Zorunlu trafik sigortasında önemli gelişme!

25.02.2016 - 12:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Zorunlu trafik sigortasında önemli gelişme!

Zorunlu Trafik Sigortasında özellikle son yıllarda yüzde üç yüzleri bulan zamları Meclis gündeminden düşürmeyen CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar, iktidarın konuya ilişkin uygulamalarını da adım adım takip ediyor.

Son olarak Başbakan Davutoğlu’nun cevaplaması istemi ile soru önergesi veren Akar’a yanıt ekonomiden sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından verildi. KANUNİ DÜZENLEME İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR Bakan Şimşek vermiş olduğu cevapta Zorunlu Trafik Sigortasındaki artışları teminat kapsamına girmeyen rizikoların yargı kararları ile kapsamına dahil edilmesi ile açıklarken bedeni hasar miktarlarındaki yükseliş ve hasar ödemelerinde belirsizliğe neden olan yapısal sorunların da trafik sigortası primlerinde artışa neden olduğunu belirtti. Konuya ilişkin Hazine Müsteşarlığınca artışların dikkatle izlendiğini belirten Şimşek, yapısal sorunların çözümüne ilişkin yasal düzenlemeler için çalışmaların yapıldığını bunun yanında fiyat artışların sistemin finansal sürdürülebilirliği ve araç sahiplerinin makul bir fiyat üzerinden poliçe sağlanması hedefleri çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti. 3 MİLYON 915 BİN SİGORTASIZ ARAÇ CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın araç sayıları ve sigorta işlemlerine ilişkin de bilgi veren Şimşek, 2015 Aralık ayı sonu itibariyle trafikte bulunan toplam araç sayısının 19 milyon 882 bin ve zorunlu trafik sigortası toplam poliçe sayısının da 15 milyon 967 milyon olduğunu belirtti. Şimşek toplam prim üretim tutarının da 6.149.197.454 TL olarak açıkladı. Sigorta şirketlerinin fiyat politikasına ilişkin bilgiler de veren Başbakan Yardımcısı Şimşek, 2008 yılından itibaren trafik sigortası tarifelerinin sigorta şirketleri tarafından il ve araç türü temelinde yapıldığını bu primlerdeki fiyat farklarının kişinin yaşı, geçmişteki hasar tecrübesi, hasarsızlık indirim hakkı gibi kişisel özelliklere bağlı olarak şirket bazında değiştiğini belirtti.
Zorunlu Trafik Sigortasında özellikle son yıllarda yüzde üç yüzleri bulan zamları Meclis gündeminden düşürmeyen CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar, iktidarın konuya ilişkin uygulamalarını da adım adım takip ediyor.

Son olarak Başbakan Davutoğlu’nun cevaplaması istemi ile soru önergesi veren Akar’a yanıt ekonomiden sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından verildi.

KANUNİ DÜZENLEME İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR

Bakan Şimşek vermiş olduğu cevapta Zorunlu Trafik Sigortasındaki artışları teminat kapsamına girmeyen rizikoların yargı kararları ile kapsamına dahil edilmesi ile açıklarken bedeni hasar miktarlarındaki yükseliş ve hasar ödemelerinde belirsizliğe neden olan yapısal sorunların da trafik sigortası primlerinde artışa neden olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin Hazine Müsteşarlığınca artışların dikkatle izlendiğini belirten Şimşek, yapısal sorunların çözümüne ilişkin yasal düzenlemeler için çalışmaların yapıldığını bunun yanında fiyat artışların sistemin finansal sürdürülebilirliği ve araç sahiplerinin makul bir fiyat üzerinden poliçe sağlanması hedefleri çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.

3 MİLYON 915 BİN SİGORTASIZ ARAÇ

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın araç sayıları ve sigorta işlemlerine ilişkin de bilgi veren Şimşek, 2015 Aralık ayı sonu itibariyle trafikte bulunan toplam araç sayısının 19 milyon 882 bin ve zorunlu trafik sigortası toplam poliçe sayısının da 15 milyon 967 milyon olduğunu belirtti. Şimşek toplam prim üretim tutarının da 6.149.197.454 TL olarak açıkladı.

Sigorta şirketlerinin fiyat politikasına ilişkin bilgiler de veren Başbakan Yardımcısı Şimşek, 2008 yılından itibaren trafik sigortası tarifelerinin sigorta şirketleri tarafından il ve araç türü temelinde yapıldığını bu primlerdeki fiyat farklarının kişinin yaşı, geçmişteki hasar tecrübesi, hasarsızlık indirim hakkı gibi kişisel özelliklere bağlı olarak şirket bazında değiştiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.