı, yapamadığı bir ana kilitlenmek ve oradan nasıl çıkacağını bilememek gibi zor zamanlarda bir yenilenmenin gerekliliği, bir öz eleştiri yapmada geç kalmış olunacağı şüphesine kapılmadan tam da burada bunu yapmamız gerekir deme mecburiyetinde olduğumuzu kabul etmeliyiz. Ah bu çocuklar, bizim çocuklar Allah'ın bize emaneti çocuklar.

 

BİZE HAKKINIZI HELAL EDİN

Bizi affedin, bize hakkınızı helal edin, üzerimizdeki haklarınızı koruyamadığımız için, yaptığımız yanlışlıklar için, yapmamız gerekenleri yapmadığımız, yapamadığımız için bizi affedin. On biri ufak fidan on iki can onlara Allah'tan rahmet diliyorum yakınlarının başı sağ olsun. Söylenecek hiç bir söz gözümüzden sakındığımız canlarımız için bir karşılık taşımaz biliyorum. Umudum ve duam odur ki bu faciadan gereken ders çıkarılır, yarın aynı ateşi bir daha yaşamayacak, içimizi bir daha yakmayacak tüm tedbir ve gerekenleri yerine getirecek bir anlayışa yönelmemizi sağlar. Bu gün böyle bir olay üzerinden hiç bir yorum yapmamayı, sadece acının tazeliğini koruması, büyüklüğü ile ilgili olarak ama sadece bu gün için yapmıyor adalet ve vicdan terazisinin hiç bir zaman yanılmayacağını hatırlatmak istiyorum. Tekrarı ile karşılaşmamak duasıyla, tekrar; ölülerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar yakınlarına sabırlar diliyorum.” 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.