Ya kaçak çalışıyor ya da dileniyorlar!

Darıca 19.10.2017 - 11:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Ya kaçak çalışıyor ya da dileniyorlar!

Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan kimi Suriyeliler kamplarda ya da kendi imkanlarıyla yaşarken, kimileri onlar kadar şanslı olamadı. Gebze Bölgesi’nde yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin kimi kaçak çalışırken kimi ise dilenerek hayatta kalmaya çalışıyor. Suriye’den kaçarak ülkemize sığınan Suriyelilerin bir bölümü Gebze Bölgesine gelerek burada yaşamaya başladılar. Ancak Ülkemizin  birçok yerinde olduğu gibi Gebze Bölgesi’nde de Suriyeliler ya dileniyor ya kaçak olarak çalıştırılıyor yâda çok cüzzi bir para ile çalıştırılıyor. Hayatta kalmak için savaş veren Suriyeliler geceleri ise kalacak yerleri olmadıkları için parkta yada kendilerine uygun gördükleri sokaklarda sabahlıyorlar. YETKİLİLER ÇÖZÜM BULMALI Öte yandan Suriyelilerin bu şekilde çalıştırılmasından rahatsız olan vatandaşlar ise konuyla ilgili, yetkililerin bu duruma el atması gerektiğini söyleyerek, “Gebze’de 50 bine yakın işsiz insan var bu sayı aileleriyle 200 bin kişiyi aşıyor. Ancak bu insanlar yerine Suriye’den gelenlere iş  konusunda öncelik veriliyor hem de çok cüzi bir maaşla bu insanlar çalıştırılıyor. Söz konusu  işyerlerini denetleyen olmadığı için kaçak ve kanunsuz işçi çalıştırmaya devam ediyorlar. Yetkililer acaba Suriyelileri kaçak ve az bir parayla çalıştıranlara ne zaman dur diyecekler merak ediyoruz” derken bazı vatandaşlar ise Suriyelilere yardım eli uzatılması gerektiğini söyleyerek, “Yiyecek ekmekleri, yatacak yerleri yok. Çoluk çocuk ailecek açlığa ve yokluğa terk edilmişler. Bu insanlar üzerinden siyaset yapanlar başta olmak duyarlı herkesin sahip çıkması gerekiyor.” diye konuştular.

Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan kimi Suriyeliler kamplarda ya da kendi imkanlarıyla yaşarken, kimileri onlar kadar şanslı olamadı. Gebze Bölgesi’nde yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin kimi kaçak çalışırken kimi ise dilenerek hayatta kalmaya çalışıyor.

Suriye’den kaçarak ülkemize sığınan Suriyelilerin bir bölümü Gebze Bölgesine gelerek burada yaşamaya başladılar. Ancak Ülkemizin  birçok yerinde olduğu gibi Gebze Bölgesi’nde de Suriyeliler ya dileniyor ya kaçak olarak çalıştırılıyor yâda çok cüzzi bir para ile çalıştırılıyor. Hayatta kalmak için savaş veren Suriyeliler geceleri ise kalacak yerleri olmadıkları için parkta yada kendilerine uygun gördükleri sokaklarda sabahlıyorlar.

YETKİLİLER ÇÖZÜM BULMALI

Öte yandan Suriyelilerin bu şekilde çalıştırılmasından rahatsız olan vatandaşlar ise konuyla ilgili, yetkililerin bu duruma el atması gerektiğini söyleyerek, “Gebze’de 50 bine yakın işsiz insan var bu sayı aileleriyle 200 bin kişiyi aşıyor. Ancak bu insanlar yerine Suriye’den gelenlere iş  konusunda öncelik veriliyor hem de çok cüzi bir maaşla bu insanlar çalıştırılıyor. Söz konusu  işyerlerini denetleyen olmadığı için kaçak ve kanunsuz işçi çalıştırmaya devam ediyorlar. Yetkililer acaba Suriyelileri kaçak ve az bir parayla çalıştıranlara ne zaman dur diyecekler merak ediyoruz” derken bazı vatandaşlar ise Suriyelilere yardım eli uzatılması gerektiğini söyleyerek, “Yiyecek ekmekleri, yatacak yerleri yok. Çoluk çocuk ailecek açlığa ve yokluğa terk edilmişler. Bu insanlar üzerinden siyaset yapanlar başta olmak duyarlı herkesin sahip çıkması gerekiyor.” diye konuştular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.