Yılmaz: 'Siyasette kadınların önü daha da açılmalı'

Kocaeli 30.01.2017 - 14:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Yılmaz: 'Siyasette kadınların önü daha da açılmalı'

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, kadının siyasetteki yerinin AK Parti öncesi ve sonrası diye ayrıldığını söyleyerek, “Hangi siyasi partiden olduğu çok önemli değil. Kadınların önü daha da açılmalı ve biz de bunu destekliyoruz” dedi

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine gelen Serpil Yılmaz, referandum sürecinde kadın kolları olarak yapacakları çalışmaları anlattı. Göreve geldiği günden bugüne ülkede yaşanan yoğun gündemi de değerlendiren Yılmaz, kadının siyasetteki yerinin AK Parti öncesi ve sonrası diye ikiye ayrıldığını belirtti, “Bu sayı daha da artacaktır. Hangi partiden olursa olsun kadınların önü daha da açılmalı ve biz de bunu destekliyoruz. Kentimizden de daha da çok kadın siyasi çıkacak” dedi. “KADINLARIN ÖNÜ DAHA ÇOK AÇILMALI” Kadının şu anda siyasetteki yerini değerlendiren Yılmaz; “Siyasete ben üniversite yıllarımda başladım. AK Parti o zaman kurulmuştu ve siyasete AK Parti ile başladım. Çok seçimler atlattık. Ülkede oturup 'şu da yanlış gidiyor, öyle olmasaydı, bunu da beceremediler' diyoruz. Eleştirmek hep kolay olan taraf olmuştur. Bir şeyleri eleştirirsiniz ama ‘Gelin şunun ucundan bir tutun, bunları iletmek lazım, bunları doğru kanaldan insanlara iletmek lazım’, bu denildiği zaman, 'evet ben de orada olmalıyım, katkı sağlamalıyım' diyorsunuz. Oturduğumuz yerde sadece ev, iş ve aile hayatıyla uğraşarak bir noktaya gidiyorsunuz. Ortada realiteler var bunları yaşıyorsunuz. Bu ülkede yaşıyorsunuz. Sıkıntılar size de yansıyacak. Bu ülkede anayasa fırlatıldı ekonomi kötüye gitti, 5 Nisan kararları oldu, 28 Şubat sürecini yaşadık. Ama dedik ki bizim yaşadığımız sıkıntıları çocuklarımız yaşamayacak. Benim bu noktada bir şey yapmam gerekiyorsa 'ben de varım' dedik. Nefesimizin yettiği yere kadar devam edeceğiz.” Dedi. REFERANDUMA HAZIRLIKLIYIZ Referandum süreci ile ilgili de konuşan Başkan Yılmaz; “Çalışmalarımızı yapmaya başlamıştık zaten. Öncesinde fotoğrafı önümüze koyup Kocaeli'de teşkilatlanmayı tamamladık sayılır. Sokak sorumluları çalışmamız var. 14 bin 750 tane sokak sorumlumuz var. Belki de Türkiye'de bunu yapan tek kentiz. Sorumlularımızı aktif bir şekilde atadık. Sahaya indiğimizde elimizi çok rahatlatacak bir çalışma. Şu an Kocaeli'nin her sokağında aktif üyemiz var. Üyelerimiz vardı ama bu farklı, aktif üyelerden bahsediyoruz. Bu çok önemli bir güçtür. Diğer siyasi partilere baktığınızda, daha ilçe başkanlarını atayamayan, değiştiren partilerden bahsediliyor. Biz bırakın ilçeyi, mahalleleri bölerek sokak sorumlusu atıyoruz. Biz Kocaeli'yi ilmik ilmik dokuduk. 50 il yönetimimiz ve ilçe yöneticilerimizle birlikte de sahaya indiğimizde bu paketin, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin neden kabul edilmesi gerektiğini en iyi şekilde halka anlatabilme amacındayız. Halkımız en iyi kararı elbet verecektir ama biz en doğru şekilde bunu halka anlatmalıyız. Tek hedefimiz de bu. Teşkilat çalışmamız da tamamlandı bu konuda. Kaç haneye gireceksiniz diye soracak olursanız, 550 bin hane var Kocaeli'de. 550 bin hanede çalınmadık kapı bırakmak istemiyoruz.” Dedi.
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, kadının siyasetteki yerinin AK Parti öncesi ve sonrası diye ayrıldığını söyleyerek, “Hangi siyasi partiden olduğu çok önemli değil. Kadınların önü daha da açılmalı ve biz de bunu destekliyoruz” dedi

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine gelen Serpil Yılmaz, referandum sürecinde kadın kolları olarak yapacakları çalışmaları anlattı. Göreve geldiği günden bugüne ülkede yaşanan yoğun gündemi de değerlendiren Yılmaz, kadının siyasetteki yerinin AK Parti öncesi ve sonrası diye ikiye ayrıldığını belirtti, “Bu sayı daha da artacaktır. Hangi partiden olursa olsun kadınların önü daha da açılmalı ve biz de bunu destekliyoruz. Kentimizden de daha da çok kadın siyasi çıkacak” dedi.

“KADINLARIN ÖNÜ DAHA ÇOK AÇILMALI”

Kadının şu anda siyasetteki yerini değerlendiren Yılmaz; “Siyasete ben üniversite yıllarımda başladım. AK Parti o zaman kurulmuştu ve siyasete AK Parti ile başladım. Çok seçimler atlattık. Ülkede oturup 'şu da yanlış gidiyor, öyle olmasaydı, bunu da beceremediler' diyoruz. Eleştirmek hep kolay olan taraf olmuştur. Bir şeyleri eleştirirsiniz ama ‘Gelin şunun ucundan bir tutun, bunları iletmek lazım, bunları doğru kanaldan insanlara iletmek lazım’, bu denildiği zaman, 'evet ben de orada olmalıyım, katkı sağlamalıyım' diyorsunuz. Oturduğumuz yerde sadece ev, iş ve aile hayatıyla uğraşarak bir noktaya gidiyorsunuz. Ortada realiteler var bunları yaşıyorsunuz. Bu ülkede yaşıyorsunuz. Sıkıntılar size de yansıyacak. Bu ülkede anayasa fırlatıldı ekonomi kötüye gitti, 5 Nisan kararları oldu, 28 Şubat sürecini yaşadık. Ama dedik ki bizim yaşadığımız sıkıntıları çocuklarımız yaşamayacak. Benim bu noktada bir şey yapmam gerekiyorsa 'ben de varım' dedik. Nefesimizin yettiği yere kadar devam edeceğiz.” Dedi.

REFERANDUMA HAZIRLIKLIYIZ

Referandum süreci ile ilgili de konuşan Başkan Yılmaz; “Çalışmalarımızı yapmaya başlamıştık zaten. Öncesinde fotoğrafı önümüze koyup Kocaeli'de teşkilatlanmayı tamamladık sayılır. Sokak sorumluları çalışmamız var. 14 bin 750 tane sokak sorumlumuz var. Belki de Türkiye'de bunu yapan tek kentiz. Sorumlularımızı aktif bir şekilde atadık. Sahaya indiğimizde elimizi çok rahatlatacak bir çalışma. Şu an Kocaeli'nin her sokağında aktif üyemiz var. Üyelerimiz vardı ama bu farklı, aktif üyelerden bahsediyoruz. Bu çok önemli bir güçtür. Diğer siyasi partilere baktığınızda, daha ilçe başkanlarını atayamayan, değiştiren partilerden bahsediliyor. Biz bırakın ilçeyi, mahalleleri bölerek sokak sorumlusu atıyoruz. Biz Kocaeli'yi ilmik ilmik dokuduk. 50 il yönetimimiz ve ilçe yöneticilerimizle birlikte de sahaya indiğimizde bu paketin, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin neden kabul edilmesi gerektiğini en iyi şekilde halka anlatabilme amacındayız. Halkımız en iyi kararı elbet verecektir ama biz en doğru şekilde bunu halka anlatmalıyız. Tek hedefimiz de bu. Teşkilat çalışmamız da tamamlandı bu konuda. Kaç haneye gireceksiniz diye soracak olursanız, 550 bin hane var Kocaeli'de. 550 bin hanede çalınmadık kapı bırakmak istemiyoruz.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.