YAĞLARI YAKAN YEŞİL MERCİMEK!

Sağlık 24.02.2020 - 09:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

YAĞLARI YAKAN YEŞİL MERCİMEK!

YAPRAK YILMAZ YAZDI... OKUMADAN GEÇMEYİN..

Zayıflamayı, bağışıklığınızın kuvvetlenmesini, bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını istiyorsanız yeşil mercimeği sofralarınızdan eksik etmeyin. Çünkü; İyi bir bitkisel protein kaynağıdır. Metabolizma hızını artırır ve sindirime bağlı enerjiyi artıracağı için kilo verme sürecinde mucizevi etki gösterir. İyi bir bitkisel karbonhidrat kaynağıdır. Yani vücuda kaliteli şeker verir. Özellikle zayıflarken, beslenmede günlük alınan kalori miktarı azaltılır. Salatalara 2 yemek kaşığı kadar haşlanmış yeşil mercimek eklemek vücuda yeterli şekeri verir ve diyete bağlı semptomların görülme sıklığı azalır. Çok iyi bir lif kaynağıdır. Acıkma hissini azaltır, tokluk süresini uzatır. Bağırsak hareketlerini kolaylaştırır. İyi bir metabolizma iyi bir boşaltım sisteminden geçer. Boşaltım sisteminin iyileşmesi zayıflamayı kolaylaştırır. Mercimek fitoöstrojendir. Yani vücutta kısmi östrojen etkisi gösteren ilaç gibidir. Özellikle menopoz semptomlarını hafifletir. Mercimek çok iyi bir demir kaynağıdır. Aynı zamanda özellikle yumurta veya kıyma ile birlikte pişirilmesi, mercimeği demir açısından da zenginleştirir. Yanında bol limonlu bir salata ile tüketilmesi demirin vücutta daha iyi kullanılmasını sağlar. Potasyum oranı yüksektir. Bu özelliği tansiyon düşürür ve dengeler. Kiloya bağlı tansiyonu olanlarda çok etkilidir. Hem zayıflatır hem tansiyonu düşürür. Kolesterol içeriği sıfır olan bir protein olduğu için kolesterolü yüksek olanlar güvenle kullanabilir.
YAPRAK YILMAZ YAZDI... OKUMADAN GEÇMEYİN..

Zayıflamayı, bağışıklığınızın kuvvetlenmesini, bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını istiyorsanız yeşil mercimeği sofralarınızdan eksik etmeyin.

Çünkü;

  • İyi bir bitkisel protein kaynağıdır. Metabolizma hızını artırır ve sindirime bağlı enerjiyi artıracağı için kilo verme sürecinde mucizevi etki gösterir.
  • İyi bir bitkisel karbonhidrat kaynağıdır. Yani vücuda kaliteli şeker verir. Özellikle zayıflarken, beslenmede günlük alınan kalori miktarı azaltılır. Salatalara 2 yemek kaşığı kadar haşlanmış yeşil mercimek eklemek vücuda yeterli şekeri verir ve diyete bağlı semptomların görülme sıklığı azalır.
  • Çok iyi bir lif kaynağıdır. Acıkma hissini azaltır, tokluk süresini uzatır.
  • Bağırsak hareketlerini kolaylaştırır. İyi bir metabolizma iyi bir boşaltım sisteminden geçer. Boşaltım sisteminin iyileşmesi zayıflamayı kolaylaştırır.
  • Mercimek fitoöstrojendir. Yani vücutta kısmi östrojen etkisi gösteren ilaç gibidir. Özellikle menopoz semptomlarını hafifletir.
  • Mercimek çok iyi bir demir kaynağıdır. Aynı zamanda özellikle yumurta veya kıyma ile birlikte pişirilmesi, mercimeği demir açısından da zenginleştirir. Yanında bol limonlu bir salata ile tüketilmesi demirin vücutta daha iyi kullanılmasını sağlar.
  • Potasyum oranı yüksektir. Bu özelliği tansiyon düşürür ve dengeler. Kiloya bağlı tansiyonu olanlarda çok etkilidir. Hem zayıflatır hem tansiyonu düşürür.
  • Kolesterol içeriği sıfır olan bir protein olduğu için kolesterolü yüksek olanlar güvenle kullanabilir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.