KÜTÜPHANELER

Kocaeli Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi işbirliği yapacak

Gündem 09.05.2024 - 14:55, Güncelleme: 09.05.2024 - 16:50
 

Kocaeli Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi işbirliği yapacak

Araştırma üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen Kocaeli Üniversitesi, bu kapsamda ülkemizin farklı üniversiteleri ile de temas kurarak, başarılı sistemleri yakından inceliyor.

Atatürk Üniversitesi'nde inşa edilen Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm sistemini yerinde incelemek ve iki kurum arasında işbirliği protokolü imzalamak adına Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Kerem Küçük ile Ar-Ge Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Olcay Mert'ten oluşan Kocaeli Üniversitesi heyeti, Atatürk Üniversitesi'ni ziyaret etti. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette ilk olarak işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ardından ise Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi'nde gerçekleşen toplantıda, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Kocaeli Üniversitesi'nde yapmayı planladıkları yeni çalışmalar öncesinde Atatürk Üniversitesini ziyaret ederek burada yaşanan dönüşümü yerinde incelemek istediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, 'ARGE ekibimiz ile Atatürk Üniversitesi’ne kapsamlı bir ziyarette bulunarak, iki kurumun ortak çalışmalarını kapsayan iş birliği protokolü imzaladık. Aday Araştırma Üniversitesi seçilmemizden itibaren çalışmalarımız ve araştırmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda ilham veren başarıları olan Atatürk Üniversitesi'nin faaliyetlerini yakından inceleme fırsatı bulduk. Böylesine etkili bir dönüşümün yaşandığı Atatürk Üniversitesi’nde inşa edilen “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm” sisteminin ülke yükseköğretimi için önemli bir değer olduğunu düşünüyorum. İlgi alaka ve misafirperverliklerinden dolayı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.' dedi. Tüm bu önemli gelişmelerin, üniversitenin tüm mensuplarının bu sürece inanması ve harekete geçmesiyle mümkün olduğunu belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çomaklı, Atatürk Üniversitesi'nde akademik bir kültürün yaygınlaştığını söyledi. Bugün atılan tohumların gelecek süreçte meyvelerini hep birlikte göreceklerini ifade eden Prof. Dr. Çomaklı, "Birçok açıdan rol modeli olan üniversitemizin yükseköğretimimiz tarafından örnek gösterilmesi bizleri ziyadesiyle memnun ve mutlu etti. Bu düşüncelerle bugün hem yapmış olduğumuz bu reform niteliğindeki dönüşüm hamlesini yerinde görmek hem de ikili iş birliğini güçlendirmek adına protokol anlaşması imzalamak üzere misafirimiz olan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ile beraberindeki heyete teşekkür ediyor, yapılan ortaklık anlaşmasının başarılı olmasını diliyorum” dedi.
Araştırma üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen Kocaeli Üniversitesi, bu kapsamda ülkemizin farklı üniversiteleri ile de temas kurarak, başarılı sistemleri yakından inceliyor.

Atatürk Üniversitesi'nde inşa edilen Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm sistemini yerinde incelemek ve iki kurum arasında işbirliği protokolü imzalamak adına Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Kerem Küçük ile Ar-Ge Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Olcay Mert'ten oluşan Kocaeli Üniversitesi heyeti, Atatürk Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette ilk olarak işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ardından ise Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi'nde gerçekleşen toplantıda, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Kocaeli Üniversitesi'nde yapmayı planladıkları yeni çalışmalar öncesinde Atatürk Üniversitesini ziyaret ederek burada yaşanan dönüşümü yerinde incelemek istediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, 'ARGE ekibimiz ile Atatürk Üniversitesi’ne kapsamlı bir ziyarette bulunarak, iki kurumun ortak çalışmalarını kapsayan iş birliği protokolü imzaladık. Aday Araştırma Üniversitesi seçilmemizden itibaren çalışmalarımız ve araştırmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda ilham veren başarıları olan Atatürk Üniversitesi'nin faaliyetlerini yakından inceleme fırsatı bulduk. Böylesine etkili bir dönüşümün yaşandığı Atatürk Üniversitesi’nde inşa edilen “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm” sisteminin ülke yükseköğretimi için önemli bir değer olduğunu düşünüyorum. İlgi alaka ve misafirperverliklerinden dolayı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.' dedi.

Tüm bu önemli gelişmelerin, üniversitenin tüm mensuplarının bu sürece inanması ve harekete geçmesiyle mümkün olduğunu belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çomaklı, Atatürk Üniversitesi'nde akademik bir kültürün yaygınlaştığını söyledi. Bugün atılan tohumların gelecek süreçte meyvelerini hep birlikte göreceklerini ifade eden Prof. Dr. Çomaklı, "Birçok açıdan rol modeli olan üniversitemizin yükseköğretimimiz tarafından örnek gösterilmesi bizleri ziyadesiyle memnun ve mutlu etti. Bu düşüncelerle bugün hem yapmış olduğumuz bu reform niteliğindeki dönüşüm hamlesini yerinde görmek hem de ikili iş birliğini güçlendirmek adına protokol anlaşması imzalamak üzere misafirimiz olan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ile beraberindeki heyete teşekkür ediyor, yapılan ortaklık anlaşmasının başarılı olmasını diliyorum” dedi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.