Veliler Tedirgin

Darıca 09.01.2019 - 17:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Veliler Tedirgin

Darıca Mehmet Akif Ortaokulu’nda Suriye uyruklu bir öğrencinin okula silahla gelmesi ile ilgili yaşanan olayın ardından okulda eğitim öğretim gören diğer öğrencilerin aileleri arasında korku ve tedirginlik yaşandığı belirtildi.

Yenisi yapılmak üzere yıkılan Mehmet Akif Ortaokulu geçici olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerini Fevzi Çakmak Mahallesi Dede Korkut İlkokulu binasında sürdürürken bu okulda yaşanan öğrencinin okula silahla gelerek tehditler yağdırması veliler ve öğrenciler arasında korkuya neden oldu. Suriye uyruklu bir öğrencinin okula silahla geldiğini öğrenen okul idaresi yapılan aramada kuru sıkı bir silahı öğrencinin çantasında buldukları ve hemen Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekiplerine haber verdikleri iddia edildi. Polis ekiplerinin okula intikal etmesi sonrası silahla okula gelen öğrenci gözaltına alındığı ifade edildi. Okulun güvenlik görevlisi bayan personelde, silahla okula gelen öğrencinin tehdit dolu sözlerine şahit olduğu kendisi tarafından da ifade edildi. Silahla okula gelen öğrenci okuldan uzaklaştırma kararı ile karşı karşıya kalsa da veliler, “Çocuklarımız için endişeliyiz.” Dediler. Okulun çıkış saatlerinin havanın karardığı akşam vakitlerine denk gelmesinin yaşanabilecek yeni olaylara sebep olabileceğini de sözlerine eklediler. BAYAN PERSONELE BIÇAK GÖSTERİLDİĞİ İDDİASI Aynı okulda güvenlik görevlisi olarak çalışan bayan personel okul etrafında dolaşan farklı okulların öğrencilerinin türediğini kendilerini uzaklaştırma için yaptığı girişimlerin sonuçsuz kaldığıda belirtildi. Okul etrafında ki kimliği belirsiz kişilere, “Buradan uzaklaşın.” Uyarılarına bıçak gösterewrek karşılık verdiğini belirten bayan güvenlik personeli, “Ne yazık ki zaman zaman bu tür olaylara maruz kalıyoruz.”dedi. Haber: Adnan Ayvaz
Darıca Mehmet Akif Ortaokulu’nda Suriye uyruklu bir öğrencinin okula silahla gelmesi ile ilgili yaşanan olayın ardından okulda eğitim öğretim gören diğer öğrencilerin aileleri arasında korku ve tedirginlik yaşandığı belirtildi.

Yenisi yapılmak üzere yıkılan Mehmet Akif Ortaokulu geçici olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerini Fevzi Çakmak Mahallesi Dede Korkut İlkokulu binasında sürdürürken bu okulda yaşanan öğrencinin okula silahla gelerek tehditler yağdırması veliler ve öğrenciler arasında korkuya neden oldu. Suriye uyruklu bir öğrencinin okula silahla geldiğini öğrenen okul idaresi yapılan aramada kuru sıkı bir silahı öğrencinin çantasında buldukları ve hemen Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekiplerine haber verdikleri iddia edildi. Polis ekiplerinin okula intikal etmesi sonrası silahla okula gelen öğrenci gözaltına alındığı ifade edildi. Okulun güvenlik görevlisi bayan personelde, silahla okula gelen öğrencinin tehdit dolu sözlerine şahit olduğu kendisi tarafından da ifade edildi. Silahla okula gelen öğrenci okuldan uzaklaştırma kararı ile karşı karşıya kalsa da veliler, “Çocuklarımız için endişeliyiz.” Dediler. Okulun çıkış saatlerinin havanın karardığı akşam vakitlerine denk gelmesinin yaşanabilecek yeni olaylara sebep olabileceğini de sözlerine eklediler.

BAYAN PERSONELE BIÇAK GÖSTERİLDİĞİ İDDİASI

Aynı okulda güvenlik görevlisi olarak çalışan bayan personel okul etrafında dolaşan farklı okulların öğrencilerinin türediğini kendilerini uzaklaştırma için yaptığı girişimlerin sonuçsuz kaldığıda belirtildi. Okul etrafında ki kimliği belirsiz kişilere, “Buradan uzaklaşın.” Uyarılarına bıçak gösterewrek karşılık verdiğini belirten bayan güvenlik personeli, “Ne yazık ki zaman zaman bu tür olaylara maruz kalıyoruz.”dedi.

Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.