GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Yemekhanelerde yeni kurallar açıklandı

Gebze 09.07.2020 - 10:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Yemekhanelerde yeni kurallar açıklandı

Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı, yemekhanelerdeki yeni kuralları açıkladı. Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Normalleşme sürecinde kontrollü sosyal hayat döneminin başlamasıyla birlikte alınması gereken önlemler gereken Sağlık Bakanlığı tarafında anlık olarak güncelleniyor. Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulunca hazırlanan Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yapılan güncelleme ile “iş yerlerinde yemekhane ve dinlenme alanlarında, halka açık alanların temizlik ve dezenfeksiyonunda, internet kafelerde, yurtdışı kargo uçuşlarında, okullarda ve okul pansiyonlarında, yatılı kuran kurslarında, lunapark ve tematik parklarla, tur rehberi ve tur katılımcılarına yönelik yönelik alınması gereken önlemleri detaylıca yayınladı. ÇAPRAZ OTURMA VE 1 METRE MESAFE Rehbere göre Covid-19 bulaşma riskini en aza indirmek için iş yerlerinde bulunan ‘Yemekhane ve Dinlenme Alanlarında’ şu önlemlere uyulması gerekiyor: Yemekhane ve dinlenme alanlarının girişlerine Koronavirüs ile ilgili bilgilendirici afişler asılmalı, el antiseptiği konulmalı, sosyal mesafe kuralları göz önünde bulundurulmalı ve buna uygun işaretlemeler yapılmalı. Yeme içme dışında maskeler devamlı takılmalı, Maskeler çıkarılırken lastiklerinden tutulmalı, dış yüzeyine dokunulmamalı, maske lastiklerinden tutularak takılmalıdır. Masa ve sandalyeler arasında en az 1 metre mesafe bırakılmalı ve kişiler çapraz şekilde oturtulmalı. TEK KULLANIMLIK Temaslı takibinin kolay yapılabilmesi için; yemek saatleri gruplara göre belirlenmeli ve aynı kişilerin aynı masada yemek yemeleri sağlanmalı, çay içme molalarında da benzer kurallara dikkat edilmelidir. Yemek saati ise gruplara bölünerek ayarlanmalı, ortak kullanım gerektiren limon sosu, yağ gibi ürünler masadan kaldırılmalı, tuz baharat gibi ürünler tek kullanımlık hale getirilmeli. Ekmekler ise paketli rol şeklinde servis edilmeli. Yemek servisi sonrası kullanılan tüm araç gereçler yıkanmalı ve bir dahaki kullanıma kadar temiz yerde muhafaza edilmeli.”

Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı, yemekhanelerdeki yeni kuralları açıkladı.

Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Normalleşme sürecinde kontrollü sosyal hayat döneminin başlamasıyla birlikte alınması gereken önlemler gereken Sağlık Bakanlığı tarafında anlık olarak güncelleniyor. Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulunca hazırlanan Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yapılan güncelleme ile “iş yerlerinde yemekhane ve dinlenme alanlarında, halka açık alanların temizlik ve dezenfeksiyonunda, internet kafelerde, yurtdışı kargo uçuşlarında, okullarda ve okul pansiyonlarında, yatılı kuran kurslarında, lunapark ve tematik parklarla, tur rehberi ve tur katılımcılarına yönelik yönelik alınması gereken önlemleri detaylıca yayınladı.

ÇAPRAZ OTURMA VE 1 METRE MESAFE

Rehbere göre Covid-19 bulaşma riskini en aza indirmek için iş yerlerinde bulunan ‘Yemekhane ve Dinlenme Alanlarında’ şu önlemlere uyulması gerekiyor:

Yemekhane ve dinlenme alanlarının girişlerine Koronavirüs ile ilgili bilgilendirici afişler asılmalı, el antiseptiği konulmalı, sosyal mesafe kuralları göz önünde bulundurulmalı ve buna uygun işaretlemeler yapılmalı. Yeme içme dışında maskeler devamlı takılmalı, Maskeler çıkarılırken lastiklerinden tutulmalı, dış yüzeyine dokunulmamalı, maske lastiklerinden tutularak takılmalıdır. Masa ve sandalyeler arasında en az 1 metre mesafe bırakılmalı ve kişiler çapraz şekilde oturtulmalı.

TEK KULLANIMLIK

Temaslı takibinin kolay yapılabilmesi için; yemek saatleri gruplara göre belirlenmeli ve aynı kişilerin aynı masada yemek yemeleri sağlanmalı, çay içme molalarında da benzer kurallara dikkat edilmelidir. Yemek saati ise gruplara bölünerek ayarlanmalı, ortak kullanım gerektiren limon sosu, yağ gibi ürünler masadan kaldırılmalı, tuz baharat gibi ürünler tek kullanımlık hale getirilmeli. Ekmekler ise paketli rol şeklinde servis edilmeli. Yemek servisi sonrası kullanılan tüm araç gereçler yıkanmalı ve bir dahaki kullanıma kadar temiz yerde muhafaza edilmeli.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.