Yine rekor kırdı

05.03.2015 - 09:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Yine rekor kırdı

Dolar güne tarihi rekorla ile başladı. 1 dolar 2.5730'a kadar yükseldi.

Dolar/TL, küresel piyasalarda doların 11.5 yılın zirvesinde seyretmesi ile 2.5730'a kadar yükselerek yeni zirvesini test ederek güne başladı. Dün akşam saatlerinde 2.5705'i test eden TL doların küresel piyasalardaki sert değer kazancı ile değer kaybetti. LİRA'DA KAN KAYBI TL'deki değer kaybı diğer gelişmekte olan ülkelerin üzerinde seyrediyor. YILBAŞINDAN BU YANA DOLARIN KAZANCI Yılbaşından bugüne dolar endeksi yaklaşık yüzde 6 değer kazanırken TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı ise yüzde 9'u aştı ve Brezilya reali ile birlikte en çok değer kaybeden para birimlerinin başında yer aldı. SİYASİ BASKI DOLARIN ATEŞİNİ YÜKSELTTİ Ekonomistler siyasetçilerin faiz indirimi yönündeki baskılarının kurdaki sıçramaya rağmen Merkez Bankası'nın faiz artışını gündeme almasını zorlaştırması ve ekonomiyönetiminden gelen farklı sesler piyasadaki stresin artmasına neden olduğu ve TL bu endişelerle gelişmekte olan para birimlerinden negatif ayrışmasına sebepiyet verdiği görüşünde.
Dolar güne tarihi rekorla ile başladı. 1 dolar 2.5730'a kadar yükseldi.

Dolar/TL, küresel piyasalarda doların 11.5 yılın zirvesinde seyretmesi ile 2.5730'a kadar yükselerek yeni zirvesini test ederek güne başladı. Dün akşam saatlerinde 2.5705'i test eden TL doların küresel piyasalardaki sert değer kazancı ile değer kaybetti.

LİRA'DA KAN KAYBI

TL'deki değer kaybı diğer gelişmekte olan ülkelerin üzerinde seyrediyor.

YILBAŞINDAN BU YANA DOLARIN KAZANCI

Yılbaşından bugüne dolar endeksi yaklaşık yüzde 6 değer kazanırken TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı ise yüzde 9'u aştı ve Brezilya reali ile birlikte en çok değer kaybeden para birimlerinin başında yer aldı.

SİYASİ BASKI DOLARIN ATEŞİNİ YÜKSELTTİ

Ekonomistler siyasetçilerin faiz indirimi yönündeki baskılarının kurdaki sıçramaya rağmen Merkez Bankası'nın faiz artışını gündeme almasını zorlaştırması ve ekonomiyönetiminden gelen farklı sesler piyasadaki stresin artmasına neden olduğu ve TL bu endişelerle gelişmekte olan para birimlerinden negatif ayrışmasına sebepiyet verdiği görüşünde.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.