GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Yeni kimlik kartlarıyla ilgili flaş gelişme

Gündem 01.12.2020 - 12:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Yeni kimlik kartlarıyla ilgili flaş gelişme

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Dijital Arşiv Projesi Tanıtımı'nda konuştu. Yeni kimlik kartlarıyla ilgili konuşan Bakan Soylu, "Notere gideceksiniz, daha sonra bankalar, daha sonra başka kurumlar, isminizi soyadınızı söyleyeceksiniz, noterdeki görevli, 'parmağınızı şu cihaza basar mısınız' diyecek... Bastıktan sonra resminiz, kimlik bilgileriniz oraya çıkacak." dedi. Soylu'nun açıklamaları şöyle: “Sürücü kartlarındaki bilgileri de kimlik kartına yüklüyoruz. Bu da yeni proje. Pilotunu Ocak ayında inşallah Noterlerde başlatacağız. Bu da yeni bir adım. Notere gideceksiniz, daha sonra bankalar, daha sonra başka kurumlar, isminizi soyadınızı söyleyeceksiniz, noterdeki görevli, 'parmağınızı şu cihaza basar mısınız' diyecek... Bastıktan sonra resminiz, kimlik bilgileriniz oraya çıkacak. O entegrasyon da sağlanmış olacak. Sizin o kişi olduğunuzu, güvenilir olarak anlayan görevli hizmetini verecek ve Türkiye bu sayede özellikle karşı karşıya kaldığı birçok mağduriyetin olduğu meselelerden kurtulacak. Önemli bir projemiz de kısa kadı 'KPS' olan Kimlik Paylaşım Sistemi'dir. 7/24 online hizmet verilecek. Hayatımızı kolaylaştıran bir projedir. Toplam 2005 kurum ve kuruluşa hizmet verilmektedir. 22 milyar sorgu yapılmıştır. Kısa adı 'MAKS' olan Mekansal Adres Kayıt Sistemi de önemli bir projedir. Harita tabanlı mekansal yapıya dönüştürüldüğü ve entegre içinde çalışan bir sistemdir. Bu sistem afet olaylarında, asayiş olaylarında, şüpheli aramalarında kullanılacak. DİJİTAL ARŞİV PROJESİ Bugün lansmanını yaptığımız Dijital Arşiv Projesi de dijital dönüşüm sürecinin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. 110 bin civarında nüfus kütüğü ve yaklaşık 380 milyon dayanak belgesi, restore edilerek dijital arşiv oluşturulmuştur. İl ve ilçe nüfus müdürlüklerinde oluşturulan belgelerin de dijital ortama aktarılması başlamış ve bir aşınmanın önünü kesecek. Hizmetimizi hızlı, verimli ve anında tüm kurumlarla paylaşılmasını da sağlayacak. Tüm bunlarla birlikte toplam 767 bin restore edilmiş belge ülkemiz açısından da dijital ortama aktarılan belge açısından da en önemli rakamlardan bir tanesidir. Bizim için gurur vesilesidir. Belgelerin arşivden çıkarılması, posta masrafları gibi birçok maliyetten de tasarruf edilmesi sağlanacaktır. Bugün hizmete almış oluyoruz. Entegrasyon kabiliyeti... Oluşturduğumuz tüm sistemlere bunun entegrasyonu yapılmıştır.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Dijital Arşiv Projesi Tanıtımı'nda konuştu. Yeni kimlik kartlarıyla ilgili konuşan Bakan Soylu, "Notere gideceksiniz, daha sonra bankalar, daha sonra başka kurumlar, isminizi soyadınızı söyleyeceksiniz, noterdeki görevli, 'parmağınızı şu cihaza basar mısınız' diyecek... Bastıktan sonra resminiz, kimlik bilgileriniz oraya çıkacak." dedi.

Soylu'nun açıklamaları şöyle: “Sürücü kartlarındaki bilgileri de kimlik kartına yüklüyoruz. Bu da yeni proje. Pilotunu Ocak ayında inşallah Noterlerde başlatacağız. Bu da yeni bir adım. Notere gideceksiniz, daha sonra bankalar, daha sonra başka kurumlar, isminizi soyadınızı söyleyeceksiniz, noterdeki görevli, 'parmağınızı şu cihaza basar mısınız' diyecek... Bastıktan sonra resminiz, kimlik bilgileriniz oraya çıkacak. O entegrasyon da sağlanmış olacak. Sizin o kişi olduğunuzu, güvenilir olarak anlayan görevli hizmetini verecek ve Türkiye bu sayede özellikle karşı karşıya kaldığı birçok mağduriyetin olduğu meselelerden kurtulacak. Önemli bir projemiz de kısa kadı 'KPS' olan Kimlik Paylaşım Sistemi'dir. 7/24 online hizmet verilecek. Hayatımızı kolaylaştıran bir projedir. Toplam 2005 kurum ve kuruluşa hizmet verilmektedir. 22 milyar sorgu yapılmıştır. Kısa adı 'MAKS' olan Mekansal Adres Kayıt Sistemi de önemli bir projedir. Harita tabanlı mekansal yapıya dönüştürüldüğü ve entegre içinde çalışan bir sistemdir. Bu sistem afet olaylarında, asayiş olaylarında, şüpheli aramalarında kullanılacak.

DİJİTAL ARŞİV PROJESİ

Bugün lansmanını yaptığımız Dijital Arşiv Projesi de dijital dönüşüm sürecinin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. 110 bin civarında nüfus kütüğü ve yaklaşık 380 milyon dayanak belgesi, restore edilerek dijital arşiv oluşturulmuştur. İl ve ilçe nüfus müdürlüklerinde oluşturulan belgelerin de dijital ortama aktarılması başlamış ve bir aşınmanın önünü kesecek. Hizmetimizi hızlı, verimli ve anında tüm kurumlarla paylaşılmasını da sağlayacak. Tüm bunlarla birlikte toplam 767 bin restore edilmiş belge ülkemiz açısından da dijital ortama aktarılan belge açısından da en önemli rakamlardan bir tanesidir. Bizim için gurur vesilesidir. Belgelerin arşivden çıkarılması, posta masrafları gibi birçok maliyetten de tasarruf edilmesi sağlanacaktır. Bugün hizmete almış oluyoruz. Entegrasyon kabiliyeti... Oluşturduğumuz tüm sistemlere bunun entegrasyonu yapılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.