Yönetmelik değişmeli!

21.12.2015 - 19:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Yönetmelik değişmeli!

Zorunlu Trafik Sigortası’nda yüzde 200’lere varan zamlar vatandaşın tepkisini çekiyor. Bir çok kişi imza kampanyası başlatarak yönetmeliğin değişmesini istedi. Ardı ardına gelen zamlar vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

Zorunlu Trafik Sigortasında yüzde 200-300’leri bulan zamlara vatandaşların tepkisi giderek artıyor. Ülkenin çeşitli illerinde zamlara ilişkin protestolar gerçekleştirilirken sosyal paylaşım sitelerinde de tepkiler sürüyor. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar konuyla ilgili sor önergesi vererek yapılan zamların geri almasını istemişti. Hasarsızlık indirimi bile araç sigortasında yapılan zammın önüne geçemedi. Bir çok kuruluş ve kişilerin imza kampanyası başlattığı öğrenildi. HAYDAR AKAR MECLİS’DE ANLATTI Konuya ilişkin geçtiğimiz haftalarda Meclis’e soru önergesi veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Meclis’te gündem dışı söz alarak şunları söyledi:“1 Haziran’da yürürlüğe giren zorunlu trafik sigortasıyla ilgili bugünlerde vatandaşımız mağdur olmaktadır. 2015 yılı içerisinde çeşitli zamanlarda yapılan 8 adet zamla birlikte yüzde 300'lere varan bir artış araç sahibi vatandaşımızı zor durumda bırakmaktadır. Türkiye'deki gelir dağılımına ve 19 milyon aracın hangi gruba ait olduğuna bakıldığında genelde bin TL civarında ücret alan insanlarımızın bu araçlara sahip olduğu görülmektedir. Geçmişte 250-300 TL'ye yapılan zorunlu trafik sigortaları, bugün ulaştığı noktada minimum 700-800 TL'ye yapılmak zorunda. Yani neredeyse bir emeklinin bir maaşı ya da asgari ücretlinin bir maaşına denk gelmektedir. 1 Haziran’da yapılan bu yönetmelik değişikliğini sigorta şirketleri maliyetlerin artışı nedeniyle bu şekilde davrandıklarını ifade ediyorlar.” dedi.
Zorunlu Trafik Sigortası’nda yüzde 200’lere varan zamlar vatandaşın tepkisini çekiyor. Bir çok kişi imza kampanyası başlatarak yönetmeliğin değişmesini istedi. Ardı ardına gelen zamlar vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

Zorunlu Trafik Sigortasında yüzde 200-300’leri bulan zamlara vatandaşların tepkisi giderek artıyor. Ülkenin çeşitli illerinde zamlara ilişkin protestolar gerçekleştirilirken sosyal paylaşım sitelerinde de tepkiler sürüyor. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar konuyla ilgili sor önergesi vererek yapılan zamların geri almasını istemişti. Hasarsızlık indirimi bile araç sigortasında yapılan zammın önüne geçemedi. Bir çok kuruluş ve kişilerin imza kampanyası başlattığı öğrenildi.

HAYDAR AKAR MECLİS’DE ANLATTI

Konuya ilişkin geçtiğimiz haftalarda Meclis’e soru önergesi veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Meclis’te gündem dışı söz alarak şunları söyledi:“1 Haziran’da yürürlüğe giren zorunlu trafik sigortasıyla ilgili bugünlerde vatandaşımız mağdur olmaktadır. 2015 yılı içerisinde çeşitli zamanlarda yapılan 8 adet zamla birlikte yüzde 300'lere varan bir artış araç sahibi vatandaşımızı zor durumda bırakmaktadır. Türkiye'deki gelir dağılımına ve 19 milyon aracın hangi gruba ait olduğuna bakıldığında genelde bin TL civarında ücret alan insanlarımızın bu araçlara sahip olduğu görülmektedir. Geçmişte 250-300 TL'ye yapılan zorunlu trafik sigortaları, bugün ulaştığı noktada minimum 700-800 TL'ye yapılmak zorunda. Yani neredeyse bir emeklinin bir maaşı ya da asgari ücretlinin bir maaşına denk gelmektedir. 1 Haziran’da yapılan bu yönetmelik değişikliğini sigorta şirketleri maliyetlerin artışı nedeniyle bu şekilde davrandıklarını ifade ediyorlar.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.