20. ÇOCUK FİLMLERİ FESTİVALİ GAZİANTEP’TE BAŞLADI

Gündem 18.09.2024 - 10:50, Güncelleme: 19.09.2024 - 10:51
 

20. ÇOCUK FİLMLERİ FESTİVALİ GAZİANTEP’TE BAŞLADI

Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından 2004 yılından bu yana her yıl düzenlenen “Çocuk Filmleri Festivali” T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle destekleriyle Gaziantep Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen festival 20 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Bu yıl Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında farklı şehirlerde düzenlenen festivalin ilk günü Gaziantep’te birbirinden keyifli etkinliklerle noktalandı.  20 Eylül tarihine kadar devam edecek festivalde çocukların sanatsal yaratılıcıkları desteklenecek ve erken yaşta sinema bilinci kazanmalarına öncülük edilecek.    Film Gösterimleri ile Minik Sinemaseverler Keyifli Anlar Geçirdi Festivalin ilk gününde keyif dolu film gösterimleri gerçekleştirildi. Bugünü programda "Altın Gaga ve Macera Çetesi", "Cesur Balina Katak" ve "Kardeş Takımı" filmlerinin gösterimleri yapıldı. Çocuklar, birbirinden renkli ve heyecan dolu hikayeleri büyük bir ilgiyle izledi. Oyuncu Koçu Pembe Keçeci de “Oyunculuk Atölyesi” ile minik sinemaseverlere bilgi aktarımında bulundu. Keçeci’nin gerçekleştirdiği atölyede, çocuklar çeşitli canlandırmalar ve müzik eşliğinde oyunlar oynayarak hem eğlendiler hem de yaratıcı yönlerini keşfettiler.   Festival Programı:    19 Eylül Perşembe 10:00 “Süper Maymun Shımmy”   19 Eylül Perşembe 11:00 İçerik Üreticisi /Fester Abdü “Dijital Medya İçerik Atölyesi”   19 Eylül Perşembe 12:30 “Benim Uçan Dev Maceram”   19 Eylül Perşembe 14:00 “Oyunculuk Atölyesi” Oyuncu/Tolga Canbeyli   19 Eylül Perşembe 15:00 “Benim Tatlı Diş Perim”    20 Eylül Cuma 10:00 “Cesur Balina Katak”   20 Eylül Cuma 11:00 “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi” Oyuncu senarist/ Etem Caner Karaüç   20 Eylül Cuma 12:30 “Kardeş Takımı”   20 Eylül Cuma 14:00 “Yönetmenlik Atölyesi” Yönetmen/Buğra Mert Alkayalar   20 Eylül Cuma 15:00 “Karlar Kraliçesi ve Prenses”     TÜRSAK Hakkında   1991 yılında sinema, televizyon, güzel sanatlar, basın, iş ve politika dünyasından tanınmış 215 üyenin katılımıyla kurulan Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı - TÜRSAK; 31. yılını doldurmuş olan özerk bir vakıftır.   Bugüne kadar onlarca değerli yönetmen, yüzlerce sinema öğrencisi ve sektör çalışanı yetiştiren TÜRSAK Vakfı, sektörel endüstriye kaliteli elemanlar kazandırdı. Diğer taraftan sayısız uluslararası festival, film haftası, yarışma, panel, seminer, sempozyum ve atölye gerçekleştiren, yaptığı yayınlar ve yapımlarla sinema sektörüne ve sektörün bilgi birikimine katkıda bulunan vakıf; aynı zamanda 2005-2008 yılları arasında Türkiye’nin uluslararası tanıtımı adına en kaliteli, en büyük projelerinden biri olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin organizasyonunu gerçekleştirdi ve festivale şu anki uluslararası kimliğini kazandırdı; festivale kazandırdığı film marketle festivali sinemacıların buluştuğu bir merkez haline getirdi. Kurulduğu günden bugüne kadar ilkeleri ve prensipleri doğrultusunda hareket eden, yegâne amacı halka hizmet etmek olan TÜRSAK Vakfı; gerçekleştirdiği organizasyonlarla kitlelerin bilinçlenmesini sağlayan ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunan bir vakıftır. TÜRSAK Vakfı, Mart 2021’den itibaren Cemal Okan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu tarafından yönetilmektedir.
Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından 2004 yılından bu yana her yıl düzenlenen “Çocuk Filmleri Festivali” T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle destekleriyle Gaziantep Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen festival 20 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Bu yıl Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında farklı şehirlerde düzenlenen festivalin ilk günü Gaziantep’te birbirinden keyifli etkinliklerle noktalandı.  20 Eylül tarihine kadar devam edecek festivalde çocukların sanatsal yaratılıcıkları desteklenecek ve erken yaşta sinema bilinci kazanmalarına öncülük edilecek. 

 

Film Gösterimleri ile Minik Sinemaseverler Keyifli Anlar Geçirdi

Festivalin ilk gününde keyif dolu film gösterimleri gerçekleştirildi. Bugünü programda "Altın Gaga ve Macera Çetesi", "Cesur Balina Katak" ve "Kardeş Takımı" filmlerinin gösterimleri yapıldı. Çocuklar, birbirinden renkli ve heyecan dolu hikayeleri büyük bir ilgiyle izledi.

Oyuncu Koçu Pembe Keçeci de “Oyunculuk Atölyesi” ile minik sinemaseverlere bilgi aktarımında bulundu. Keçeci’nin gerçekleştirdiği atölyede, çocuklar çeşitli canlandırmalar ve müzik eşliğinde oyunlar oynayarak hem eğlendiler hem de yaratıcı yönlerini keşfettiler.

 

Festival Programı: 

 

19 Eylül Perşembe 10:00 “Süper Maymun Shımmy”

 

19 Eylül Perşembe 11:00 İçerik Üreticisi /Fester Abdü “Dijital Medya İçerik Atölyesi”

 

19 Eylül Perşembe 12:30 “Benim Uçan Dev Maceram”

 

19 Eylül Perşembe 14:00 “Oyunculuk Atölyesi” Oyuncu/Tolga Canbeyli

 

19 Eylül Perşembe 15:00 “Benim Tatlı Diş Perim” 

 

20 Eylül Cuma 10:00 “Cesur Balina Katak”

 

20 Eylül Cuma 11:00 “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi” Oyuncu senarist/ Etem Caner Karaüç

 

20 Eylül Cuma 12:30 “Kardeş Takımı”

 

20 Eylül Cuma 14:00 “Yönetmenlik Atölyesi” Yönetmen/Buğra Mert Alkayalar

 

20 Eylül Cuma 15:00 “Karlar Kraliçesi ve Prenses”

 

 

TÜRSAK Hakkında

 

1991 yılında sinema, televizyon, güzel sanatlar, basın, iş ve politika dünyasından tanınmış 215 üyenin katılımıyla kurulan Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı - TÜRSAK; 31. yılını doldurmuş olan özerk bir vakıftır.

 

Bugüne kadar onlarca değerli yönetmen, yüzlerce sinema öğrencisi ve sektör çalışanı yetiştiren TÜRSAK Vakfı, sektörel endüstriye kaliteli elemanlar kazandırdı. Diğer taraftan sayısız uluslararası festival, film haftası, yarışma, panel, seminer, sempozyum ve atölye gerçekleştiren, yaptığı yayınlar ve yapımlarla sinema sektörüne ve sektörün bilgi birikimine katkıda bulunan vakıf; aynı zamanda 2005-2008 yılları arasında Türkiye’nin uluslararası tanıtımı adına en kaliteli, en büyük projelerinden biri olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin organizasyonunu gerçekleştirdi ve festivale şu anki uluslararası kimliğini kazandırdı; festivale kazandırdığı film marketle festivali sinemacıların buluştuğu bir merkez haline getirdi. Kurulduğu günden bugüne kadar ilkeleri ve prensipleri doğrultusunda hareket eden, yegâne amacı halka hizmet etmek olan TÜRSAK Vakfı; gerçekleştirdiği organizasyonlarla kitlelerin bilinçlenmesini sağlayan ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunan bir vakıftır. TÜRSAK Vakfı, Mart 2021’den itibaren Cemal Okan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu tarafından yönetilmektedir.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.