MİLLETVEKİLİ BAYRAM FAHRİ SENATÖRLÜK ÜNVANINA LAYIK GÖRÜLDÜ

Gündem 19.04.2024 - 00:34, Güncelleme: 19.04.2024 - 00:46
 

MİLLETVEKİLİ BAYRAM FAHRİ SENATÖRLÜK ÜNVANINA LAYIK GÖRÜLDÜ

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Avrupa Ekonomik Senatosu tarafından Fahri Senatörlük unvanına layık görüldü.

Bayram, bu özel unvanı, engelli ve yaşlı bireylerin refahı konusunda yaptığı çalışmalar ve bu alanda yükselttiği farkındalık sayesinde aldı. Milletvekili, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda gerçekleştirilen törende, engelsiz yaşam ve barış için süregelen mücadelesini sürdüreceğini vurguladı. Bayram, "Ben bugün, Brüksel'de geniş ailem Avrupalı parlamenter arkadaşlarla bir araya geldim. Avrupa Ekonomik Senatosu Fahri Senatörlüğü unvanı verildi. Ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum," dedi. Kendisinin bu onura, yaşamını konu alan "Buğday Tanesi" adlı film ve kitaptaki mücadelesi nedeniyle layık görüldüğünü belirtti. Bayram, daha önce de İngiltere ve Strazburg'da film gösterimleri çerçevesinde çeşitli temaslarda bulunmuş, bu etkinliklerin Mayıs ve Haziran aylarında Cenevre ve Birleşmiş Milletler'deki (BM) programlarla devam edeceğini ifade etti. Bayram ayrıca, Avrupa Ekonomik Senatosu Başkanı Ingo Friedrich ve Başkan Yardımcısı Daniel Bercel ile yaptığı görüşmelerde engelliler ve yaşlılar için daha fazla fırsat yaratılması gerektiğini vurguladı. AP'nin en büyük siyasi grubu Avrupa Halk Partisi'nin (EPP) Başkanı Manfred Weber ile de görüşen Bayram, Weber'e "Buğday Tanesi" kitabını takdim etti ve Türkiye'nin "Engelli ve Yaşlı Refahı Bakanlığı" kurma planlarından bahsetti. Serkan Bayram, "Siyaseten amacımız bu, umut olmak. İnsanların yüzündeki tebessümü artırmak. Hedefim, 81 ilimizde Buğday Tanesi Engelsiz Yaşam Merkezlerini hayata geçirmek. Engelliler ve yaşlılar için bir yaşam ve terapi merkezi oluşturmak," diyerek sözlerini tamamladı. Bayram'ın bu girişimleri, Türkiye ve dünya genelinde engelsiz bir yaşamın mümkün kılınması yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Avrupa Ekonomik Senatosu tarafından Fahri Senatörlük unvanına layık görüldü.

Bayram, bu özel unvanı, engelli ve yaşlı bireylerin refahı konusunda yaptığı çalışmalar ve bu alanda yükselttiği farkındalık sayesinde aldı. Milletvekili, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda gerçekleştirilen törende, engelsiz yaşam ve barış için süregelen mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Bayram, "Ben bugün, Brüksel'de geniş ailem Avrupalı parlamenter arkadaşlarla bir araya geldim. Avrupa Ekonomik Senatosu Fahri Senatörlüğü unvanı verildi. Ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum," dedi. Kendisinin bu onura, yaşamını konu alan "Buğday Tanesi" adlı film ve kitaptaki mücadelesi nedeniyle layık görüldüğünü belirtti. Bayram, daha önce de İngiltere ve Strazburg'da film gösterimleri çerçevesinde çeşitli temaslarda bulunmuş, bu etkinliklerin Mayıs ve Haziran aylarında Cenevre ve Birleşmiş Milletler'deki (BM) programlarla devam edeceğini ifade etti.

Bayram ayrıca, Avrupa Ekonomik Senatosu Başkanı Ingo Friedrich ve Başkan Yardımcısı Daniel Bercel ile yaptığı görüşmelerde engelliler ve yaşlılar için daha fazla fırsat yaratılması gerektiğini vurguladı. AP'nin en büyük siyasi grubu Avrupa Halk Partisi'nin (EPP) Başkanı Manfred Weber ile de görüşen Bayram, Weber'e "Buğday Tanesi" kitabını takdim etti ve Türkiye'nin "Engelli ve Yaşlı Refahı Bakanlığı" kurma planlarından bahsetti.

Serkan Bayram, "Siyaseten amacımız bu, umut olmak. İnsanların yüzündeki tebessümü artırmak. Hedefim, 81 ilimizde Buğday Tanesi Engelsiz Yaşam Merkezlerini hayata geçirmek. Engelliler ve yaşlılar için bir yaşam ve terapi merkezi oluşturmak," diyerek sözlerini tamamladı. Bayram'ın bu girişimleri, Türkiye ve dünya genelinde engelsiz bir yaşamın mümkün kılınması yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.